Forum Machete,Modelism,Hobby: Jagdpanther Sd. Kfz. 173 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jagdpanther Sd. Kfz. 173 Trumpeter 07241 scara 1:72

#1 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 16 February 2010 - 07:27 PM

Am inceput lucrul la acest kit, un Trumpeter scara 1:72, reproducere a distrugatorului de tancuri Jagdpanther.

Un kit mult mai simplu decat tigrul de la Dragon, mult mai putine piese de asamblat dar si mai putine detalii, fara PE.

La teava tunului am incercat cat am putut sa ii slefuiesc dunga de la turnare fara sa afectez aspectul general, putin chit la imbinarea partii superioare cu cea inferioara (cea cu galetii), in rest totu a mers bine.

M-am hotarat sa il camuflez asa http://www.achtungpa...mages/jgp_2.jpg , poate chiar sa aleg o versiune in 3 culori sa adaug maro-ul, sa vedem. Am vazut ca a apartinut de Panzerjaeger Abteilung 654, dupa luna septembrie 1944 (nu are zimmerit). Daca mai aveti ceva scheme de camuflaj in 2 sau 3 culori apreciez :drinks:

O sa revin cu poze, am acumulatorul la incarcat.

Cheers

P.S. : "Extract from War Diary No. 8 of schwere Panzerjaeger-Abteilung 654 (draft)," which covers the period 1 January 1944 through 22 June 1944:

31 July 1944: Starting 0700 hours 3 kilometers south of la Bigne. Weather: Sunny and very warm. During the night of 30/31 July 1944 the Kampfgruppen were committed as follows or the following changes occurred:
1) Jagdpanther under the operational control of the 276. Infanterie-Division:

Kampfgruppe Heyn with 3 Jagdpanther remained in place. No new reports available.

By order of Grenadier-Regiment 987, Kampfgruppe Schnepf with 2 Jagdpanther moved into the area 1.5 kilometers northwest of Feuguerolles. Two vehicles temporarily disabled with steering problems. At the present time Kampfgruppe Schnepf is not operational.

2) Jagdpanther under the operational control of the 326. Infanterie-Division:

After arrival of the division order delivered by a division liaison officer, the Jagdpanther under the operational control of the 326. Infanterie-Division were deployed as follows to seal off the enemy breakthrough in the direction of St. Jean and la Ferriere:

Kampfgruppe Luders with 4 Jagdpanther moved into the la Ferriere area with orders to seal off the advance by enemy tanks in the direction of St. Jean. This mission was completed successfully.

In conjunction with Kampfgruppe Zschenderlein, the enemy tanks advancing from the direction of la Ferriere on the St. Martin - St. Pierre - Coulvain road were stopped south and southeast of la Ferriere.

Kampfgruppe Luders destroyed one enemy tank (Churchill II) with handheld antitank weapons. In addition, 6 prisoners (English) were taken, including two officers. The prisoners were handed over to the division during the day.

Kampfgruppe Zschenderlein with 5 serviceable Jagdpanther also moved into the la Ferriere area with the same orders as Kampfgruppe Luders. The enemy tanks advancing east from the direction of St. Jean on the St. Martin - St. Pierre - Coulvain road were headed off.

The former corps reserve with 10 Jagdpanther was designated Kampfgruppe Wittmoser and moved into the St. Martin area with orders to seal off a breakthrough by enemy tanks south from the direction of St. Jean. During the march five Jagdpanther broke down; the remaining 5 reached the St. Martin area and sealed off the breakthrough by other enemy tanks north of St. Martin.

3) Enemy losses:

10 enemy tanks (Mark II or Mark IV)
1 enemy tank damaged, probably destroyed, same type
1 enemy tank (Sherman)
1 enemy tank (Churchill II), destroyed with handheld antitank weapons
1 enemy scout car

4) Own losses due to enemy action: None.

Note: A Jagdpanther written off on 31 July 1944 (Turret Number 311; gun commander Leutnant Scheiber) was entered under 2 August 1944 as it was blown up on that day.

Serviceable tank destroyers: 11 Jagdpanther and 3 command tanks
Short-term repair: 14 Jagdpanther
Long-term repair: 1 Jagdpanther

Personnel casualties in the month of July 1944: 5 killed; 27 wounded (1 officer); and, 3 missing."

Concluzie : cam sensibil si mai mult in service-uri ^_^

Aceasta postare a fost editata de Buss: 16 February 2010 - 07:29 PM

#2 Useril este offline   jiju 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-September 08

Postat 16 February 2010 - 07:47 PM

Salut Buss poate schemele astea te vor ajuta pt Jagdpanther al tau:
Imagine atasata: jagdpanther.jpg

Imagine atasata: Jagdpanther_4_.jpg

Imagine atasata: tank_destroyer_jagdpanther_late_version.jpg

Te salut,
Jiju si spor la macheta

#3 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 17 February 2010 - 12:52 PM

Am achizitionat odata cu aceasta macheta niste vopsele acrilice agama de la parc. Am incercat galben ocru, negru si exhaust tubes. Fata de vopselele Vallejo sunt foarte foarte subtiri, cam cum diluez vopseaua Vallejo ca sa dau wash. Asa sunt ele normal? sau care-i faza? De amestecat le-am amestecat cu o lingurita mica aproape 5-6 minute fiecare, le-am agitat, etc. Dar au aceeasi consistenta... foarte foarte subtiri. Nu vreau sa cred ca au turnat apa in ele :) Vreo explicatie?

Mersi mult jiju!

Aceasta postare a fost editata de Buss: 17 February 2010 - 12:54 PM

#4 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 07 March 2010 - 10:38 PM

Buna seara.

Am avut aparatul foto ocupat si n-am apucat sa fac fotografii in timpul lucrului. Am facut abea acum cu "jucaria" terminata.

Am ales un camuflaj de padure, din pacate vroiam sa il insemnez cu numarul 133 dar am stricat un decal si a ramas asa.

Camuflajul tunului este facut din o bucatica de tifon cu ceai "dementa" :bang: Am incercat sa mai pun o plasa peste jumatatea superioara dar nu arata deloc bine. Am mai incercat sa fac niste crengute de copac dar nici alea nu au iesit si l-am lasat asa. Poate imi explica si mie domnu lMarhaba cum a facut acele crengute de pe hummel :blink:

Urmeaza un Panther G Early

Toate cele bune.

Deci iata pozele cu macheta numaru` 4 (dupa ce deschideti imaginea dati click dreapta si view image sa nu mai dati scroll ,scuze pt inconvenient):

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Buss: 07 March 2010 - 10:39 PM

#5 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 07 March 2010 - 10:46 PM

Am folosit o planta uscata numita Seamoss, pe care o poti cumpara de aici http://www.internati...og/Seamoss.html si probabil si din alte parti. O discutie despre asta gasesti aici http://www.ubcbotanicalgarden.org/forums/s...read.php?t=5052

#6 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 07 March 2010 - 11:00 PM

Multumesc frumos Marhaba.

#7 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 08 March 2010 - 02:55 AM

Salutare Buss!
De la inceput trebuie spus ca Trumpeter nu este Dragon, deci nu poti sa iei piesele din cutie, sa le pui dupa schema si gata iese un model corect. Trebuie cumva imbunatatit: plase, subtiate piese, detaliat capace, ventilator, etc. Pe langa cele enumerate mai sus ai pus senilele de rezerva cu susul in jos iar pe margine nu ai pus cele doua bucati lungi. :bang:
La vopsit am impresia ca nu diluezi suficient vopseaua. Iar sculele de ce vopsite intr-o singura culoare??
Cam asta se intampla cand pui poze direct cu macheta gata. :blink:
Succes la moificat!!

#8 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 08 March 2010 - 10:23 AM

Salut

Multumesc pentru critici. Cu detaliat piesele cam greu pentru ca inca nu am inceput sa ma concentrez pe asta (ma concentrez sa lucrez cat mai curat si per total sa iasa ceva cat de cat placut ochiului, avand in vedere ca sunt la primele machete), dar in timp voi face tot posibilul sa ma documentez mai bine. Da, senilele de rezerva o sa incerc sa le intorc. Si eu am observat dupa ce am postat fotografiile si m-am uitat mai atent. Despre ce bucati mai lungi este vorba?

Da, intr-adevar si cu vopsitul sunt vinovat. Dupa ce am primit vopselele Agama mai subtiri decat un filtru pregatit am vopsit cu cele Vallejo pe care le aveam si probabil am exagerat ca sa fiu sigur :) M-am suparat f tare pe agama. :blink:

O sa tin minte si a cincea macheta poate o sa fie umpic mai corecta :bang:

#9 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 09 March 2010 - 09:28 AM

Pentru inceput este bine, dar, vezi tu... daca vopsesti o constructie incorecta tot incorecta ramane dupa ce se usuca vopseaua si va fi mult mai greu de corectat. Culoarea este un lucru subiectiv poate sa fie dupa gust mai cu rosu, mai cu verde, etc. insa piesele trebuie sa fie acolo.

Cu piesele lipsa (apripile lungi de pe lateral) cat si cum sta camuflajul pe teava poti sa vezi aici:

http://www.cartula.ro/forum/Jagdpanther-12...;hl=jagdpanther

Cel mai bine inainte sa te apuci de o constructie, dai Serch in forum la Blindate si vezi ce gasesti pe subiectul tau; citesti cam ce greseli sa-u mai facut si dupa aceea e bine sa te apuci. Asta e cazul minim de documentare sau te apuci si citesti carti, compari planuri, etc.

#10 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 09 March 2010 - 10:52 AM

Ai perfecta dreptate. Dar eu inca sunt la stadiul "foarte primordial" in machetologie, inca experimentez cu pigmentii, cu filtrele pe baza de ulei, pe partea de facut piese din stiren sau photoetched inca nu ma avant. Le iau pe rand, cate putin din fiecare. Fac tot posibilul ca urmatoarea macheta sa fie mai corecta, mai bine vopsita, mai detaliata, etc si urmatoarea la fel si urmatoarea la fel. Sincer avand in vedere ca este a patra mea macheta ever cred ca am facut o treaba destul de buna. Evident ca alaturata lucrarii tale este lipsita de detalii dar tu ai ceva mult mai multe machete la activ cred :blink:

Inca odata iti multumesc pentru sfaturi si o sa tin cont de ce m-ai sfatuit.

Numa` bine :bang:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi