Salutare, va prezint prima mea macheta, inca neterminata.
Sunt sigur ca am gresit pe la trenul de aterizare, asa ca sa nu fiti foarte rai cu mine.
Sunt cateva lucruri grsite la Revell, in schema iti arata cum sa faci trenul de aterizare deshis, iar in urmatoarea poza in care trebuie sa pui bombele arata trenul inchis si de fapt, macheta nu are gauri pt. rachete. Acum cred ca o sa tai pinii de la bombe si sa le prind asa pe aripi, ca nu stiu altfel cum sa le prind.
Am atasat pozele cu stadiul de lucru.
Multa bafta.
MAG0799.jpg]
Pagina 1 din 1
Hawker Hurricane MK. IIC Prima mea macheta
Postat 25 January 2010 - 09:05 PM
Este aproape gata, mai am sa-l vopsesc (la pensula) si sa mai montez mitralierele, bombele si parbrizul.
Vreau sa va zic, ca l-am chituit cu chitul AGAMA si l-am slefuit, cu multa rabdare.
Greseli... din cate am vazut eu pana acum, am pus doar amortizoarele invers si ar fi trebuit sa-l vopsesc unde se inchid rotile.... dar ... din greseli se invata, sper ca urmatorul avion sa iasa mai bine si sa fiu mult mai atent la detalii.
Vreau sa va zic, ca l-am chituit cu chitul AGAMA si l-am slefuit, cu multa rabdare.
Greseli... din cate am vazut eu pana acum, am pus doar amortizoarele invers si ar fi trebuit sa-l vopsesc unde se inchid rotile.... dar ... din greseli se invata, sper ca urmatorul avion sa iasa mai bine si sa fiu mult mai atent la detalii.
Postat 26 January 2010 - 12:22 AM
Nu-mi dau seama de la ce firma e kitul.
Pentru inceput e binisor; sculele sunt alea care trebuie.
Incearca sa ai mai multa rabdare si atentie la poze ca sa putem sa discutam pe marginea machetei.
Probabil ca au intrat multi dar vazand clarul facut pe borcanele din spate, nu s-au mai obosit sa-ti spuna ce si cum la avion.
Cat despre piesele puse gresit - daca zici tu ca s-a intamplat - fa asa:
Ti-ai luat azi kit-ul. Scoate planul, impatureste-l si baga-l intr-un buzunar. Cand se intampla sa f--i vremea (trafic, tramvai, oprit intre etaje in lift, cand faci sex deziteresat) mai scoti fituica si te uiti pe ea. O sa te obisnuiesti atat de bine cu desenele incat o sa-ti sune aiurea la ochi cand o sa vrei sa montezi ceva gresit.
Bafta multa si la mai numeroase !
Pentru inceput e binisor; sculele sunt alea care trebuie.
Incearca sa ai mai multa rabdare si atentie la poze ca sa putem sa discutam pe marginea machetei.
Probabil ca au intrat multi dar vazand clarul facut pe borcanele din spate, nu s-au mai obosit sa-ti spuna ce si cum la avion.
Cat despre piesele puse gresit - daca zici tu ca s-a intamplat - fa asa:
Ti-ai luat azi kit-ul. Scoate planul, impatureste-l si baga-l intr-un buzunar. Cand se intampla sa f--i vremea (trafic, tramvai, oprit intre etaje in lift, cand faci sex deziteresat) mai scoti fituica si te uiti pe ea. O sa te obisnuiesti atat de bine cu desenele incat o sa-ti sune aiurea la ochi cand o sa vrei sa montezi ceva gresit.
Bafta multa si la mai numeroase !
Postat 26 January 2010 - 09:29 AM
Merci de sfat, o sa studiez bine de acum inainte planurile, ca sa nu mai fac greseli.
Pozele le-am facut cu un aparat ciudat, care nu are focalizare si nici n-am stiut de unde sa-i dau zoom
Kitul este Revell 1:72 (l-am luat din hipermarchetul din Baneasa).
O sa postez poze mai bune cand il termin.
Multa bafta si spor la toata lumea.
Pozele le-am facut cu un aparat ciudat, care nu are focalizare si nici n-am stiut de unde sa-i dau zoom
Kitul este Revell 1:72 (l-am luat din hipermarchetul din Baneasa).
O sa postez poze mai bune cand il termin.
Multa bafta si spor la toata lumea.
Aceasta postare a fost editata de Cristy: 26 January 2010 - 09:31 AM
Postat 26 January 2010 - 07:51 PM
Bun venit printre noi.
Producatorii de kit-uri fac matrita in asa fel incit elemntele de baza (aripi sau parti din ele, fuselaj sau parti din el ) sa fie folosite la cit mai multe variante ale aceluiasi avion. Cum zicea si Wurger, studiaza atent instructiunile de asamblare, sunt sigur ca acolo, la pasul de lipire a celor doua parti ale aripii, se indica unde sa dai gaurile pentru fixat rak-urile pentru bombe.
Incearca sa faci niste poze mai ca lumea, nu se vede mare lucru!
Citeaza
si de fapt, macheta nu are gauri pt. rachete
Incearca sa faci niste poze mai ca lumea, nu se vede mare lucru!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1