Am fost intrebat in repetate randuri despre avantajele si dezavantajele produselor Gunze, modalitati de utilizare, indicatii / contraindicatii etc. - ceva de genul: "daca le vinzi, spune-mi cum sa le folosesc". Dat fiind faptul ca nu am experienta in utilizarea acestor produse, m-am gandit sa deschid acest topic in care cei ineteresati pot sa intrebe - in speranta ca cei cu mai multa experienta vor avea bunavointa sa-i ajute cu raspunsuri.
Topicul deschis de Romulus Mr. Surfacer este un bun exemplu, doar ca acesta deschis de mine se doreste a fi unul mai general (daca si Romulus este de acord, ii rugam pe domnii admini sa unesca cele doua topicuri).
Iata primul set de intrebari, trimise de anstro :
"ce diferenta este intre Mr. Dissolved Putty cod GS-P1119 si Mr. Surfacer 1200 cod GS-SF286, adica daca poate fi folosit al doilea si ca un kit mai diluat (avand in vedere ca scara 1/72 la care lucrez eu este destul de redusa ca dimensiuni, aici ar merge comparatia si cu Mr. Surfacer 500 sau 1000). Tot informativ, ma intereseaza si primerele de la ei cum se comporta (eu am auzit numai de bine, dar vreau sa stiu de la cineva care le-a folosit)"
Pagina 1 din 1
Produse Gunze Sangyo Experiente personale, barfe, smenuri...
Postat 20 January 2010 - 09:21 AM
Salut Xaba si Anstro,
Folosesc ambele produse, Mr Surfacer si Mr Disolved putty si pot spune ca nu sunt aceeasi treaba. Disolved putty este un putty de umplere, merge foarte bine atunci cind ai nevoie de a astupa gauri/fante mai adinci. Se usuca excelent si se slefuieste fara probleme. Gama Mr. Surfacer este pentru acoperirea neregularitatilor superficiale, inclusiv Surfacer 500 care are pigmentul mai mare si merge si la astupari mici si medii, dar cu atentie. Surfacer 1000 si 1200 sunt excelente ca si eliminare a zgirieturilor si a neregularitatilor mici, se slefuiesc foarte bine si usor. Ca principiu se incarca locul, se slefuieste si apoi se repeta operatiunile pina la eliminarea problemei. Ele mai pot fi folosite si ca primer clasic.
Anstro, poti folosi ambele produse la scara 1/72 depinde de situatie. Niciodata un Surfacer 1000 sau 1200 nu va fi bun pentru umpleri mai mari, atunci intervii cu Disolved Putty. Ele sunt complementare.
Spor,
Bill
Folosesc ambele produse, Mr Surfacer si Mr Disolved putty si pot spune ca nu sunt aceeasi treaba. Disolved putty este un putty de umplere, merge foarte bine atunci cind ai nevoie de a astupa gauri/fante mai adinci. Se usuca excelent si se slefuieste fara probleme. Gama Mr. Surfacer este pentru acoperirea neregularitatilor superficiale, inclusiv Surfacer 500 care are pigmentul mai mare si merge si la astupari mici si medii, dar cu atentie. Surfacer 1000 si 1200 sunt excelente ca si eliminare a zgirieturilor si a neregularitatilor mici, se slefuiesc foarte bine si usor. Ca principiu se incarca locul, se slefuieste si apoi se repeta operatiunile pina la eliminarea problemei. Ele mai pot fi folosite si ca primer clasic.
Anstro, poti folosi ambele produse la scara 1/72 depinde de situatie. Niciodata un Surfacer 1000 sau 1200 nu va fi bun pentru umpleri mai mari, atunci intervii cu Disolved Putty. Ele sunt complementare.
Spor,
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 20 January 2010 - 09:52 AM
Postat 20 January 2010 - 11:19 AM
Bill, multumesc de lamuriri, nu am mai folosit aceste produse, eu ma chinuiam cu niste chituri pentru masini, pensule, aerografe "construite" din paste de pix metalice, pe vremuri nu exista varietatea de acum, iar ce exista, era la niste preturi prohibitive(un aerograf costa cel putin bursa mea pe jumatate de an, atunci cand il gaseai) .
Datorita maririi familiei, am cam pierdut contactul cu modelitul in ultimii ani, ca biroul folosit si ca atelier de lucru si-a schimbat destinatia in camera copilului, dar acum fetita s-a mai marit si incepe sa se infiltreze "microbul" si in ea asa ca ma gandesc la o incropire a altui punct de lucru si parca as beneficia cel putin pentru inceput de noile produse in domeniu (noi in masura in care eu nu le-am folosit pana acum)
Deci Xaba, ma mai treci pe lista si cu un Mr Disolved Putty tot la 40 ml.
Datorita maririi familiei, am cam pierdut contactul cu modelitul in ultimii ani, ca biroul folosit si ca atelier de lucru si-a schimbat destinatia in camera copilului, dar acum fetita s-a mai marit si incepe sa se infiltreze "microbul" si in ea asa ca ma gandesc la o incropire a altui punct de lucru si parca as beneficia cel putin pentru inceput de noile produse in domeniu (noi in masura in care eu nu le-am folosit pana acum)
Deci Xaba, ma mai treci pe lista si cu un Mr Disolved Putty tot la 40 ml.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1