Forum Machete,Modelism,Hobby: E-Z line - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

E-Z line

#1 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 09 February 2010 - 02:31 PM

E-Z Line is an interesting new option for rigging and adding aerial wires to your models.(http://misc.kitrevie...ereviewbg_1.htm)
A lucrat cineva cu asa ceva? Stie de la ce magazin (utilizat curent ) on-line se poate procura?

#2 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 09 February 2010 - 05:11 PM

Vezi postareaCassin, la 9 Feb 2010, 14:31, a spus:

E-Z Line is an interesting new option for rigging and adding aerial wires to your models.(http://misc.kitrevie...ereviewbg_1.htm)
A lucrat cineva cu asa ceva? Stie de la ce magazin (utilizat curent ) on-line se poate procura?

Fără supărare, nu înţeleg ce caută topicul ăsta într-un spaţiu destinat construcţiei de Tigri.

#3 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 09 February 2010 - 05:34 PM

Salut Cassin,
Am lucrat eu si sunt multumit. Se intinde foarte bine si pentru hobane si pentru antene.
L-am cumparat de pe e-bay: EZ line
Nu stiu alt loc de unde se poate procura.
Spor,
Bill :rofl:

#4 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 09 February 2010 - 10:04 PM

Mi-am permis sa mut aici acest topic, el neavind legatura cu "Group builds" > Tigru & Variante, loc unde a fost postat initial. Rog administratia sa-l stearga din sectiunea blindate Tigru & Variante. Multumesc

Aceasta postare a fost editata de marhaba: 09 February 2010 - 10:14 PM

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 10 February 2010 - 01:56 AM

Cauta la mercerii fir elastic.
Ultima oara am vazut la Bucur Obor.
Se gaseste si la unele magazine cu materiale pentru artisti.
Firul se poate imparti in fasii cu o lama de cutter. Il crestezi la cap si tragi sa desparti pe toata lungimea.

#6 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 10 February 2010 - 09:45 AM

Multumesc pentru informatii. Scuze pentru inconvenientele pricinuite vis-a-vis de topic.

#7 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior

Postat 11 February 2010 - 08:08 AM

Fir elastic??. Ceva similar firelor din elastic? Incep sa ma intreb care este comportamentul materialului la imbatranire, deoarece in timp cauciucul (materialul elastic) se degradeaza mult mai repede daca este tensionat. In plus, cum reactioneaza la vopsire : in special la emailuri, acrilicele probabil sunt neutre fata de material (fir elastic). Daca cineva se chinuie cu o macheta WW I care are o gramada de hobane, nu cred ca ar fi incantat ca dupa 3-4 ani sa constate ca munca lui a fost compromisa.

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 February 2010 - 09:36 AM

Casin, nu este un cauciuc, ci un plastic asemanator cu cel ce se leaga florile, numai ca mult mai subtire. Ei vad totusi niste inconveniente: sectiunea nu este circulara iar elasticitatea se pierde in timp, asa ca firul se va lasa. Dupa parerea mea, mult mai bun este firul de nylon sau de par: elasticitate suficienta, rezistenta mare in timp, se vopsesc usor, fara sa fie degradat.

#9 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior

Postat 11 February 2010 - 12:22 PM

Z-mare, partea proasta este ca, cu parul nu prea stau bine in ultimul timp.

#10 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 11 February 2010 - 12:27 PM

Cassin, nu ai tu pe acolo o vecina sexy asa cu par mai lung? :rofl:
In alta oridine de idei, cred ca firul de nylon este o optiune buna, are si putina elasticitate si se vopseste usor asa cu zice Big Z.

#11 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 11 February 2010 - 01:59 PM

ATENTIE !
Firul de par reactioneaza la umiditatea din aer (in sensul ca se lasa sau se intinde)

Z-ule! Adu-ti aminte (sigur ai citit candva, nu zic cand :rofl: ) de "Barometrul cu fir de par"

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 February 2010 - 02:06 PM

Alaur perfect adevarat. Prin clasele de la primara, am facut un astfel de higrometru (nu barometru!) din par de cal si am luat 10 pe el!! (acum am unul de fabrica, tot cu fire de par). E un spil aici: inainte de a le folosi, pui firele de par intr-o cutie in care pui citeva picaturi de apa si le lasi acolo pina a doua zi!

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 13 February 2010 - 11:25 PM

Din proprie experienta iti spun ca bijuteria de avion pe care o faci in prezent, nu va mai valora nimic in ochii tai dupa vreo 5 ani.
Si cred ca materialul ala tine chiar mai mult. Acu, nu pot sa bag mana in foc ca il am doar de 2 ani si am facut un avion cu el acu 2 luni. Dar nu cred ca erau astia de l-au produs asa de iresponsabili.
Zic si eu.
Eu o sa-l folosesc cu precadere la firul de antena de la avioanele WWII. Te fereste de ruperea catargului antenei in transport si manipulare. Daca se coace in timp pun altul.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi