De ceva timp (cativa ani) m-a tot tentat sa m-apuc de "machetologie". Si uite ca acu sunt la a treia macheta.
Primele doua au fost doua kituri Dragon 1/72 - un pz IV Ausf G si un Tiger I Early version (cel cu spatiile de depozitare pe lateralul turelei).
Avand la dispozitie doar 6 culori valejo am experimentat cat am putut pe ele, cu flimuletele de pe youtube in fata.
Fiind primele machete au iesit.. sa zicem acceptabil.
Dar sa nu mai lungesc vorba. Am vazut pe unele filmulete tutorial de pe yutub cum dupa culoarea de baza, inainte de orice weathering nenea ala dadea cu un spray cu lac si spunea ca se poate inlocui cu un banal spray cu fixativ de par, pentru a facilita wash-ul pe detalii si imbinari.
Acu lucrez la un kit zvezda M3 Scout car (cel descoperit) 1:35.
Dupa destul de multe hibe de asamblare am vopsit base coatul cu US dark green de la valejo, si detaliile ce vor urma adaugate - scaune, armament, scule, unelte, cutii, saci, etc..
Intrebarea este - pot folosi un fixativ de par normal in locul unui lac inainte de weathering? Si este indicat sa pun decalurile acum sau dupa ce aplic o parte de weathering?
Mentionez ca pentru inceput am la dispozitie doar culori acrilice, cativa pigmenti valejo si pensule
Imi cer scuze daca este explicata chestia asta altundeva pe forum dar eu n-am gasit
Aceasta postare a fost editata de Buss: 31 January 2010 - 08:33 PM