Salut si bine v-am gasit, numele meu este Cristian Lupulescu, sunt din Bucuresti, am 28 de ani si am inceput de cateva zile sa cumpar si sa "montez" machete statice. Am inceput "sportul" asta vazand lucrarile lui George Gusterian, care este si el incepator.
Pt. inceput atasez poze cu machetele cumparate (in ordinea achizitionarii):
Am inceput cu Hawker Hurricane, pt. ca am avut la el si chitul de culori si lipici, urmeaza Spitfire MK 5 si in rest exact ordinea pozelor.
Am gasit o firma cu vopsele acrilice prin centu si mi-am cumparat tuburi de 60 ml la 7Ron, am luat de la Tibi22 inca un tub de lipici (adeziv) si tot de pe forum am luat si H.M.S. Victory, de la Corsar.
Poze cu stdiul lucrarilor o sa pun in posturile urmatoare.
Ma bucur ca am gasit forumul asta si atatia oameni pasionati.
Pagina 1 din 1
Cristian Lupulescu Cristy
Postat 21 January 2010 - 11:03 AM
bun venit printre noi si la cat mai multe machete facute!inainte sa te apuci de treaba sa cauti sa te documentezi asupra catorva tehnici esentiale daca vrei sa faci un lucru bun:pasii in constructia unei machete, alegerea vopselelor, etc. nu stiu daca vopselele pe care le-ai ales sunt cele mai bune. daca vrei sa lucrezi cu acrilice, ti-as sugera totusi sa cumperi vopsele de la magazinele de specialitate, pentru ca acrilicele de la magazine de genul fondul plastic (Hanul cu Tei de ex.) sunt destinate in special picturii, iar daca vrei sa le pui pe machete risti sa ai surpriza ca nu fac priza cu plasticul si lasa urme (sa inteleg ca lucrezi cu pensula).in plus, trebuie sa cauti sa nu te indepartezi de schema originala de vopsire. si inca un lucru pe care il fac incepatorii: NU CONSTRUITI INTEGRAL MACHETA (IN SPETA AVIONUL*) SI APOI SA IL VOPSITI!pentru ca sunt spatii unde nu poti ajunge cu pensula (trenul de aterizare, rachete etc)si mai ramane si interiorul de facut. unele piese se vopsesc concomitent cu constructia unei machete. spor la treaba
ai aici si un link ajutator:http://www.machete.ro/articole/?p=137. avelo baftalo!
ai aici si un link ajutator:http://www.machete.ro/articole/?p=137. avelo baftalo!
Postat 21 January 2010 - 12:42 PM
Acum sa va arat cum a evoulat primul avion facut ne mine, ultima poza este de aseara.
Sper sa intelegeti ceva din poze, mai ales cea cu scaunul (imi place cum a iesit) si cateva unelte pe fundal.
MAG0803.jpg]
Am avut noroc cu George G. ca mi-a zis sa fac scaunul si trenul de aterizare mai intai, ca altfel ma chinuiam o gramada .
Carligele fac minuni ... de aici de pe forum la sectiunea cu Unelte am vazut.
Astept parerile si sugestiile voatre.
Sper sa intelegeti ceva din poze, mai ales cea cu scaunul (imi place cum a iesit) si cateva unelte pe fundal.
MAG0803.jpg]
Am avut noroc cu George G. ca mi-a zis sa fac scaunul si trenul de aterizare mai intai, ca altfel ma chinuiam o gramada .
Carligele fac minuni ... de aici de pe forum la sectiunea cu Unelte am vazut.
Astept parerile si sugestiile voatre.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1