Forum Machete,Modelism,Hobby: Cacciatore a Cavallo, 1812 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cacciatore a Cavallo, 1812 54 mm

#1 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 13 February 2010 - 08:44 PM

Salutare tuturor!

A trecut ceva vreme de cand nu am participat la forum. Nu prea a fost vina mea.. Lipsa de timp din cauza vietii de azi a fost si este vinovata.

Am reusit sa termin o lucrare pe care va prezint aici. Sper sa nu treaca prea mult timp pana la urmatoare prezentare.

Cacciatore a Cavallo, 1812
Produs de Masterclass la scara 54 mm si sculptat de Stefano Borin..

Prezentare video de aici :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cacciatore001.jpg
  • Imagine atasata: cacciatore002.jpg
  • Imagine atasata: cacciatore003.jpg
  • Imagine atasata: cacciatore004.jpg
  • Imagine atasata: cacciatore005.jpg

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 13 February 2010 - 10:14 PM

Bine ai revenit, Algu!
Frumos husar, la care am o observatie - fireturile sunt mult prea metalice (in mod normal, ele se fac din amestecuri de vopsea mata cu vopsea metalica).
Si eu sper ca aparitiile tale sa redevina mai dese.

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 13 February 2010 - 11:09 PM

He-heeee !
Ce faci dom'ne, iti simteam lipsa.
Iata ca primi doi care-ti raspund sunt atinsi de acelasi microb ca si tine.
Imi place vopsirea in general, insa figurina ma asteptam sa fie mult mai profi avand in vedere firma. Nu-mi place botul calului care e prea lat si felul in care-si taraste copita din spate pe pamant. Stiu ca e un artificiu pentru a da stabilitate ansamblului, dar o puteau rezolva si altfel zic eu.
Sa stii ca si eu lucrez la acelasi subiect. Un vanator al garzii de la Pegaso.
Postarea ta imi e de mare ajutor ca nu prea inteleg multe chestii p-acolo, mai ales in ce priveste sistemul de hamuri.
Imi place ca ai folosit verde. E mai avantajos la extinderea nuantelor decat albastrul.
Felicitari pentru realizare si le astept si pe restul care vor mai fi.
Bine ai revenit !

#4 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 14 February 2010 - 02:04 AM

Ma bucur sa vad o noua lucrare a ta. A durat ceva, dar asteptarea a meritat !!!
O lucrare care incanta.
Sunt cateva chestiuni care asi vrea sa le privesti cu atentie.

Terenul: poate o texturare cu diferite nuante de culoare ar scoate in evidenta mai bine terenul excelent executat - drybrush succesiv cu nuante tot mai deschise este o idee.
Cureaua scarii piciorului drept: ea intra sub cizma la cam 1/3 din inatimea ei si trebuie sa fie intinsa. Piciorul stang este intins la maximum si se sprijina in scara, ca mana dreapta sa poata executa lovitura de sabie spre partea dreapta, spate a calului.
Fireturile: asa cum mentiona alexelu_marinelu, mi se par prea metalice - poate ca poza este de vina - poate in realitate arata mai natural.
Piciorul din spate, stanga al calului: pozitia mi se pare nenaturala (de acord cu wurger) avand in vedere pozitia "in doua picioare" foarte dramatica, de altfel. Asta este problema d-lui Stefano Borin.
Nuanta de verde mi se pare prea deschisa - asta este o chestie foarte subiectiva.

Foarte subtil ai rezolvat albul pantalonilor - imi place foarte mult - eu in totdeauna am probleme cu albul.

Aluguhan, felicitari si o calda strangere de mana. La cat mai multe si cat mai dese lucrari de aceasta talie.

P.S.
Interpretarea celor de la Maimodel al aceluias subiect; vezi pozitia calului: http://www.mailmodel...o/AG-GNOC16.jpg
Cateva chestiuni pe care le-am mentionat mai sus:
http://www.masterclass.it/old/figurini/uff...a%20Guardia.pdf

Erata:

1 "Cureaua scarii piciorului drept" - am vrut sa spun "Cureaua scarii piciorului stang".
2 "Aluguhan" - Alguhan, imi cer suze pentru greseala... sper ca nu te-ai suparat.

Cu stima.

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 February 2010 - 10:28 AM

He-heeee ! (vorba lui Wurger). Chiar ma intrebam ce mai mestereste Alguhan!
Sincer, mie imi place foarte mult, chiar daca unele subtilitati imi scapa (fireturi, curele....)
Cu ce mai incinti anul acesta, ca-i abia la inceput ????

#6 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 14 February 2010 - 10:48 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 14 Feb 2010, 02:04, a spus:

... Piciorul din spate, stanga al calului: pozitia mi se pare nenaturala (de acord cu wurger) avand in vedere pozitia "in doua picioare" foarte dramatica, de altfel. Asta este problema d-lui Stefano Borin.
... Interpretarea celor de la Maimodel al aceluias subiect; vezi pozitia calului: http://www.mailmodel...o/AG-GNOC16.jpg

In realitate, este vorba de o figurina realizata dupa un tablou celebru - in momentul asta nu sunt in stare sa-mi dau seama unde l-as putea gasi.
Din punctul asta de vedere, Masterclasul a facut o copie fidela a posturii.

PS - Am gasit: ofiter de husari de Theodore Gericault Imagine atasata: officer.jpg

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 14 February 2010 - 11:15 AM

#7 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 February 2010 - 04:34 PM

Asa e, copia e destul de fidea. Faza e ca nenea Gericault si altii aseminea la acea vreme, pictau in atelier si nu-i interesa prea tare logica miscarii si corectitudinea anatomica. In plus cel care platea portretul era capitanul pictat si nu calul. De aici micile licente.

Cat priveste fireturile, ma chinui dupa cum v-am spus si eu la unele si dupa al treilea amestec de incercare cu auriu si alte culori (am incercat si cu pix cu gel auriu), am clacat si am dat cu alama de la agama. Peste asta voi veni cu un wash ca sa o mai omor si peste toate cu un lac mat ca sa nu mai luceasca ca nebuna. In plus voi asigura contrastul din bumbii pe care o sa-i fac cu cel mai lucios auriu pe care-l am.
Fireturile sunt mici si la ce fac eu la 75 mm. La 54 sunt ca parul si cu greu poti sa le dai volum. Auriul ajuta (cel putin in cazul meu) prin faptul ca are pigmentul foarte fin si acopera la prima trecere. Daca e sa dai de doua ori deja ai marmelada.

#8 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 14 February 2010 - 06:16 PM

Vezi postareawurger, la 14 Feb 2010, 07:34, a spus:

Cat priveste fireturile, ma chinui dupa cum v-am spus si eu la unele si dupa al treilea amestec de incercare cu auriu si alte culori (am incercat si cu pix cu gel auriu), am clacat si am dat cu alama de la agama. Peste asta voi veni cu un wash ca sa o mai omor si peste toate cu un lac mat ca sa nu mai luceasca ca nebuna. In plus voi asigura contrastul din bumbii pe care o sa-i fac cu cel mai lucios auriu pe care-l am.
Fireturile sunt mici si la ce fac eu la 75 mm. La 54 sunt ca parul si cu greu poti sa le dai volum. Auriul ajuta (cel putin in cazul meu) prin faptul ca are pigmentul foarte fin si acopera la prima trecere. Daca e sa dai de doua ori deja ai marmelada.

Asta a fost marea mea problema atunci cand am incercat sa lucrez fireturi, platose, armura sau coifuri cu multe detalii. Dupa cateva cucuie iata tehinica pe care o folosesc:
Dupa grund, aplic un wash din Humbrol 33 ca prim strat. Cheia este ca de fapt nu este un wash clasic, subtire... putin mai subtire decat consistenta laptelui. Il aplic pe toata suprafata subiectului si il las sa se usuce foarte bine dupa care urmeaza drybrush... de obicei incep cu bronz sau cupru... aici atentia este indreptata la cat bronz sau cupru ramane pe pensula. Ce am eu are pigment mare si trebuie sa-l indepartez complet de pe pensula. Drybrushul este foarte usor aplicat - putin inseamna mult in acest caz. Dupa ce sunt multumit de efect, aplic aceeasi tehnica cu auriu dar si mai usor decat in cazul bronzului si numai pe anumite zone.
In felul acesta obtin shadow: Black "wash"; mid tone: bronz sau cupru drybrush; highlights: auriu foarte usor drybrush.
Rezultatele sunt bune si dau o buna profunzine a detaliilor si in acelasi timp si o texturare a suprafetei.
Daca te uiti la doua postari ale mele - Razboinic Celt si un Hussar Rus - ai sa vezi rezultatele acestei tehnici.
Aceeasi tehnica o aplic pt. suprafete de otel. Shadow: Black "wash"; mid tone: steel drybrush; highlights: silver foarte usor drybrush.
Toata aceasta tehnica evita "marmelada" de care vorbesti si iti da un control, cat de cat, al detaliilor.
Sunt convins ca mai sunt si alte tehnici care, poate dau rezultate si mai bune, dar aste este tehnica folosita de mine in prezent. Poate ajuta.
Poate Alguhan va interveni si ne va spune cum a lucrat firetele in cazul acestiu exceptional executat razboinic.

#9 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 14 February 2010 - 08:02 PM

Bine v-am regasit pe totii. Ma bucur ca discutati si carcotiti cat de mult puteti aici :)

Vreau sa va spun ca fireturile imi plac asa cum au iesit.
Le-am vopsit cu Vallejo brass amestecat putin cu Vallejo negru (mat!).. Pe urma am incercat sa dau umbre cu Vallejo smoke si black ink. Iar umbrele de pe verdele sint date cu Vallejo verde-negru ink. Ultima miscare a fost un dry brush foarte superficial cu printer's ink gold.. (nu este printer-ul de la calculator ci din industria de tipar si/sau topografia)

Cu hamurile am avut si eu dureri de cap. Pentru ca in primul rand trebuia sa le fac eu (deci kitul sau calul nu include aceste accesorii, e bine de precizat pentru cei care nu stiu acest detaliu) si fara nici o poza de referinta era greu de inteles ce si cum si unde..

Am gasit o poza de pe net care mi-a aprins becul pana la urma. Poza chiar daca nu are legatura cu un "cal Napoleonic" arata perfect idee:

Imagine postata

Sculptura a fost inspirata de la tabloul al domnului Theodore Gericault, postat sus de alexelu. Dupa parere mea este o sculptura reusita. Detaliile cu picioarele caiilor in miscare este intotdeauna o problema la lumea figurinelor istorice. Eu personal nu-mi mai fac griji de realistica de genul asta.. Altfel hobby-ul ajungea sa fie un chin, nu puteam sa termin nici-un proiect. :) Lucrez linistit fara sa bat capul la orice detaliu, si in functie de chef si timp termin un proiect intr-o luna.. Are si sculptorul si eu cate o licenta artistica, dupa care ne ascundem de fiecare data fara rusine :)

@LAV-Z: sint de acord cu "Cureaua scarii piciorului stang".. putea sa mai fie intinsa.

@Z-mare: Peste cateva zile voi termina un Legionar Roman la 75 mm... Momentan lucrez la scut al acestui legionar desenat cu aripi de vultur si sageti.. Asimetria este motto-ul.... :drinks: ^_^
Am mari sperante ca anul 2010 va fi plin de figurine pentru mine :)

#10 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 February 2010 - 08:55 PM

Cate bordeie, atatea obiceie. Important e sa iasa bine la urma si sa multumeasca in primul rand pe cel ce lucreaza.
Nici la mine nu erau fraiele; decat niste capete cu cataramele cee ce oricum e mult. Ma freaca totusi ca dita-mai producatorii ca Pegaso, Masterclass, Andrea, nu pun un amarat de plan de montaj. Macar pentru chestii ca astea care tin de o obscura increngatura a subiectului tratat (cum erau inhamati caii husarilor). Nici nu inteleg la ce folosesc toate alea.

Lav-Z - toria am inteles-o perfect si e logica. Eu fac pasii ceva mai invers decat ai tai, altul poate o incepe de la jumate si se duce in 2 directii. Cum spuneam important e ce se vede la urma.
Imi place Husarul tau dar din pacate pozele sunt mici si albastrui. Sunt sigur ca daca l-as vedea pe viu l-as putea aprecia la reala lui valoare.

Spor in continuare si fie sa se umple sectiunea asta cu figurine de calitate !

#11 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 14 February 2010 - 09:59 PM

Era un timp in care si eu lucram dupa picturi/sculpturi celebre.
Imagine atasata: 11_derrttyy_033.jpg
03.06.2004
:drinks:

Ma bucur nespus ca ai revenit.
^_^

#12 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 15 February 2010 - 10:37 AM

Ma bucur si eu sa te regasesc alexie! :)

#13 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 15 February 2010 - 11:00 AM

Foarte frumoasa revenirea, Algu!
Ma bucur sa te revad in paginile forumului.
Toate cele bune si

Bafta!

#14 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 February 2010 - 11:11 AM

Salut Algu , figurina ta arata foarte bine , ca de obicei. Ma bucur ca n-ai renuntat de tot la figurine in favoarea pipelor. Bine-ai revenit.

#15 Useril este offline   soricelul 

• Membru senior
  • Postari: 265
  • Inregistrat: 19-August 05

Postat 15 February 2010 - 12:03 PM

De mare efect, mai ales saua, pieptarul si evident dolmanul caracteristic cavaleriei usoare indeobste husarii in perioada de glorie a acestei arme. Ca de obicei, m-ai lasat cu gura cascata.

#16 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 15 February 2010 - 06:03 PM

Ca de obicei, de exceptie! Ce metoda folosesti ca sa "murdaresti" putin albul? Ma refer atat la pantaloni, cat si la bidiviu.

#17 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 16 February 2010 - 09:35 PM

Salut si multumesc mult. Ma bucur sa va regasesc..

Citeaza

Ce metoda folosesti ca sa "murdaresti" putin albul?

Aici nu am folosit deloc uleiuri. Totul s-a vopsit cu acrilice Vallejo.
La albul pantalonilor am inceput cu 3-4 straturi de chaqi amestecat putin cu blue-grey.
Urmatoarele straturi cu adaugare de alb in acest amestec. Tot cate 2-3 straturi. Cu cat inaintez mai mult cu atat lasi umbrele mai putin atinse cu culorile deschise.
La final am dat doar cu alb pe zonele cele mai luminoase.

Eee e usor de scris dar foarte greu de precizat cat de mult sau putin se dilueaza amestecurile. Trebuie vazut doar cu ochiul liber.

Pana cand am reusit sa "incep" sa stapanesc acrilicele au trecut cam 4 ani...

#18 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 17 February 2010 - 10:53 AM

Foarte frumoasa figurina, plina de mici detalii care mananca o grmada de timp... ^_^

Cel mai mult imi place expresia fetei husarului, a iesit foarte bine...
In schimb nu ma prea omor dupa cum a iesit albul calului iar coama si coada acestuia nu sunt spectaculoase deloc, in special la aceasta scara. Cred ca le-ai vopsit cu aceeasi culoare ca si cea pe care ai folosit-o la cal, adaugand insa mai multe umbre....
Ar fi fost mai bine sa folosesti pentru coama si coada o alta culoare apropiata de alb, evenutual un crem sau gri/nisip, contrastul ar fi fost mult mai reusit, delimitand astfel pielea calului de coama si coada....
de altfel ceva similar se vede si in tabloul care a fost folosit ca model pentru aceasta figurina....
Sper sa nu te supere mica observatie de mai sus, este cu cea mai buna intentie si deosebita stima pentru tot ceea ce ai realizat si vei continua sa realizezi in acest hobby ... :drinks:

#19 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior

Postat 19 February 2010 - 09:26 PM

Absolut nu-i nici-o suparare. Altfel nu postam imagini cu lucrarile mele pe forumuri :)
Multumesc pentru comentarii.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi