Am incercat azi si Alclad II Gloss Black base. Direct din recipient, merge mai bine decat orice vopsea am aplicat eu pana acum. Are un stil aparte, o simti ca se pulverizeaza bine, ca e fina si docila. Nu c-as fi vopsit eu sute de metri patrati, dar am vopsit cu multe game, acrilice si enamel si niciuna nu se apropie de senzatia oferita de Alclad.
Am aplicat direct pe plastic polishat bine si pregatit si am aplicat de curiozitate si peste un strat de Alclad II Grey Primer and Microfiller. Direct peste plasticul polishat arata oglinda si se poate polisha in continuare in foarte scurt timp. Era uscat la atingere dupa 3-4 minute si eu l-am polishat cu Tamiya Compounds dupa numai 20 de minute. Mecanic e foarte rezistent chiar si la zgarieturi. Se polisheaza perfect si arata superb.
Am mai pregatit doua motoare de Gloster Meteor cu acesta, pentru ca maine sa tot incerc sa aplic straturi metalizate si sa vad cum arata. Vreau sa ma joc putin si cu Hotmetals de la Alclad II si sa vad care e rezultatul si motoarele astea oricum trebuiau facute.
Aplicat peste Alclad II Grey Primer and Microfiller, rezultatul nu e spectaculos, dar probabil e si de asteptat, deoarece primerul este foarte mat. Si desi are o rugozitate mica, finetea este deosebita. Cu toate astea, stratul lucios de negru, nu mai este asa de lucios ca si cand l-am aplicat direct pe plastic pregatit.
Nu am crezut ca e asa usor de lucrat cu vopsea gloss pentru a pregati un NMF dar acum incep sa cred ca unul din proiectele de anul acesta va urma calea asta...
Daca sunt intrebari, va stau la dispozitie.
Pagina 1 din 1
Alclad II Gloss Black Base
Postat 14 January 2010 - 08:30 AM
Ca sa obtii acelasi rezultat ca pe plasticul lustruit, eu sunt de parere ca si primerul Alclad trebuie slefuit/lustruit! El pare fin si neted, dar fiind mat nu percepi asa repede micile rugozitati. Le percepi doar cind ai aplicat baza asta neagra pentru Alclad chome.
Te-as sfatuii sa mai faci un test si sa aplici vopseaua neagra pe o suprafata pe care ai aplicat primer/filler-ul lustruit. Sunt sigur ca vei avea rezultat mai bun!
Bafta cum zic multi pe aici!
Te-as sfatuii sa mai faci un test si sa aplici vopseaua neagra pe o suprafata pe care ai aplicat primer/filler-ul lustruit. Sunt sigur ca vei avea rezultat mai bun!
Bafta cum zic multi pe aici!
Postat 14 January 2010 - 01:41 PM
Nu mi-a placut nici o secunda acel 'Gloss base' de la Alclad... Il substitui cu mare succes cu Mr. Surfacer.
Singurul loc unde o baza lucioasa neagra e absolut necesara e pentru vopselele metalice gen crom de la Alclad (chiar specifica ca necesita o baza negru lucios). In rest, e de preferat o baza satinata precum cea oferita de Surfacer, aluminiul NU este lucios oglinda, ci usor mat, si aici ajuta....
Singurul loc unde o baza lucioasa neagra e absolut necesara e pentru vopselele metalice gen crom de la Alclad (chiar specifica ca necesita o baza negru lucios). In rest, e de preferat o baza satinata precum cea oferita de Surfacer, aluminiul NU este lucios oglinda, ci usor mat, si aici ajuta....
Postat 14 January 2010 - 01:50 PM
Nu sunt convins ca inteleg ce vrei sa spui prin "substitui cu mare succes cu Mr. Surfacer". Acel gloss black, nu e un primer, asa cum ai scris si tu. E un base coat pentru suprafete care vor fi metalizate, acolo unde e cazul. Alclad are un Grey primer & Microfiller, care eventual il poti asocia/substitui/compara cu Mr. Surfacer.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1