Forum Machete,Modelism,Hobby: Exista kit-uri de arme 1:1? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Exista kit-uri de arme 1:1?

#41 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 28 February 2010 - 11:08 PM

Nu cred.Mossin Nagant md.44 Tula,arata asa

Imagine atasata: pix167091671.jpg

Din ce spune Z Mare,arma era,fie un CZ Brno Vz 24 (licenta Mauser),calibrata la 7,65x53, cunoscut intre colectionari ca fiind "Romanian Contract"-desi ma indoiesc ca la vremea la care Z-tul a servit patria,mai existau in dotare;
- eu tot la ideea mea raman: era un SkS 45(Simonov md.1945) 7,62 mm tub lung,cu autoincarcare ,licenta produsa la Cugir ca md.56 (alaturi de masinile de cusut Sanda). :rolleyes:

Imagine atasata: title.gif

Zetule,uita-te bine si recunoaste-o;ai lustruit-o destul.Ce zici?
Nu mi-a placut arma asta defel.Baioneta rabatabila; brrrrr! :help:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 28 February 2010 - 11:12 PM

#42 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 March 2010 - 03:19 PM

Citeaza

Zet-ule, carabina ta din armata era aproape sigur un Mosin-Nagant, calibru 7,62mm. Daca avea si baioneta in muchii, rabatabila, era Model 1944
Nu mai stiu cum se numea, au trecut, sa tot fie, 40 de ani (moaaaa, ce-am mai imbatrinit!) de atunci!
Da, asa cum spui, avea baioneta in muchii, rabatabila!

Citeaza

eu tot la ideea mea raman: era un SkS 45...Zetule, uita-te bine si recunoaste-o;ai lustruit-o destul.Ce zici?
De lustruit am lustruit, fi-ar otelul sa-i fie, dar nu la aia! Nu, categoric nu e aia!
Mai mult ca sigur e cea din prima poza, Mossin Nagant md.44 Tula, cum ii zici tu! Caporalii si sergentii aveau PPSH-41, cu conserva (cum ii ziceam noi). Abia cind am trecut eu in ciclul II ne-au dat AKM. Cred ca doar noi si cei de la diribau mai ramasesem cu armele astea in dotare.[stitii de unde vine numlele asta? De la un neamt care avea contract cu armata (inainte de 44) sa faca sosele. Apropo, unele mai sunt in stare bune si azi. Pe neamt il chema, parca, Derubau sau cam asa ceva. Pentru era multa munca de birou, odraslele de bogatasi isi trimiteau copii sa faca armata la neamtu asta. De aici a devenit expresia :a facut armata la diribau!]

#43 Useril este offline   Sheniloiu 

• Membru senior
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 03-December 08

Postat 01 March 2010 - 07:25 PM

Z-ule, sa stii ca Mosin-Nagant a ramas in depozite foarte mult timp! La revolutie eram comandant de pluton pe un santier, la diribau (apropo, termenul vine de la D.R.B. - Deutsche-Rumanien Bau, o societate de constructii paramilitara mixta in WW2, germano-romana), la Bucuresti. Si pe 23, dupa ce incepuse tambalaul cu teroristii, am fost inarmati cu - minune mare! - Mosin-Nagant! Soldatii cu varianta scurta cu baioneta rabatabila, iar majoritatea cadrelor cu pusca Mosin-Nagant, nu stiu acum ce model e, dar e varianta lunga, fara baioneta. A fost o intreaga halima! Armele erau conservate, pline de unsoare si cu hartie anticoroziva pe tevi. Nimeni nu prea stia sa umble cu ele, mai ales sa le demonteze pentru curatare. Ne-am chinuit ceva sa le scoatem inchizatoarele pentru a putea sa le curatam bine! Noroc ca nu am dat de teroristi - de cautat i-am cautat, dar indivizii au fost niste lorzi si au refuzat sa se lase descoperiti!
Dupa Revolutie, armata romana, prin cine stie ce intermediari, a exportat cu succes asemenea arme in USA. Acum se pare ca lichideaza stocurile de TT si ceva AKM mai vechi. Iar unele, cu accesorii complete si ceva munitie, sunt chiar mai ieftine decat replicile alea!

Aceasta postare a fost editata de Sheniloiu: 01 March 2010 - 07:29 PM

#44 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 02 March 2010 - 10:29 AM

Citeaza

(apropo, termenul vine de la D.R.B. - Deutsche-Rumanien Bau, o societate de constructii paramilitara mixta in WW2, germano-romana),
Nu te contrazic, eu auzisem povestea de la un veteran.

Citeaza

Iar unele, cu accesorii complete si ceva munitie, sunt chiar mai ieftine decat replicile alea!
Fara nici o indoiala! :bang:

#45 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 07 March 2010 - 12:45 PM

vezi aici
http://www.vietnamwa...machinegun.html

#46 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 09 March 2010 - 01:45 PM

Sincer, nu stiu de ce as da un pogon de bani pentru o replica, doar ca sa o tin in vitrina, si cu o gramada de acte dupa ea. Nu-i mai simplu o replica arisoft?
http://www.airsoftga...0-dx-p-524.html
http://www.airsoftca...ead.php?t=21024

#47 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 15 March 2010 - 07:02 PM

http://www.cartula.r...udate-t257.html, de asta se vede ca am uitat.....cine a vazut-o prima data desigur.Pare sa raspunda perfect la intrebare...

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi