buha, la 24 Jan 2010, 11:47, a spus:
Multumesc pentru sugestii!!! Nici nu imi trecea prin cap o borna kilometrica...
Cu placere...
Nu am "imbatranit" nicio macheta pana acum si nu am experienta si nici substantele necesare. M-am uitat pe forum si am citit despre patinatori, pulberi metalice, vopsele pe baza de ulei, vopsele acrilice/emailuri foarte diluate, etc.
Cum as putea sa ii scot in evidenta figurinei mele detalii cu un procedeu foarte simplu si ieftin in acelasi timp?
Foarte bine ca te-ai uitat pe forum si ai inceput sa te documentezi. Inceputul eate simplu... cunosti deja culorile de baza pe care le-ai folosit pt. fiecare zona. Folosind aceasta culoare creezi o nuanta mai inchisa si una mai deschisa. Deci ai trei nuante cu care lucrezi... si de aici te las pe tine sa continui... trebuie sa incerci sa-ti formezi ochiul si mana si fara a experimenta singur, nu merge... documentare si experimentare - iti apartin - spor la treaba
Cum "realizez" pamantul de pe postament?
Eu folosesc epoxyputty (bicomponenta) pe care il texturez si il vopsesc, la care adaug (pe suprafata) nisip, pietre, pietricele, iarba, tufe, etc. - depinde ce teren vreau sa reprezint. Dar sunt si alte materiale. Nu sunt familiar cu materialele care se gasesc in Romania dar poate unul sau ma multi confrati te pot ajuta.
Momentan am in lucru un Gaz 67 de la Pavel pe care l-am achizitionat/construit special pentru a-mi da mana cu "uzura". Sa acord prioritate Gaz-ului si apoi sa ma apuc de figurina? Nu as vrea sa o stric deoarece mi-am uzat ochii cu ea.
La partea de weathering sa sti ca un vehicol sa uzeaza si murdareste diferit decat un om reprezentat printr-o figurina. Nu vad legatura.
In concluzie: documenteazate, fa-ti un plan si experimenteaza cu curaj. Daca gresesti, nu-i nimic, asa am invatat toti si vom invata tot timpul. Cand ochiul tau iti spune ca este bine, fa-i niste poze si posteazale. Cu placere, iti voi spune parerea mea. Tehnica asta o aplic personal tot timpul cand am ceva de postat. Este o forma foarte rapida de a invata... mai multi ochi vad mai multe... controlul entropiei, daca vrei...
Spor la treaba... si curaj