A6M5 ZERO 1/48
Postat 11 February 2010 - 01:33 PM
Postat 11 February 2010 - 02:24 PM
Tineghe, la 11 Feb 2010, 13:33, a spus:
Poti folosi setarile aparatului, reducand calitatea si/sau dimensiunile pozelor, insa vei pierde din calitate. O alta varianta, intr-un editor foto(ex. Photoshop) setezi in "image size" dpi-ul sa fie 300 si salvezi la "medium" sau "low" la calitate, astfel fisierul jpeg nu va pierde mai deloc din calitatea originala pastrand aceeasi dimensiune a pozei. Metoda testata.
Pentru o editare rapida foloseste XnView, un browser asemanator cu ACDSee, numai ca e gratis si nu denatureaza datele originale ale fotografiei. Are comenzi de batch resize, convert sau rename, adica ti le prelucreaza pe toate pozele selectate dupa aceiasi parametri salvati fara sa iei fiecare poza in parte.
Aceasta postare a fost editata de Liviumaff: 11 February 2010 - 03:09 PM
Postat 12 February 2010 - 01:15 AM
Uite un mic tutorial, nu e cea mai buna varianta, poate exista si mai simple, eu p-asta am dedus-o singur, nu m-a invatat nimeni Photoshop-u, deci daca exista persoane si cu alte pareri, sa nu dea cu pietre :D
Later edit:
Inca una daca tot e binevenita
P.S. Daca mai ai ceva intrebari legat de Photoshop, nu ezita, incerc sa te ajut daca stiu.
Aceasta postare a fost editata de GGG: 12 February 2010 - 01:35 AM
Postat 12 February 2010 - 12:33 PM
Foarte ingenioasa chestia cu palele fotodecupate. In poze da bine, da cum e in realitate? Mai are acelasi efect?
Postat 12 February 2010 - 02:00 PM
Tineghe, la 12 Feb 2010, 00:52, a spus:
Incearca sa fotografiezi macheta avand un fundal neutru in spate(de obicei o coala de carton indoita la 90 de grade fara a-i face unghi ascutit, adica las-o asa curba cum se-aseaza fara s-o botzesti). Cauta ca lumina sa cada uniform, evita pe cat de mult poti blitz-ul aparatului si incearca sa faci pozele folosind un ISO cat mai mic si diafragma cat mai inchisa(ideal ar fi sa ai si un trepied), astfel detaliile vor fi netulburate de zgomotul de imagine al aparatului foto(asta in cazul in care nu ai un Panasonic). Apoi poti folosi usor "magic wand" si sa suprapui imaginea prelucrata pe fundalul dorit.
Ideal e sa faci pozele in format raw pentru ca ai mai multe posibilitati de prelucrare a imaginii. Fisierele raw sunt prelucrate cu programe speciale care vin de obicei cu aparatele foto respective. Daca nu-l ai, poti sa-l descarci de pe net, de la firma producatoare a aparatului tau.
Postat 12 February 2010 - 02:16 PM
In rest numai de bine!
Postat 12 February 2010 - 02:38 PM
Citeaza
In realitate palele sunt exact cum sunt in poza:
Citeaza
Z-mare. Stiu ce vrei tu sa spui dar eu cred ca si palele astea sunt cat de cat reale, pentru ca daca ne gandim un pic, cand fotografiezi un avion cu motorul turat, elicea se vede blurata. Aceasi chestie vor si cei care au facut palele astea sa arate.
Postat 13 February 2010 - 11:01 AM
Citeaza
Nu vreau neaparat sa fac trucaje de genul asta. Pe mine ma inspirat asta:
Si mi-a placut ideea in sine, dar de ce nu si cateva trucaje