Forum Machete,Modelism,Hobby: Panzer IV Ausf. F2 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panzer IV Ausf. F2 old F1..

#1 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 15 February 2010 - 08:56 PM

M-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca nu voi face F1, ci F2 deoarece arata altfel,etc... I-am scos tunul si l-am inlocuit cu L48(parca asta era),etc... Acum nu stiu, mie imi place, adica imi place deoarece am muncit la el destul. Acum astept pareri si critici, iar cele din urma or sa fie destule, zic eu, PRIMA ar fi silveringul decalurilor :drinks: ^_^
Imagine atasata: 1.JPGImagine atasata: 2.JPG
Imagine atasata: 3.JPGImagine atasata: 4.JPG

La naiba, am pus o senila invers si am uitat sa vopsesc cate ceva.. Eram sigur ca fac eu ceva si tot o dau in bara

#2 Useril este offline   milisss2 

• Membru deplin
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 09-January 10

Postat 15 February 2010 - 09:24 PM

Ca de la incepator la incepator ... nu inteleg o chestie la tine; de ce ai tendinta sa bagi senilele in rust, sau noroi atat de tare? Daca vad bine, cel putin mie senilele alea imi lasa impresia ca tancul nu a fost folosit de cam 80-100 de ani si o ruginit pe malul unui rau undeva, in timp ce restul blindajului e inca in stare de functionare. Acelasi efect l-am intalnit si la T34/85 facut tot de tine.
Eu unul zic ca pentru inceput sa faci ceva la senilele, dar e parerea mea de incepator.

#3 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 15 February 2010 - 09:24 PM

Vezi postareaAditzu, la 15 Feb 2010, 20:56, a spus:

I-am scos tunul si l-am inlocuit cu L48(parca asta era),etc...

De fapt, L43.
L48 ( patruzeci si opt de calibre lungime ), incepand cu G tarziu ( ... parca ... ), oricum H si J.

#4 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 15 February 2010 - 09:50 PM

Pt milisss2: :drinks: tu ai vazut in Rusia paduri asfaltate? mai ales prin septembrie asa si asta in 1942! In fine, eu sunt genul caruia ii place noroiul, si am luat de exemplu o poza cu tancul asta din aceeasi divizie, adica am facu aproximativ..
Imagine atasata: 12_Panzer_Division_1942.JPG

Pt DRAGOS: Stiam eu ceva! Merci pt informatie ^_^

#5 Useril este offline   milisss2 

• Membru deplin

Postat 15 February 2010 - 10:01 PM

Ok, ai dreptate, o tara noroiosa. Noroiul ala are o culoare ruginie, si asta m-a dus in eroare asupra lucrului pe care vrei sa il exprimi.

#6 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 15 February 2010 - 10:16 PM

Milisss2, mi-am dat seama la ce te refereai :rofl: Faza cu pamantul luginiu este alta: am incerc eu ceva acolo, sa fac un ameste de noroi d'ala galben(pigment) cu ruginiul ala(pigment), dar mi-a iesit altceva :drinks:... Eh, se mai intampla, toti fac experimente pe cate o macheta, eu fac pe toate ^_^

#7 Useril este offline   milisss2 

• Membru deplin

Postat 15 February 2010 - 10:26 PM

Alright ...keep on rollin'

#8 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 12-March 09

Postat 15 February 2010 - 10:52 PM

ar mai fi mers un wash cu dark brown pentru a evidentia panourile si a da o adancime machetei, panzer grey -ul de pe tanc e atata de uniform , zic ca e scos de pe linia de asamblare !

senilele chiar daca trec prin "mlastinoasa Rusie" ,cum vezi si in poza postata de tine, au partile proeminente ale zalelor, care vin tot timpul in contact cu suprafata pe care ruleaza tancul , de culoarea "otelului". pentru vopsirea senilelor, vezi articolul lui z-mare ! mergea un drybrush cu oilysteel de la vallejo , si apoi un creion de grafit ....variante sunt nenumarate

"track wheel" (roata zimtata) a trenului de rulare nu are cum sa aiba dintii murdari de noroi, dintii vor intra mereu in contact cu zalele si vor avea iarasi luciu metalic, acelasi procedeu ca mai sus !

frana de aer (muzzle brake) a tunului nu stiu de ce ai facut-o neagra...sunt multe discutii acum pe tema asta, daca raman sau nu reziduri de la gazele arse ....asta ramane la latitudinea ta...

manerele trapelor de acces (si anumite zone de pe tanc , studiaza fotografii sa observi pentru fiecare caz in parte) au intodeauna vopseaua tocita , incearca sa folosesti iarasi creionul cu mina de grafit . (am observat tehnica cu buretelul pentru vopseaua sarita dar incearca sa combini mai multe tehnici pentru a rezulta o uzura cu aspect cat mai real)

panourile mari puteau primi un drybrush cu o nunata de panzer grey mai deschis , vopseaua se decoloreaza sub actiunea soarelui

incearca un "dot filtering " , nu e asa greu de facut, iti recomand vopsele in ulei pentru asta, ai sa vezi ca iti transforma macheta !

per ansamblu arata bine dar mai e loc de cateva retusuri !

#9 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 February 2010 - 10:56 PM

Sa-ti spun o chestie cu noroiul asta: nu arata bine. Trebuie facut altfel. Daca nu folosesti pigmenti (pt modelism) atunci mai exista o varianta mai ieftina cu pigmenti pt zugravit (generic numiti oxizi de fier indiferent ca sunt galbeni, albi sau negri).
Amesteca mai mult oxid galben cu putin negru si putin alb. Vei obtine o culoare de "pamint" . Punind mai mult sau mai putin negru si alb in baza de oxid galben, vei obtine niste variatiuni de culoare. Noroiul nu are o singura culoare. De aceea trebuie sa aplici mai multe feluri (culori ) de pigment. Asta una la mina. Pigmentul mai inchis la culoare il pui mai jos (unde se presupune ca noroiul e mai umed) pe masura ce urci pigment mai deschis la culoare.
A doua la mina e CUM il aplici, si anume: acolo unde vrei sa ai textura (pe sasiu / burta tancului / in spatele galetilor) presari pigmentul intr-un strat fin iar apoi iei o pensula inmuiata in esenta de terebentina si o apropii in asa fel incit terebentina din pensula sa fie absorbita de pigment (nu freci cu pensula). Dupa uscare o sa-ti ramina un strat fixat de pigment care o sa semene cu noroiul (daca pui mai multe nuante de pigment). Vezi ca noroiul trebuie pus si pe suspensii (tu le-ai lasat curate). Acolo unde nu vrei sa ai textura (galeti, roti, aripi) aplici pigmentul cu o pensula, uscat, prin frecare. Apoi sufli cu aerograful un fixer (terebentina de ex) , astfel surplusul de pigment il vei sufla si ce ramine va fi fixat.
Daca vrei in schimb sa faci noroi la greu , trebuie sa amesteci o rasina acrilica (liant) cu ipsos (pt masa), nisip (textura) si pigmenti (pt.culoare). Poti baga in marmelada asta si ceva fire de iarba statica (sau fire de cinepa taiate scurt ca sa simuleze iarba). Dar asta-i alta calimera.
Atentie!
- daca folosesti vopsea "email" atunci trebuie neaparat un lac acrilic inainte de a da cu terebentina, asta daca nu vrei sa ramii fara vopsea
- treaba cu noroiul din rasina acrilica e ireversibila. Adica o data ce s-a intarit n-o mai dai jos.
- pigmentii aplica-i pe suprafete mate si uscate

Senilele:
Una din variante ar fi sa le vopsesti in negru sau un maro inchis (red brown, flat brown, dark brown sau ce-o fi), apoi cu o culoare metalica (steel, etc) sau un marker din ala permanent si argintiu, dai pe-acolo pe unde senila se freaca de sol , de roti si de galeti. Nu exagera. Apoi dai cu pigment uscat, cu pensula , dupa care fixezi pigmentul ca mai sus. Tot cu mai multe nuante de pigment.

In ceea ce priveste noroiul, praful, zgirieturile si in general tot ce tine de weathering, exista o vorba care zice ca "atunci cind crezi ca e destul, de obicei e prea mult"

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 15 February 2010 - 11:04 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi