Forum Machete,Modelism,Hobby: Casca germana WWII - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Casca germana WWII Cumparata de la "Vechituri"

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 07 February 2010 - 11:08 AM

Am fost astazi in Bazar, la "Vechituri" sau Talcioc (desi imi place mai mult prima varianta :-P ) si am cumparat ce se vede in poze.
Initial pretul era de 30 de lei; dupa ce am facut un tur complet al bazarului observ ca nenea cerea pe casca 25 dar mi-a lasat-o cu 20 de lei. In "varf" este mancata de rugina, probabil a fost batuta in cuie intr-un gard; am inteles ca in unele sate erau la moda castile germane batute in garduri. In partea posterioara se observa niste "ghemotoace" care presupun ca sunt din chit, probabil cineva a intentionat sa acopere niste orificii.

Este autentica? Care este indicativul/denumirea ei? Cum as putea sa o reconditionez?

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Stiu ca exista foarte multe falsuri dar la 20 de lei era pacat sa o las sa rugineasca nu stiu pe unde; asa rugineste la mine acasa. :rofl:

#2 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 07 February 2010 - 11:32 AM

Este o Stahlhelm Model 1935. Eu am avut un M34 de la apararea civila, dar era in buna stare. M34 era folosita si de Feldgendarmerie. Nu cred ca poti sa-i faci cine-stie-ce, era cineva pe Okazii.ro(sorry daca fac reclama) care reconditiona casti, dar cerea destul, cam 100 ron, daca tin bine minte...

#3 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2480
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 07 February 2010 - 11:43 AM

Te poti documenta si de aici:
http://german-helmets.com/

http://warrelics.eu/forum/battlefield-arch...an-helmet-3244/

http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...wIJjkmgOKn9zcBA

Sa fii atent, se pare ca a obturat si orificiile (laterale), care trebuie sa existe in mod normal.

#4 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 08 February 2010 - 08:18 PM

Multumesc pentru raspunsuri!

Dupa putina munca de documentare, am observat ca posed modelul M42 deoarece are muchiile drepte. Acest model a fost folosit doar de catre anumite forte combatante? Ar trebui sa aiba in interior stantata o serie? Imi puteti da cateva sfaturi in priviinta reconditionarii ei (de preferinta link-uri in romana :rofl: )?

#5 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 08 February 2010 - 10:04 PM

Da, este o M42, mi-am inselat privirea, nu am vazut pozele indeaproape, decat astea mici de pe forum:-P Pai Werhmacht-ul a bagat castile astea in locul celor M40, spunand ca ofera o rezistenta si protectie mai mare contra gloantelor, desi s-au cam inselat. Ti-am spus, cauta pe okazii.ro si intreaba pe acolo la cei care reconditioneaza casti. Daca nu, cauta forumuri de specialitate, eu nu stiu niciunul :rofl: :-P

#6 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 09 February 2010 - 03:40 PM

Din ce-mi dau seama, Adytzu vorbeste de Seeker din Brasov. El se ocupa cu reconditionatul castilor. O sa iau legatura cu el daca te intereseaza...

#7 Useril este offline   Grassone 

• Nou venit
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 31-July 09

Postat 22 March 2010 - 05:43 PM

daca erai din bucuresti te puteam ajuta eu cu ceva dar vad ca esti din iasi, totusi daca vrei niste sfaturi imi poti da un pm

#8 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 28 March 2010 - 08:13 PM

In final m-am decis sa las casca in aceasta stare, fara alte interventii inafara de scoaterea "ghemotoacelor" din spate. "Ghemotoacele" nu s-au dovedit a fi din chit auto ci dintr-un amestec metal + rasina care mi-au luat o intreaga dupa amiaza sa le pot scoate. :lol:
Consider ca este mai ieftin sa achitionez o casca care se afla intr-o stare mai buna si apoi eventual reconditionata decat sa ma complic cu aceasta. Cu alte cuvinte va ramane o relicva.

Pe langa casca, coletia mea s-a marit cu un container pentru o masca de gaze, o muzicuta si o rigla de calcul, toate de provenienta germana. :-)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi