Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net- Februarie 2010 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net- Februarie 2010

#41 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4849
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 15 February 2010 - 07:36 PM

Pentru pozitie . Figurile nu-mi plac nici mie .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: zzzzzzzz__ride.jpg

#42 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 February 2010 - 07:53 PM

N-am standarde inalte,dar: tipul care sta pe scara-priviti-l cu atentie-daca va pare corect proportionat,atunci io-s Papa.Uitati-va la mainile lui;
-motociclistul-uitati-va cu atentie la figura:sincer,ati vrea sa dati fata-n fata cu un tip cu o asemenea fizionomie? da'sincer!!?
-soferul parca si-a prins coitzele la usa:priviti-l cu atentie si pe el;
-plus ca ceilalti parca dorm sau stranuta.Hai sa fim seriosi,ce-i chiar asa grozav la meclele ale?!
AdiP,in primul link pe care l-ai pus: spre finalul postarii apar niste personaje calare pe-un Tigru: arata la fel? iti pare aceasi "calitate"?.
Am zis:nu am nici un comentariu despre camion(si nici despre moto)- "me gusta".
Dar figurinele(in special figurile) sunt nashpa.Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 15 February 2010 - 08:03 PM

#43 Useril este offline   Dragos1955 

• Membru senior
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 28-December 07

Postat 15 February 2010 - 08:37 PM

-trupa este din Waffen-SS(se vad petlitele),pot fi de alta nationalitate decat germana.Si apoi modul acesta de deplasare este caracteristic ultimei faze a razboiului, cand trupa germana si-a pierdut aerul martial cu care suntem obisnuiti.

#44 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 15 February 2010 - 08:58 PM

Sunt de alta nationalitate: "exausted dutch voluteers"-voluntari olandezi ce se retrageau de la Leningrad. Iar tipul a incercat sa surprinda faptul ca personajele sunt extrem de obosite iar afara era cancer de frig...ca un instantaneu.
Cel putin asta inteleg eu din ce comentarii posteaza dupa ce posteaza pozele...

Aceasta postare a fost editata de tommy: 15 February 2010 - 09:00 PM

#45 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 15 February 2010 - 09:14 PM

Daniel, "sincer, da' sincer" cam cite lucrari ai vazut pe forumul nostru care sa se poata macar apropia d.p.d.v. a executiei , cu cea in discutie? Sigur ca te intreb pe tine pentru ca tu LUCREZI si POSTEZI si nu intreb dobitoci care nici nu posteaza dar nici macar nu lucreaza, in schimb sunt primii la dat sfaturi si gasit nod in papura. Sunt doua extreme dupa cum o vad eu: una cu aplaudacii care saluta, lauda , etc. orice macheta indiferent cit de prost e facuta si cealalta extrema care oricit de bine ar fi facuta o macheta , remarca doar ca figurina are gura prea mare, tancul are lipsa unul din cele 20 de mii de suruburi sau faptul ca 1945 a fost secetos asa ca n-are de unde sa fie noroi in diorama. Cred ca ar trebui sa gasim o rezonabila cale de mijloc, sa ne bucuram si sa invatam dintr-o lucrare reusita si sa ne gindim daca noi insine am putea s-o facem macar atit de buna cit a facut-o altcineva. Si apoi sa ne dam cu parerea. Noi. Astia care mai si facem machete. Si care le mai si postam.

#46 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 15 February 2010 - 09:30 PM

Dany, merci de poze. Corect.
In rest, am vazut in timp figurine facute de 185 de ori mai bine, mai realist.
Diorama asta vrea sa spuna ceva (olandezi, obositi, iarna, retragere, etc.) si sare parleazul, incat arata a tragicomedie. Inca o data, nu ma refer la limo, peisaj, haine, etc, ci la figuri si la pozitii.
Tocmai d'aia am zis de Puma http://hosted.wargamer.com/Panzer/twenot20...es/image48.html (pentru ca seful cu ocheane, cu chipiul dat pe spate si bucatarul fac toti banii)
AdiP, am urmarit link-urile, in totalitate. Faptul ca o suma de modelisti ii ridica osanale unui coleg / prieten nu inseamna nimic pentru moi - eu mi-am dat cu parerea, intr-o vorba cu Marhaba, functie de gusturile mele.
Acuma am vazut ca a mai postat si dinsul - as vrea sa invat sa fac asa un camion, vreodata, la fel cu as vrea sa imbatranesc un tanc ca tine si sa detaliez ceva ca AdiP. Exemple ar mai fi, dar nu mai am saliva :drinks: .

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 15 February 2010 - 09:33 PM

#47 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 15 February 2010 - 10:04 PM

Ovidiu,clar,sunt de acord cu tine,osutazecelasuta,ba chiar mai mult.Cu privire la ce si cine posteaza,sau nu posteaza si unele "adnotari" depuse aici pe forum,nu vreau sa fac nici un fel de comentariu:am motivele mele sa n-o fac,nu detaliez.Nu vreau sa fiu "formator de opinie".Tu vrei?
Valoarea lucrarilor de pe forumul nostru este alt aspect pe care nu-l voi comenta;asta-i armata,cu asta defilam.Hai s-o facem mai buna,s-o incaltam,sa-i luam caii din lemn si sa-i dam altii,vii,cu sange-n ei,hai sa-i luam sabiile tocite si-i sa-i dam arme adevarate.Si la noi se poate,sunt sigur.Tu,eu,ala,aia,altii,toti.
Si eu vad insi care comenteaza dar daca ar fi sa "depuna" o macheta,de orice fel,atunci cu siguranta ca s-ar face de căcat (shit,merde,merda,scheise etc).Si mai bine n-o fac;nici macheta,nici rahatul.Principiul ar fi vechi,printr-o "permutare" l-am putea enunta cam <daca taci,ramai filozof> sau mai bine <daca nu postezi,dar comentezi,lumea te va crede maestru>.Gura mare pe portativ,big shark in spatiul virtual.Acelasi tip de insi care ridica pumnul in intersectii,la volan:daca calci frana,vad stopurile aprinse si "se sting".

Despre diorame nu comentez pentru ca nu am facut nici una(niciodata) deci nu am dreptul,macar moral,sa-mi bat gura.
Figurine nu incerc pentru ca nu-mi ies figurile.Am zis ca nu am nici un fel de comentariu cu privire la lucrarea omului ala(in rest),da' mie tot nu-mi plac tipii aia din poze.

Si nici aia din "intersectii".

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 15 February 2010 - 10:06 PM

#48 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 15 February 2010 - 10:35 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 15 Feb 2010, 21:30, a spus:

... a mai postat si dinsul ...

Poate "domnu' dinsul" vrei sa zici :drinks:
Alex, Daniel, voi ati inteles ca bat saua sa priceapa calu'. Sigur ca nu sunt in masura sa fac reguli sau sa fiu "formator" nici macar de opinii. Dar ma intristeaza faptul ca suntem aproape doua mii (citeva sute oricum) p-aici si se posteaza foarte putine machete. Poate una din cauze este si modul in care scoatem in evidenta de multe ori numai ce e gresit la o lucrare. Cit depre gainarii astia care nu fac altceva decit sa bata din gura fara sa fi pus mina pe-o macheta vreodata, am inceput sa-i suport din ce in ce mai greu. Ce n-au inteles astia este ca aici e o comunitate la care fiecare ar trebui sa contribuie cu ceva. Dupa puterile fiecaruia evident. Asa ca sa posteze o macheta, sa scrie un articol, sa ne-arate o tehnica si apoi sa dea sfaturi si sa faca observatii.

#49 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 15 February 2010 - 11:18 PM

Ovidiu
Eu unul nu as vrea sa fiu chiar atat de dur in afirmatii, probabil ca multi din cei ce detin " 5 stelute la rever" (apropo, celui care mi-a pus-o si mie-n carca pe a cincea tin sa-i multumesc - aflu eu pana la urma care a fost ^_^ pentru ca noblece oblige ) aceia ziceam, prefera sa-si tina pentru ei lucrarile terminate, fara a dori sa le si posteze/prezinte. Mare pacat. Pacat in primul rand pentru toti cei care vrem sa invatam, pentru cei ce vor sa experimenteze si altceva decat ceea ce stiu, s.a.m.d.
"-E greu sa dezveti un cal batran de naravurile lui rele, mai usor inveti trucuri noi pe un manz", insa orice e posibil. Asta n-am zis-o eu ci Edgar Thome in a lui carte "Misiune Speciala" scoasa in "editura Delfinul" pe vremea lui Nea Nicu :rofl:

"Corul de laudatori" cum zici tu Ovidiu, probabil ca apare de multe ori sincer si din naivitate in gandire. -"Eu nu-s in stare sa fac asa ceva deci OBLIGATORIU ceea ce vad este superb !". Nu stiu cat de adevarat sau de corect este, cred insa ca oricine poate, doar sa vrea.
Ca suntem carcotasi prin esenta si definitie (vezi topicul exagerat de intins si superdiscutat/batut apa in piua, avand ca subiect "pliantul" Lumea aviatiei), este o realitate, asta-i firea romanului si basta. Carcoteala celorlalti o fi nascuta din invidie, nu stiu, sper doar sa ma insel.
Cale de mijloc niciodata nu va exista, pentru ca fiecare vede diferit acest hobby, unii apreciaza o macheta supercurata si scoasa din cutie, altii apreciaza la nebunie scoala asta spaniola, care hai sa fim seriosi, a adus un plus in reprezentarea machetelor indiferent de tara de bastina a machetistului care a folosit-o. Acuma se strofoaca tot niste spanioli sa foloseasca in loc de fixativ de par detergent de rufe, inca nu au gasit solutia buna, dar sunt sigur ca tot ei vor fi primii si nu altii. De ce ? Pentru ca sunt deschisi la nou si pentru ca le place ceea ce fac. Intreb : -Dar noua ce ne place ? -Continuam sa salivam la ce fac altii sau sa incercam macar sa facem si noi un pas inainte ?
-Nu incerc sa ma dau exemplu pe mine pentru ca ceea ce am eu expus pe forum se numara pe degetele unei maini - deci sunt maruntel prin zona. Cei cu state vechi o pot face, din pacate eu unul nu inteleg motivul pentru care prefera sa nu posteze. Avem oameni de valoare, dar prefera cercurile restranse de amici pentru "lauda".

Prefer sa vad mai bine machete incarcate de noroaie lucioase si multitudine de culori ce nu au legatura cu realitatea decat sa vad rubrica vanzari -atat machete cat si altceva (sper sa intelegi).
In fine, subiectul e vast si s-ar putea prelungi chiar mai mult decat topicul " Lumea Aviatiei" si nu-mi doresc asta.

@Alexelu mon frere
As prefera sa nu ma iei de exemplu pe mine privind ceea ce ai scris mai sus, cum tot asa as prefera sa nu fiu subiect de discutie la "sezatori" - folosind exprimarea plastica a lui Z-Mare dintr-un alt topic. Prea-mi suna a subiect de balci si nu-mi doresc asta.
Ca-s mai faine curate ori tavalite prin noroaie machetele noastre e problema fiecaruia- important e sa postam. Din pacate (sau din fericire) in ultima vreme, noii veniti pe forum posteaza cu o frecventa mult mai mare fata de cei care chiar au ce arata si noi ce invata.

O completare la ceea ce ai scris mai jos :
Daca tipului care nu stie cum sa-si amestece vopseaua nu-i raspunde nimeni, iar la final va constata ca a obtinut o mare porcarie, ce variante are ?
1. -Mama lor de jucarii, astea nu-s de mine !
2. (mai rar) -hai sa mai incerc o data, poate o sa-mi iasa totusi ceva.
Prea putini cei ce vor alege varianta 2, te asigur. Bine ca il avem pe Z, cu rabdarea de care da dovada in continuare.
Saru-mana ! :drinks:

Si daca tot suntem la capitolul discutii despre diorame , ce ziceti de asta :
http://www.network54.com/Forum/110741/thre...%3B+Narva+-1944

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 15 February 2010 - 11:40 PM

#50 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 15 February 2010 - 11:22 PM

Vezi postareamarhaba, la 15 Feb 2010, 22:35, a spus:

Poate "domnu' dinsul" vrei sa zici ^_^ ...

Sir, daca imi permiteti.
Stiu unde bati, ca ne-am impartasit parerile live (a propos, domnu' Marius tot nu si-a revenit din betie, ca nu pot sa-mi dau seama de ce lipseste chiar el cand e vorba de-un scandal?).
Mie, sincer, mi se cam luase de postat, la un moment dat, si iata de ce: prestez, pozez, postez, .... liniste totala ... in vreo 3 ocazii. Nu ca as fi io vreun Jimenez, da' cand vad 15 replici la un topic de "cate mentosane am - io am mai multe; up; sus", mi se face lene, si atat.
Ancor un foa, nu am complexe sau frustrari - ca vreau eu aprecieri pe plan international. Imi apreciez eu suficient munca. Machetism am facut singur, de cand ma stiu. Abia de vreo 2 ani, am inceput sa ma dau pe forum si sa postez (am invatat multe si mai sunt destule de invatat).
Pe de alta parte, nu-mi zice ca nu te crucesti cand vezi intrebari ca "ce macheta sa-mi cumpar?", sau "cum pun vopseaua in recipientul in care fac amestecul?". Ce sa mai pierzi timpul sa raspunzi? Numai Z, cu rabdarea lui de piatra, raspunde de fiecare data :drinks: .
Spor la cioplit si la vopsit.

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 15 February 2010 - 11:23 PM

#51 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 16 February 2010 - 08:22 AM

Vezi postareaAdiP, la 15 Feb 2010, 23:18, a spus:

...
Prefer sa vad mai bine machete incarcate de noroaie lucioase si multitudine de culori ce nu au legatura cu realitatea decat sa vad rubrica vanzari
...

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 15 Feb 2010, 23:22, a spus:

...
Mie, sincer, mi se cam luase de postat, la un moment dat, si iata de ce: prestez, pozez, postez, .... liniste totala ...

Exact si ... exact.
Doar ca oricum am da-o, singura solutie ca sa urnim caruta este sa postam in continuare , altfel o sa ne colmatam in rahaturi gen "uite ce-am mai cumparat de la pompa"

#52 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 16 February 2010 - 09:40 AM

E buna si sectiunea"vand-cumpar" -toti ne-am procurat de unele si de altele de acolo,nu?
Ce ma bucura pe mine,este noul val:tineri aparuti pe forum care lucreaza si pun poze;ca modele sunt sau nu pe gustul celorlalti,asta conteaza mai putin.Important ca ei vor sa faca.In timpul asta ar putea face altceva,rau sau bine;dar fac machete.Se vede clar ca incearca sa copieze/imite/incerce etc.Intreaba,cer,se sfatuiesc.Pentru mine asta are importanta.
Ca unele intrebari sunt,hai sa zicem,mai puerile,da sunt de acord,dar tot nu are cine stie ce importanta.Nu le vor iesi machetele la fix;nici prima,nici a doua,poate nici a treia.Dar de la a zecea incolo se va vedea schimbarea.Sunt multi,vor fi si mai multi.Asta conteaza.

#53 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2974
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 19 February 2010 - 09:41 PM

http://cinemaromanes...abel/Documentar

Independenta Romaniei 1912

http://cinemaromanesc.blogspot.com/2009/09...aniei-1912.html

Aceasta postare a fost editata de horia: 19 February 2010 - 09:42 PM

#54 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 19 February 2010 - 10:46 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 15 Feb 2010, 23:22, a spus:

Sir, daca imi permiteti.
Stiu unde bati, ca ne-am impartasit parerile live (a propos, domnu' Marius tot nu si-a revenit din betie, ca nu pot sa-mi dau seama de ce lipseste chiar el cand e vorba de-un scandal?).

Ca să-l citez pe un mare clasic în viaţă, care mai e şi cel mai deştept om din lume (după părerea sa, bineînţeles), din beţie îţi revii, din prostie niciodată. Şi cum pe forumul ăsta sunt mai mulţi ăia din categoria al doilea, care cum s-ar spune ar trebui să facem o coaliţie în sensul ăsta, aşa că salut iniţiativa tovărăşească pe care tocmai ce aţi urnit-o din loc. Deci, (să nu uit să-i mulţumesc lui Alexelu că m-a băgat în aceeaşi categorie cu Marhaba - nu cea de profesor de făcut machete, ci cea de domn :drinks: ) domnu Marius a lipsit că îl stresează unii (se ştie), din motive de fuckrnizor de net şi datorită unei incomensurabile leni. Dar, nu am stat şi când am văzut că e rost de scandal, am zis să mă bag şi eu, că unde-s mulţi, creşte ratingu. Motive de scandal o să vă dau şi eu, că v-am pregătit o surpriză, aşa că pregătiţi muniţia, că a mea e pe ţeavă.

#55 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 20 February 2010 - 02:07 AM

Super site de detoate, inclusiv walk-arround-uri la greu (trebuie sa dai cu search, atat sunt de multe!)

http://www.primeport...he_airstrip.htm

#56 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 20 February 2010 - 10:17 AM

Ca sa nu va mai certati, ma rog, sa nu mai discutai in contradictoriu, va intreb ceva: ati vazut un critic de arta care sa picteze mai bine decit Van Gogh, sau un critic de film care sa joace mai bine decit Radu Beligan?

#57 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 20 February 2010 - 11:31 AM

Asa este Zetule; dar ce te faci daca Van Gogh se(s-ar fi) apuca si de critica ? Sau Radu Beligan ar trece (si)in tagma criticilor de arta teatrala/film?? :drinks:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 February 2010 - 11:32 AM

#58 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 20 February 2010 - 08:42 PM

.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 20 February 2010 - 08:43 PM

#59 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 21 February 2010 - 12:07 AM

Punctul ala era din cauza ca am sters postarea prin care raspundeam pe la o pagina in urma. Pe urma mi-am dat seama ca discutia continua si am zis sa dau si eu (spre disperarea unora) cu parerea.
Pe scurt de data asta:
Intotdeauna privim subiectiv o realizare modelistica si ne asteptam sa gasim in ea ce ne place noua, ce e pe gustul nostru.
Am prieteni buni care n-au nici o parere sau tresalt cand imi vad figurinele. Altora nu le spun nimic avioanele sau alte chestii militare. Sunt alti prieteni care mai au un pic si-mi fac guler SF-urile. Cu toate astea ei raman prieteni la care tin, si-i multumesc lui Dumnezeu ca-i am.
Ca tot zise-ra-ti - Ce e mai frumos Lanul de floarea soarelui al lui Van Gogh sau campul cu maci al lui Monet !? Eu zic ca nu se poate face comparatia asta si am fi mai saraci daca ne-am limita numai la Pink Floyd sau numai la Sofia Vicoveanca.
Toti isi aduc aportul intr-un fel si noi luam de acolo ce ne place.
Nenea ala (care eu m-am saturat de SCOALA lor SPANIOLA cu lumina ei genitala cu tot), a facut acolo cum a putut el mai bine ceva, dupa o poza. Greu ! Si cu ocazia asta, pentru ca ne-am cam saturat de fete martiale de "nazisti arieni" a folosit la greu capete de la Hornet. E, abia aia (hornet) au inceput sa exagereze la expresii.
Restul cu "chilotii de tabla" sunt mici scapari pe care el probabil le-a considerat mai putin importante decat pe altele. Degustibus. Mie de exemplu nu-mi plac copacii deloc. Nu-i nimic, o sa-i arat eu voua cum se fac copacii.....Cand o pleca ala mic la facultate.
Ca atare - eu n-am sesizat mai sus vreo cearta ci doar o aparare a argumentelor si ideilor fiecaruia.
Toate sunt bune. Cele pro ne incurajeaza sa mergem mai sus. Iar cele contra ne ambitioneaza sa mergem.....tot asa.

Si apropos de copaci si ca sa ramanem in topic, ati vazut ce copaci face neamtu asta care nu-i de scoala spaniola ?

http://stummi.foren-...9,-baumbau.html

#60 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior

Postat 21 February 2010 - 08:39 AM

Vezi postareawurger, la 21 Feb 2010, 00:07, a spus:

Si apropos de copaci si ca sa ramanem in topic, ati vazut ce copaci face neamtu asta care nu-i de scoala spaniola ?

http://stummi.foren-...9,-baumbau.html

Excelenti copacii aia Caline, dar nu chiar toti. Genul de copaci folositi in dioramele feroviare (cu un coronament foarte bogat si pufos) sunt nemaipomeniti dar DOAR sub forma de padure, unde arata foarte bine. In schimb daca as lua UN copac din acela sa-l pun linga un tanc si un petec de iarba, nu mai arata bine deloc. Poate pentru simplu fapt ca o diorama feroviara este privita de la o oarecare distanta (datorita marimii cu mult mai mari decit ce facem noi de obicei) pe cind daca te uiti de la 20 de cm la copacul izolat, te astepti sa vezi ramuri si frunze, iar buretele sau frunzele de ceai lipite de sirmulite nu prea mai arata a copac. Faceti experimentul si vedeti. Cei cu coronament mai rar (cum sunt cei doi copaci din fotografia cu Roverul si cei doi gurlui) sunt mai potriviti pentru ce facem noi, decit cei pufosi, daca ma intelegeti ce vreau sa spun. O alta observatie personala este ca desi o macheta arata in general mai bine pe viu decit in fotografii, in cazul vegetatiei si a copacilor este chiar invers.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi