Pz Kpfw VI Ausf E Abt 502 Dragon 1:72 - A doua mea macheta
Postat 04 February 2010 - 11:18 PM
Asta e a doua mea macheta. Cele doua kituri Dragon le-am primit de Craciun si iata ce-a iesit.
Aici la fel, galetii montat gresit, taiat, ciopartit, lipit cum trebe.
Ultima poza este dupa ce am testat un lac transparent auto pe el. Acu e shiny
Poze :
Postat 05 February 2010 - 01:22 AM
Nu stiu cat de CORECTA e culoarea, (precis se va gasi cineva sa zica ceva in legatura cu asta) dar mie mi se pare in spirit.
Cat desprecurajul de a pune noroi si praf pe a doua macheta....Felicitari.
Ti-a iesit foarte bine.
Imi place si luciul metalic de la senile si cablurile de pe cutia blindata.
Fa pozele putin mai mici ca mi-a cazut mouse-ul de pe masa incercand sa ajung in dreapta.
Postat 05 February 2010 - 11:32 AM
Apropo de culori pentru a recrea culoarea respectiva a trebuit sa ma descurc doar cu doua nuante un dark sea grey si un dark panzer grey parca, deci acuratete foarte mare nu cred ca este.
Cat despre poze, cand am pus prima oara poze cu scout car-ul a sarit lumea ca sunt mici si neclare, si am zis sa pun poze mari si clare
Intrebare : daca dau cu un lac mat acum dupa ce i-am dat cu lac lucios, o sa-l matuiasca? (scuze daca suna stupid)
Aceasta postare a fost editata de Buss: 05 February 2010 - 11:38 AM
Postat 05 February 2010 - 08:31 PM
Buss, la 5 Feb 2010, 11:32, a spus:
Si mie-mi place.
Intrebarea nu suna stupid, ci doar a radio erevan. O sa-l matuiasca. Tine cont, ca la scara asta, trebe' sa fie intre sidefat si mat. Doar praful este mat.
Postat 05 February 2010 - 09:04 PM
In ultima vreme apar din ce in ce mai multe machete.Si unele sunt foarte indraznete.
1/72 e departe de scara mea preferata dar se vede ca te-ai straduit.
Cablele nu le pui pe pozitii?Sau nu e gata?Ca vad zone nevopsite.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 05 February 2010 - 09:05 PM
Postat 05 February 2010 - 09:37 PM
Zonele nevopsite sau vopseaua sarita e din cauza ca nu era lacuit si a pus mana pe el multa lume cand eu nu eram prin preajma si s-a sters sau a crapat (pe senile) am reparat cat am putut, probabil la un moment dat o sa il mai bibilesc si poate o sa fie subiectul altui experiment cu o diorama. Who knows? The truth is out there..
@tgr : cablurile sunt pe pozitie ,macheta este gata. stiu ca in majoritatea pozelor cu tigri ce nu aveau aparatorile de noroi si nu numai cablurile erau agatate pe laterale. Dar imi place mai mult asa.
Postat 05 February 2010 - 09:43 PM
Cablele mari(alea doua) sunt sus pe sasiu la toate variantele.Ce difera este orientarea.La cele initial(ca al tau), capetele sunt la spatele tancului.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 05 February 2010 - 09:47 PM
Postat 06 February 2010 - 10:11 AM
imi place si mie, felicitari! Noroiul arata autentic, rugina arata autentic, senilele sunt excelente!
Insa trebuie sa fie si unu` cu carcoteli. Cum vad ca nu se baga nimeni, o sa fiu eu ala
Cablurile de tractare sunt puse cam aiurea, nu neaparat din cauza pozitiei ci deoarece nu sunt fixate.
Stingatorul trebuia putin mai la dreapta si cred ca trebuia rosu...
Aparatorile laterale de noroi erau fixate pe niste pini, care pe macheta ta nu apar.
Intrebare pr cei mai in tema: Desi e un Tigru "early", fiind E n-ar trebui sa aiba trapa de iesire pe partea dreapta a turelei?
Inca o data, chiar daca am carcotit umpic nu inseamna ca nu apreciez munca depusa.
Postat 06 February 2010 - 11:15 AM
Problema cu cablurile a fost ridicata si te tgr mai sus, am explicat ce si cum. Aparatorile de noroi inca nu erau in dotare, este varianta initial production 1942, la fel si cu trapa, cel putin asta am citit intr-un articol. Stingatorul am vazut in foarte putine fotografii ca fiind rosu si sincer mi se pare putin aiurea la un vehicul militar care deobicei are culori de camuflaj sau gri/pamantii sa apara un mot rosu pe el care ar putea fi vazut cu usurinta de la distanta, parerea mea. Montajul acestuia este exact ca in manual... daca este gresit in manual, am gresit si eu. La momentul respectiv nu m-am documentat atat de bine incat sa vad exact unde e extinctorul
Toate carcotelile sunt binevenite! Omu datorita greselilor si celor care ii zic "Ba ai gresit acolo!" se mai corecteaza cateodata
Postat 06 February 2010 - 12:08 PM
Postat 06 February 2010 - 01:56 PM
Messerschmitt nu mai fa comparatii aiurea...El a facut un model,tu altul.Al lui e initial production[adica chiar primul model],iar al tau e un H[un initial up-gradat].Primele modele [initial]n-au avut aparatori de noroi si nici pini,iar stingatorul e la locul lui si nu trebuia sa fie rosu...