Fiat Grande Punto (Tuning) 1/43 MondoMotors
Postat 10 February 2010 - 10:38 PM
Din pacate nu o sa-l pastrez pentru ca este al unui prieten care mi l-a dat sa-i fac "ceva" la el, doar sa nu mai arate stock
Initial a fost un rosu caramiziu/portocaliu, dar va avea o culoare metalizata la final.
Materialele folosite sunt poxipol, chit auto, smilgher si niste plasticuri pentru praguri, eleron si difuzorul de aer. A fost decupata toata grila, si in spate pana sub numar. Grila decupata s-a facut utila ca priza de aer pe capota.
Astept parerile voastre :)
Postat 11 February 2010 - 06:35 PM
Postat 11 February 2010 - 07:11 PM
Din evazari voi mai lua putin, ideea e ca evazarea fata, pragul si cea spate, sa fie in acelasi plan (acelasi plan si cu jantele), momentan partea de sus a evazarilor este usor iesita.
Tobele stai linistit ca nu raman alea :)) daca ar fii sa ma iau dupa scara lor, ar avea in jur de 2 cm grosima tablei. Varianta finala a tips-urilor va fii mai subtire "in carne" si as vrea ovala, din pacate inca nu am gasit nimic sa "satisfaca" cerintele. Iar priza de aer asa va ramane ca abia am gasit ceva sa vina dintr-o bucata, si am si finisat-o.
Postat 12 February 2010 - 12:47 AM
Din ce il faci? Uite cu ce fac eu un intercooler pt un golf 4: Lamele de la bic, eu la 72 folosesc 1 bic cu 3 lame, tu la 43 poti folosi 2 bic-uri...
Eu inca nu am testat sa vad daca iese ceva la 72, dar la 43 zic ca se vede frumos. Pun o poza cu o schita facuta de mine in paint ca sa iti faci tu o idee.. Vezi ca evazarile pe fata sunt mai mici si pe spate mai mari.. daca nu stiai la modelele stock distanta dintre rotile fata e mai mica decat cele spate cu un anumit scop: spatele sa aibe control indiferent daca tractiunea este pe fata...la fel si pneurile fata sunt mici iar spate mai late..cu acelasi scop.
Un alt tips;) Foloseste vopsele la sticlute arginti pt toba si intercooler unde vor da impresia de cromat.
Incearca sa redai si putin sasiul... de ex: toba cap coada, bare stabilizatoare ... La documentatie aici nu prea gasesti poze... putini se implica si pe dedesuptul masini...
Bafta cu proiectu poate ma inspiri cu rezultatul si fac si eu un pitic mai mic;)
Numai bine!
Poza cu schita care nu iam acordat timp detaliilor:
Aceasta postare a fost editata de ciprian_gl: 12 February 2010 - 12:48 AM
Postat 12 February 2010 - 01:43 AM
Ca vopsea mi se pare ca mai am niste spray cromat prin garaj, iar dedesuptu ei, chiar nu ma bag la scara asta...plus ca nu e nici foarte detaliata. (vezi la Jeep, ca am refacut toate alea pe sub el)
Iar la evazari o sa mai iau un pic din ele, si pe sub ele, pe arcada, ca mi-a ramas material, zilele astea o sa fie gata de vopsit si o sa o vezi atunci.
Mersi de sfat ;)
Postat 21 February 2010 - 02:11 AM
Jantele sunt luate de la un Corvette (Street Tuners) , trase in matrita si apoi vopsite negru/alb. Duplicatele lor, cele de rasina, vor fii finisate zilele astea si puse pe Corvette, si mai distantate oleaca ca prea stau pe interior. Imi parea rau de masinuta s-o las fara roate, si vreau sa spun ca au iesit identice.
Pozele sunt facute cu un Fuji FinePix...si nu prea imi place, se vad niste "defecte" pe care eu abia le-am observat :)) Mentionez ca la intercooler, ce se vede firisoare...sunt de la vopseaua metalica (silver)...se usuca relativ repede si se cam lipeste, n-am mai reusit sa le scot de acolo si asa au ramas. In rest mici defecte ramase de la chit, care in ciuda finisarilor, au iesit la iveala la vopsire.
Aceasta postare a fost editata de GGG: 21 February 2010 - 02:16 AM
Postat 21 February 2010 - 01:03 PM
Numai bine!
Aceasta postare a fost editata de ciprian_gl: 21 February 2010 - 01:05 PM
Postat 21 February 2010 - 03:12 PM
Nu e nici o suparare stai linistit :)
Farurile si stopuri, pe dedesupt e vopsit negru, in realitate se vede bine, in poze are blitzul contributia lui. La interior am vopsit un pic bordul si schimbatorul cu un gri deschis.
Eleronul e home-made din niste bucatele de plastic (care provine de la niste placi de lambriu, d-alea de plastic, care pe interior au un profil cu niste patratele)
Postat 21 February 2010 - 10:07 PM
Postat 21 February 2010 - 11:35 PM
Postat 04 March 2010 - 10:34 PM