Forum Machete,Modelism,Hobby: Hangar - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hangar Hangar

#1 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 16 January 2010 - 12:54 PM

Avand in vedere ca mi se rupe inima sa imi vad colectia zacand fara protectie pe sifonier(ala fiind singurul loc de depozitare) m-am hotarat sa le fac si lor o casa, prima casa sa zic asa. Am cautat pe net imagini de hangare si ..voila cu ajutorul unor bucati de hartie scrap si a cevasilea timp liber la munca am avut un start mititel in directia asta. Nu as putea preciza ce fel de carton este, pare un fel de prespan dar am incercat initial dintr-un ambalaj de hartie xerox. Atasez pozele de inceput si astept pareri...totul a fost trasat cu creionul ca sa se poata sterge usor si modifica. Intentionez sa lipesc la geamuri bucati de plexiglas din cel care tine gulerul la camasa. O sa lipesc si niste coltari de carton pe interior ca sa tina peretii lipiti.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine0382.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0383.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0389.jpg

#2 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 16 January 2010 - 05:47 PM

Salut,

Nu stiu ce dimensiuni are hangarul dar daca este mare poate era mai bine sa-i faci o structura pe care s-o imbraci cu peretii altfel, daca dimensiunile sunt apreciabile, o sa se indoaie peretii si acoperisul

#3 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 16 January 2010 - 10:02 PM

m-am gandit si la asta, modelul de avion pe care l-am facut sa ,,incapa,, era un F 84 care avea 18 cm lungime si 17 latime . M-am gandit sa ii fac un schelet pt tavan ca sa se vada frumos cand e hangarul gol, O alta idee care e mi-a venit e sa incerc sa fac un bunker cum sunt cele de la fetesti. Dar prioritar e asta. In plus e ceva experimental pentru ca nus tiu cam ce parametrii se au in vedere cand se face un hangar real. Pana acuma am vaz ca usile din fata se pliaza in stil evantai dar de ferestre nu stiu nimic, de ex. dimensiuni si de ce, din ce sunt facute, daca sunt acoperite cu plasa ceva etc

#4 Useril este offline   QUICK 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 29-September 09

Postat 17 January 2010 - 12:15 AM

Salut. Uite aici un hangar. Poate te ajuta la ceva. Bafta
http://www.tomtom-net.de/resources/cardmod...ar/hangar_f.htm

#5 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 17 January 2010 - 05:47 PM

l-am vazut si eu, initial am vrut sa ii dau print dar mi s-a parut mai simplu sa il fac eu din scrap

#6 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 19 January 2010 - 06:27 PM

inca nu m-am hotarat cum sa fac acoperisul, o sa intaresc colturile cu niste carton mai gros si, eventual m-am gandit sa fac acoperisul mobil ca sa se poata scoate. Din cate am observat insa seamana mai mult cu un hangar vechi deci nu stiu daca merge sa pun un avion modern inauntru. Mai sunt destule de analizat

am incercat dar parca mai bine se potrivesc cele doua, sau niste avioane europene, americanii au parca alt model de hangar...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine0394.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0395.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0396.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0397.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0399.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0400.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0401.jpg

Aceasta postare a fost editata de Razeer: 19 January 2010 - 06:26 PM

#7 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior

Postat 02 April 2010 - 08:51 PM

in final am gasit alte materiale si am facut un hangar improvizat, lucru care mi-a luat cam o jumatate de ora. Bineinteles nu este perfect mai ramne de imbunatatit dar de aceea astept sfaturi...apropo ce trebuie sa folosesc ca sa lipesc cartonul si sa nu se deformeze?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Imagine0468.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0469.jpg
  • Imagine atasata: Imagine0470.jpg

#8 Useril este offline   gabriel chelaru 

• Membru senior
  • Postari: 506
  • Inregistrat: 21-February 07
  • Interests:Aviatie, Motociclism, Istorie, Bizantinologie, Muzica

Postat 03 April 2010 - 12:35 AM

wow! fain! :whistle:

#9 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 03 April 2010 - 01:55 PM

Vezi postareaRazeer, la 2 Apr 2010, 20:51, a spus:

Bineinteles nu este perfect mai ramne de imbunatatit dar de aceea astept sfaturi...apropo ce trebuie sa folosesc ca sa lipesc cartonul si sa nu se deformeze?

De la coada la cap :whistle:

Pentru lipit hartie, daca nu te intelegi cu aracetul (Moment pentru parchet) care, cel putin pentru mine, reprezinta adezivul principal pentru carton si hartie, cu rezultate foarte bune, uscare rapida si lipitura solida, foloseste KORES

Imagine postata

Da, hangarul nu este perfect si, cel puti in acceptia mea, pare mai mult o improvizatie buna sa fereasca de praf macheta (machetele) dar nu reprezinta o constructie la scara in adevaratul sens al cuvantului.
Peretii, cel putin din fotografii, nu au grosime, lipseste structura de rezistenta, interioara sau exterioara, aparenta si tot felul de acareturi ce se gasesc in interiorul unui hangar.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi