termeni marinaresti in costructia de corabii
Postat 14 January 2010 - 12:26 PM
Postat 14 January 2010 - 02:06 PM
Fisiere atasate
-
chila1.bmp (274K)
Numar de descarcari: 630
Postat 14 January 2010 - 05:23 PM
http://gabierschimer...me/Ficelles.htm
Postat 14 January 2010 - 07:02 PM
1)
Litere mai putine [ N ] _______________ Litere mai multe [ N+1]
s t a n g a [6] _________________________ d r e a p t a [7]
b a b o r d [6] _________________________ t r i b o r d [7]
r o s u [4] ____________________________ v e r d e [5]
2)
BATTERY - pronuntat aprox BA-TRI -----> BAbord [stanga]______[dreapta] TRIbord
3)
PROVA e in fata PUPA mai in ....... fund

Aceasta postare a fost editata de alaur: 14 January 2010 - 07:05 PM
Postat 14 January 2010 - 07:05 PM
kaine, la 14 Jan 2010, 12:26, a spus:
Revista ModelIst are o rubrica care de regula are 4 pagini care se numeste "Navomodele pentru incepatori si nu numai" si care contine pe langa scurta istorie generala a navelor, scule specifice constructiei de navomodele, tehnici si indicatii de constructie navomodele si o rubrica numita special "Mic dictionar de termeni marinaresti".
Materialul pentru numarul 4 este gata in proportie de 90% si va ajunge la redactie cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare.
Bafta!
Postat 15 January 2010 - 12:07 AM
Postat 16 January 2010 - 08:13 AM
KIT, la 15 Jan 2010, 00:07, a spus:
multumesc tuturor pentru bunavointa de a -mi explica acesti termeni-vant travers!!!
Postat 16 January 2010 - 08:27 PM
kaine, la 16 Jan 2010, 08:13, a spus:
La sectiunea tehnici exista acest topic: http://www.cartula.ro/forum/Santa-Leocadia...rton-t3814.html in care poti gasi o multitudine de termeni si explicatii.
Ratiunea prin care nu scriem aici un astfel de dictionar este destul de simpla: asa cum n-ai descoperit topicul cu pricina, tot asa altii dupa tine nu vor descoperii dictionarul pe care tu il doresti.
Dictionarul si completarea lui, despre care scria KIT contine munca de ani de zile a unor oameni care au incercat sa nu le scape nimic si este cel mai comlet si complex scris pana acum.
Unul mai scurt apare, asa cum am percizat mai sus, in tanara revista ModelIst si astazi, daca tu ai fost cel care m-a cautat la intalnire si n-a avut rabdare inca 5 minute ca sa ajung, puteai sa-ti arunci un ochi pe numerele care au aparut pana acum si care se gasesc de vanzare la magazinul din MMN, si ai fi gasit multe dintre denumirile care te interesau.
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar serviciul nu-mi ofera prea mult timp liber si in putinul care imi ramane, pe langa ordinea pe care trebuie s-o fac pe forum, mai vreau sa-l folosesc sa mai lucrez si eu la machete.
Sa mai scriu aici pe forum a devenit pentru mine pierdere de timp cele scrise de mine fiind inutile si fara rost, nefolosind nimanui.
Bafta!
Postat 17 January 2010 - 12:21 AM
crios, la 16 Jan 2010, 20:27, a spus:
Ratiunea prin care nu scriem aici un astfel de dictionar este destul de simpla: asa cum n-ai descoperit topicul cu pricina, tot asa altii dupa tine nu vor descoperii dictionarul pe care tu il doresti.
Dictionarul si completarea lui, despre care scria KIT contine munca de ani de zile a unor oameni care au incercat sa nu le scape nimic si este cel mai comlet si complex scris pana acum.
Unul mai scurt apare, asa cum am percizat mai sus, in tanara revista ModelIst si astazi, daca tu ai fost cel care m-a cautat la intalnire si n-a avut rabdare inca 5 minute ca sa ajung, puteai sa-ti arunci un ochi pe numerele care au aparut pana acum si care se gasesc de vanzare la magazinul din MMN, si ai fi gasit multe dintre denumirile care te interesau.
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar serviciul nu-mi ofera prea mult timp liber si in putinul care imi ramane, pe langa ordinea pe care trebuie s-o fac pe forum, mai vreau sa-l folosesc sa mai lucrez si eu la machete.
Sa mai scriu aici pe forum a devenit pentru mine pierdere de timp cele scrise de mine fiind inutile si fara rost, nefolosind nimanui.
Bafta!
Nu cred ca observatiile tale pertinente n-ar fi de folos pe forum-nimeni nu zice sa faci romane-scurt si la subiect-am venit cu masina unui vecin care din pacate se grabea,nu venisem cu mana goala aveam si niste accesorii pe care vroiam sa le vezi(scari,balustrade,sigle etc.)-o sa vin la urmatoarea intilnire ca nu-i bai.toate cele bune!
Postat 30 January 2011 - 02:03 PM
adresa mea de meil este:soso_the_b3st@yahoo.com
buna sunt nou,ami poate da si mie cineva niste planuri mai simple,ca materiale am
adresa mea de meil este:soso_the_b3st@yahoo.com