Forum Machete,Modelism,Hobby: Pz Kpfw VI Ausf E Abt 502 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pz Kpfw VI Ausf E Abt 502 Dragon 1:72 - A doua mea macheta

#1 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 04 February 2010 - 11:18 PM

Salutare.

Asta e a doua mea macheta. Cele doua kituri Dragon le-am primit de Craciun si iata ce-a iesit.

Aici la fel, galetii montat gresit, taiat, ciopartit, lipit cum trebe.

Ultima poza este dupa ce am testat un lac transparent auto pe el. Acu e shiny :drinks:

Poze :

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 05 February 2010 - 01:22 AM

Bravo, excelent !
Nu stiu cat de CORECTA e culoarea, (precis se va gasi cineva sa zica ceva in legatura cu asta) dar mie mi se pare in spirit.
Cat desprecurajul de a pune noroi si praf pe a doua macheta....Felicitari.
Ti-a iesit foarte bine.
Imi place si luciul metalic de la senile si cablurile de pe cutia blindata.
Fa pozele putin mai mici ca mi-a cazut mouse-ul de pe masa incercand sa ajung in dreapta.

#3 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 05 February 2010 - 11:32 AM

Mersi pentru aprecieri ! :drinks:

Apropo de culori pentru a recrea culoarea respectiva a trebuit sa ma descurc doar cu doua nuante un dark sea grey si un dark panzer grey parca, deci acuratete foarte mare nu cred ca este. :friends:

Cat despre poze, cand am pus prima oara poze cu scout car-ul a sarit lumea ca sunt mici si neclare, si am zis sa pun poze mari si clare :bang:

Intrebare : daca dau cu un lac mat acum dupa ce i-am dat cu lac lucios, o sa-l matuiasca? (scuze daca suna stupid)

Aceasta postare a fost editata de Buss: 05 February 2010 - 11:38 AM

#4 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 05 February 2010 - 08:31 PM

Vezi postareaBuss, la 5 Feb 2010, 11:32, a spus:

Intrebare : daca dau cu un lac mat acum dupa ce i-am dat cu lac lucios, o sa-l matuiasca? (scuze daca suna stupid)

Si mie-mi place.
Intrebarea nu suna stupid, ci doar a radio erevan. O sa-l matuiasca. Tine cont, ca la scara asta, trebe' sa fie intre sidefat si mat. Doar praful este mat.

#5 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 05 February 2010 - 09:04 PM

Bravo!
In ultima vreme apar din ce in ce mai multe machete.Si unele sunt foarte indraznete.
1/72 e departe de scara mea preferata dar se vede ca te-ai straduit.

Cablele nu le pui pe pozitii?Sau nu e gata?Ca vad zone nevopsite.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 05 February 2010 - 09:05 PM

#6 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 05 February 2010 - 09:37 PM

Inc-odata mersi pt aprecieri si incurajari!

Zonele nevopsite sau vopseaua sarita e din cauza ca nu era lacuit si a pus mana pe el multa lume cand eu nu eram prin preajma si s-a sters sau a crapat (pe senile) am reparat cat am putut, probabil la un moment dat o sa il mai bibilesc si poate o sa fie subiectul altui experiment cu o diorama. Who knows? The truth is out there..

@tgr : cablurile sunt pe pozitie ,macheta este gata. stiu ca in majoritatea pozelor cu tigri ce nu aveau aparatorile de noroi si nu numai cablurile erau agatate pe laterale. Dar imi place mai mult asa.

#7 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 05 February 2010 - 09:43 PM

Trebuie fixate ca aici.(prima si a doua poza)
Cablele mari(alea doua) sunt sus pe sasiu la toate variantele.Ce difera este orientarea.La cele initial(ca al tau), capetele sunt la spatele tancului.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 05 February 2010 - 09:47 PM

#8 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 05 February 2010 - 09:57 PM

Inca odata ai dreptate. Cred ca am fost neatent si am uitat de prinderile cablurilor. Oricum fiind o macheta putem presupune ca au fost folosite de curand si echipajul nu a avut timp sa le puna cum trebuie si au plecat in galop :drinks:

#9 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 06 February 2010 - 10:11 AM

Salut,
imi place si mie, felicitari! Noroiul arata autentic, rugina arata autentic, senilele sunt excelente! :drinks:
Insa trebuie sa fie si unu` cu carcoteli. Cum vad ca nu se baga nimeni, o sa fiu eu ala :bang:
Cablurile de tractare sunt puse cam aiurea, nu neaparat din cauza pozitiei ci deoarece nu sunt fixate.
Stingatorul trebuia putin mai la dreapta si cred ca trebuia rosu...
Aparatorile laterale de noroi erau fixate pe niste pini, care pe macheta ta nu apar.

Intrebare pr cei mai in tema: Desi e un Tigru "early", fiind E n-ar trebui sa aiba trapa de iesire pe partea dreapta a turelei?

Inca o data, chiar daca am carcotit umpic nu inseamna ca nu apreciez munca depusa. :friends:

#10 Useril este offline   Buss 

• Membru senior

Postat 06 February 2010 - 11:15 AM

Salutare.

Problema cu cablurile a fost ridicata si te tgr mai sus, am explicat ce si cum. Aparatorile de noroi inca nu erau in dotare, este varianta initial production 1942, la fel si cu trapa, cel putin asta am citit intr-un articol. Stingatorul am vazut in foarte putine fotografii ca fiind rosu si sincer mi se pare putin aiurea la un vehicul militar care deobicei are culori de camuflaj sau gri/pamantii sa apara un mot rosu pe el care ar putea fi vazut cu usurinta de la distanta, parerea mea. Montajul acestuia este exact ca in manual... daca este gresit in manual, am gresit si eu. La momentul respectiv nu m-am documentat atat de bine incat sa vad exact unde e extinctorul :drinks:

Toate carcotelile sunt binevenite! Omu datorita greselilor si celor care ii zic "Ba ai gresit acolo!" se mai corecteaza cateodata :friends:

#11 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 06 February 2010 - 12:08 PM

Extinctorul nu-i asa important. Insa tin sa te contrazic in legatura cu aparatorile de noroi. Ele sunt in dotarea standard inca de la inceputul productiei; in timp s-a mai renuntat la ele din varii notive. Am si eu in lucru un Ausf. H, varianta initiala-initiala, si chiar si el avea aparatori. Si pini. Acuma hai sa ingropam securea, macheta-i gata si mai e si la 72... Eu le am in foaia de fotodecupaje si sunt mici ca dracu. Nu te vad sa te-apuci acum, cand e gata, de asa maruntisuri.

#12 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 06 February 2010 - 01:56 PM

Culoarea e Ok,uzura logica,iar in privinta corectitudinii e cel mai corect kit de pe piata,la fel de corect si detaliat ca un kit la 1/35.Il am si eu si l-am studiat atent...nu inteleg de ce n-ai pus pe-urile alea pe grilajele din spate.

Messerschmitt nu mai fa comparatii aiurea...El a facut un model,tu altul.Al lui e initial production[adica chiar primul model],iar al tau e un H[un initial up-gradat].Primele modele [initial]n-au avut aparatori de noroi si nici pini,iar stingatorul e la locul lui si nu trebuia sa fie rosu...

#13 Useril este offline   Razvan 

• Membru senior
  • Postari: 499
  • Inregistrat: 10-July 06

Postat 06 February 2010 - 02:37 PM

Felicitari !
O lucrare reusita si daca se permite am o singura carcoteala : decalurile nu par uzate .In rest ... :drinks:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi