Postat 15 October 2005 - 12:31 PM
Cu spalarea am cam festelit-o. Am spalat ocrul cu negru acrilic dizolvat in alcool. Prilej cu care ocrul s-a transformat intr-o culoare pe care nu stiu sa o descriu, dar in tot cazul ceva generator de infarct. Am incercat sa dreg busuiocul si sa mai sterg din spalatura si spre marea mea uimire mi s-a parut ca ce a rezultat seamana cu vopseaua plesnita. Acuma cum a iesit se vede. La urmatoarea voi avea grija.
Cit despre baza, dupa modelaj, uscare, cioplitura, am vopsit-o cu acrilic negru, un (fel de) dry-brush gri pe pavaj, spalatura a pavajului cu solutie diluata de oxid de fier negru si galben amestecate, gri acrilic pe parapet dupa care o spalare a parapetului pe alocuri cu un rust foarte diluat. Pe margine pentru a simula o iarba din aia obosita de pe marginea drumului am aplicat (lipire cu aracet) FLOCKAGE BRAUN de la Noch. Asta este o chestie care mi s-a parut mie ca merge pe post de iarba mai ales la 1:72. A trebuit vopsita desigur cu nuante de verde (acuarela) si putin ocru. Baza asta de fapt am facut-o initial mai mult pentru a folosi-o ca suport pentru fotografiere si nu cu pretentii de vigneta sau diorama.