Forum Machete,Modelism,Hobby: termeni marinaresti in costructia de corabii - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

termeni marinaresti in costructia de corabii

#1 Useril este offline   kaine 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 22-June 08
  • Interests:machete statice

Postat 14 January 2010 - 12:26 PM

salut! deoarece sunt novice in bransa fac un apel catre lupii de mare-incercati sa dati o mana de ajutor si celor care sunt sau vor deveni machetisti navo la constructia de corabii(deci nu salupe cruirasate,portavioane etc...)asta ar presupune o schita simpla si denumirea obiectului-eventual si rolul acelui obiect.dupa luni bune in care am tot incercat am reusit in final sa postez si va asigur ca nu o sa scapati usor de mine-vant la pupa???

#2 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 14 January 2010 - 02:06 PM

desi zicala marinareasca asa suna, e bine de stiut ca vantul din pupa este destul de pacatos!cel mai usor se naviga cu vant travers sau innapoia traversului.dar pentru ca nu navigatia este scopul topicului, ci termenii marinaresti, voi sparge eu gheata cu cateva explicatii elementare:partea din fata a navei se numeste prova, cea din spate pupa.babord este bordul stang al navei ,privind catre prova, asa cum celalalt bord se numeste tribord.partea imersa a navei (scufundata pana la linia de plutire) este opera vie, cea de deasupra opera moarta.puntea principala se cheama coverta, iar puntea discontinua de la prova se numeste teuga.sora ei de la pupa este duneta...elementul principal in constructia unei nave este chila(element de rezistenta longitudinal) care se termina catre prova cu etrava iar la pupa cu etamboul...

Fisiere atasate

#3 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 14 January 2010 - 03:12 PM

kaine

arunca o privire aici , nu e mult dar tot e ceva, si la subiect

#4 Useril este offline   dan 

• Membru senior
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 17-January 05
  • Interests:navomodelism,airsoft.

Postat 14 January 2010 - 05:23 PM

deviind putin de la subiectul tau,cred ca link-ul asta te poate ajuta la proiectele tale:
http://gabierschimer...me/Ficelles.htm

#5 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 14 January 2010 - 07:02 PM

MNEMONICE:

1)
Litere mai putine [ N ] _______________ Litere mai multe [ N+1]

s t a n g a [6] _________________________ d r e a p t a [7]
b a b o r d [6] _________________________ t r i b o r d [7]
r o s u [4] ____________________________ v e r d e [5]

2)
BATTERY - pronuntat aprox BA-TRI -----> BAbord [stanga]______[dreapta] TRIbord

3)

PROVA e in fata PUPA mai in ....... fund :diablo: Imagine atasata: monthly_01_2010/post-433-1263488189.gif :clapping: (asa-i vorba romaneasca)

Aceasta postare a fost editata de alaur: 14 January 2010 - 07:05 PM

#6 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 14 January 2010 - 07:05 PM

Vezi postareakaine, la 14 Jan 2010, 12:26, a spus:

salut! deoarece sunt novice in bransa fac un apel catre lupii de mare-incercati sa dati o mana de ajutor si celor care sunt sau vor deveni machetisti navo la constructia de corabii(deci nu salupe cruirasate,portavioane etc...)asta ar presupune o schita simpla si denumirea obiectului-eventual si rolul acelui obiect.dupa luni bune in care am tot incercat am reusit in final sa postez si va asigur ca nu o sa scapati usor de mine-vant la pupa???

Revista ModelIst are o rubrica care de regula are 4 pagini care se numeste "Navomodele pentru incepatori si nu numai" si care contine pe langa scurta istorie generala a navelor, scule specifice constructiei de navomodele, tehnici si indicatii de constructie navomodele si o rubrica numita special "Mic dictionar de termeni marinaresti".
Materialul pentru numarul 4 este gata in proportie de 90% si va ajunge la redactie cel mai tarziu la inceputul saptamanii viitoare.

Bafta!

#7 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 15 January 2010 - 12:07 AM

astept cu mare interes aparitia nr. 4 al revistei. si desi stiu ca voi fi numit carcotas, daca pasiunea e chiar atat de mare, cred ca un 100 lei ar putea fi scosi din buzunar pt achizitia celor 2 volume din Dictionarul Enciclopedic de Marina, pe care eu le-am cumparat foarte lejer de pe internet. eventual, aici, in acest topic, am putea discuta termenii pe care unii dintre noi (si ma refer aici doar la incepatori) ii inteleg mai putin si au nevoie de mai multe lamuriri.

#8 Useril este offline   kaine 

• Membru deplin

Postat 16 January 2010 - 08:13 AM

Vezi postareaKIT, la 15 Jan 2010, 00:07, a spus:

astept cu mare interes aparitia nr. 4 al revistei. si desi stiu ca voi fi numit carcotas, daca pasiunea e chiar atat de mare, cred ca un 100 lei ar putea fi scosi din buzunar pt achizitia celor 2 volume din Dictionarul Enciclopedic de Marina, pe care eu le-am cumparat foarte lejer de pe internet. eventual, aici, in acest topic, am putea discuta termenii pe care unii dintre noi (si ma refer aici doar la incepatori) ii inteleg mai putin si au nevoie de mai multe lamuriri.

multumesc tuturor pentru bunavointa de a -mi explica acesti termeni-vant travers!!!

#9 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 16 January 2010 - 08:27 PM

Vezi postareakaine, la 16 Jan 2010, 08:13, a spus:

multumesc tuturor pentru bunavointa de a -mi explica acesti termeni-vant travers!!!

La sectiunea tehnici exista acest topic: http://www.cartula.ro/forum/Santa-Leocadia...rton-t3814.html in care poti gasi o multitudine de termeni si explicatii.
Ratiunea prin care nu scriem aici un astfel de dictionar este destul de simpla: asa cum n-ai descoperit topicul cu pricina, tot asa altii dupa tine nu vor descoperii dictionarul pe care tu il doresti.
Dictionarul si completarea lui, despre care scria KIT contine munca de ani de zile a unor oameni care au incercat sa nu le scape nimic si este cel mai comlet si complex scris pana acum.
Unul mai scurt apare, asa cum am percizat mai sus, in tanara revista ModelIst si astazi, daca tu ai fost cel care m-a cautat la intalnire si n-a avut rabdare inca 5 minute ca sa ajung, puteai sa-ti arunci un ochi pe numerele care au aparut pana acum si care se gasesc de vanzare la magazinul din MMN, si ai fi gasit multe dintre denumirile care te interesau.
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar serviciul nu-mi ofera prea mult timp liber si in putinul care imi ramane, pe langa ordinea pe care trebuie s-o fac pe forum, mai vreau sa-l folosesc sa mai lucrez si eu la machete.
Sa mai scriu aici pe forum a devenit pentru mine pierdere de timp cele scrise de mine fiind inutile si fara rost, nefolosind nimanui.

Bafta!

#10 Useril este offline   kaine 

• Membru deplin

Postat 17 January 2010 - 12:21 AM

Vezi postareacrios, la 16 Jan 2010, 20:27, a spus:

La sectiunea tehnici exista acest topic: http://www.cartula.ro/forum/Santa-Leocadia...rton-t3814.html in care poti gasi o multitudine de termeni si explicatii.
Ratiunea prin care nu scriem aici un astfel de dictionar este destul de simpla: asa cum n-ai descoperit topicul cu pricina, tot asa altii dupa tine nu vor descoperii dictionarul pe care tu il doresti.
Dictionarul si completarea lui, despre care scria KIT contine munca de ani de zile a unor oameni care au incercat sa nu le scape nimic si este cel mai comlet si complex scris pana acum.
Unul mai scurt apare, asa cum am percizat mai sus, in tanara revista ModelIst si astazi, daca tu ai fost cel care m-a cautat la intalnire si n-a avut rabdare inca 5 minute ca sa ajung, puteai sa-ti arunci un ochi pe numerele care au aparut pana acum si care se gasesc de vanzare la magazinul din MMN, si ai fi gasit multe dintre denumirile care te interesau.
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar serviciul nu-mi ofera prea mult timp liber si in putinul care imi ramane, pe langa ordinea pe care trebuie s-o fac pe forum, mai vreau sa-l folosesc sa mai lucrez si eu la machete.
Sa mai scriu aici pe forum a devenit pentru mine pierdere de timp cele scrise de mine fiind inutile si fara rost, nefolosind nimanui.

Bafta!

Nu cred ca observatiile tale pertinente n-ar fi de folos pe forum-nimeni nu zice sa faci romane-scurt si la subiect-am venit cu masina unui vecin care din pacate se grabea,nu venisem cu mana goala aveam si niste accesorii pe care vroiam sa le vezi(scari,balustrade,sigle etc.)-o sa vin la urmatoarea intilnire ca nu-i bai.toate cele bune!

#11 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 17 January 2010 - 10:41 AM

Vezi postareakaine, la 17 Jan 2010, 00:21, a spus:

o sa vin la urmatoarea intilnire ca nu-i bai.toate cele bune!

Daca timpul tine cu mine, poate reusim sa ne intalnim pana atunci.
Tinem legatura pe PM.

Bafta!

#12 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 17 January 2010 - 11:59 AM

crios, nu cred sincer ca cele scrise de tine nu sunt de folos nimanui. parerea mea este ca toti cei care vor sa asculte sau mai bine zis sa citeasca, au ceva de invatat.

#13 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 17 January 2010 - 01:28 PM

Vezi postareaKIT, la 17 Jan 2010, 11:59, a spus:

......... toti cei care vor sa asculte sau mai bine zis sa citeasca, au ceva de invatat.

...cu o conditie esentiala: SA CAUTE CU RABDARE :clapping: :diablo:

#14 Useril este offline   sosorin 

• Nou venit
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 30 January 2011 - 02:03 PM

buna sunt nou,ami poate da si mie cineva niste planuri mai simple,ca materiale am
adresa mea de meil este:soso_the_b3st@yahoo.com

buna sunt nou,ami poate da si mie cineva niste planuri mai simple,ca materiale am
adresa mea de meil este:soso_the_b3st@yahoo.com

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi