Alclad Grey Primer & Microfiller
Postat 13 January 2010 - 03:35 AM
Oricum, la sfatul lui Tibi22, inainte de a aplica filler pe Stuka si Mig-21 si pentru ca vroiam sa folosesc Alclad Grey Primer & Microfiller, am decis sa incerc pe o macheta de F-15E 1/72 antica, care a ramas pentru teste.
Rezultatul este uimitor. Foarte fin, acopera bine, se usuca repede si miroase destul de puternic. Am folosit o masca pe fata si am ventilat bine incaperea. Nu am intalnit un primer asa de bun pana acum.
Am sa-l las 24 de ore la uscat si am sa vad cum se comporta mecanic si acoperit de diferite enamel si acrilice, dar pana acum, rezultatele sunt mult peste asteptari.
Acesta este produsul:
http://www.relishmodels.co.uk/alclad-ii-gr...icrofiller.html
Mai multe informatii:
http://www.alclad2.c...lclad-home.html
http://www.swannysmo...com/Alclad.html
Si deoarece mi-am completat "biblioteca" de culori cu o larga gama de vopsele metalice Alclad 2, precum si gama de vopsele transparente Alclad 2 Hot Metal aferenta, o sa incerc sa o prezint in alte topicuri.
Grey Primer & Microfiller va fi completat pentru NMF si de Gloss Black Base. Am sa fac in curand niste teste si cu acesta.
Imi cer scuze, se pare ca sunt obosit/adormit/tampit si n-am gasit forumul Materiale. Ignorati paranteza din postul anterior si rog un moderator sa mute topicul la locul lui.
Postat 14 January 2010 - 01:38 PM
De departe, cel mai bun primer pentru situatii dificile. Nu am intalnit altceva care sa 'muste' atat de bine in plastic precum primer-ul de la Alclad. Pur si simplu nu mai poate fi dat jos. Si am incercat...
Nu imi place in mod deosebit insa finetea lui daca e sa pun deasupra metalice. Daca am de pus metalice, dau un strat de Mr. Surfacer, ala se face extraordinar de fin direct din aerograf si nu mai trebuie netezit.
Postat 14 January 2010 - 02:03 PM
cartula, la 14 Jan 2010, 13:38, a spus:
De departe, cel mai bun primer pentru situatii dificile. Nu am intalnit altceva care sa 'muste' atat de bine in plastic precum primer-ul de la Alclad. Pur si simplu nu mai poate fi dat jos. Si am incercat...
Nu imi place in mod deosebit insa finetea lui daca e sa pun deasupra metalice. Daca am de pus metalice, dau un strat de Mr. Surfacer, ala se face extraordinar de fin direct din aerograf si nu mai trebuie netezit.
Foarte corect. Musca foarte bine si arata foarte bine. Pentru metalice, voi incerca si eu Mr. Surfacer, dar deocamdata mi-a fost frica sa-l dau prin aerograf, ca nu stiu cu ce sa-l curat corect... Pana una alta folosesc gloss base de la Alclad. Probabil, Mr. Surfacer e mai bun, dar toata lumea spune ca pentru a lasa culorile metalizate sa iasa in evidenta, e nevoie de strat negru sub ele... Acum nu stiu care e diferenta pana nu incerc, dar de unde iese fum, e si ceva foc...
Postat 14 January 2010 - 02:09 PM
Mr. Surfacer merge ca grund pentru orice vopsea Alclad, mai putin pentru Chrome 107 si Polished Aluminium unde baza trebuie sa fie neagra ca sa dea o "adincime " mai buna a finisului! Unii folosesc si galben!
Multi folosesc asa : sub Polished aluminium => Tamiya X 1 acrilic
sub chrome => Tamiya TS 14 Gloss black sau Krylon gloss black ( se pare ca este la picturaonline.ro).
Sfatul meu asa cum ti-am scris in celalalt topic, sa lustruiesti grundul. Pe superbox.at se si recomanda acest lucru. Asa vei obtine o suprafata mai neteda a vopselei metalice.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 14 January 2010 - 02:18 PM
Postat 14 January 2010 - 02:20 PM
Romulus, la 14 Jan 2010, 14:11, a spus:
Mr. Disolved putty este un chit mai subtire. Eu mi l-am facut din Tamiya putty cu Mr. Color Thinner sau revell plasto cu Nitrodiluant.
Tamiya white surface primer este tot un primer, se aplica cu pensula sau se poate dilua cu Mr. Color thinner si aplica cu aerograful...
Postat 14 January 2010 - 02:26 PM
Postat 14 January 2010 - 02:29 PM
Citeaza
NICIODATA sa nu mai aud varianta asta... Aparent merge perfect. Insa pe 2 machete lucrate asa (ca citii si eu pe net atunci varianta), dupa 6luni-1an a crapat toata suprafata metalica si arata acum ca naiba.
Tamiya White primer la fel ca si cel gri, doar ca-i alb.
Postat 14 January 2010 - 02:41 PM
Romulus, la 14 Jan 2010, 14:26, a spus:
Deci din cite stiu eu :
Mr. Surfacer este un primer si se livreaza in doua feluri : in doza de spray si in borcanas de 40 ml. Acesta din urma trebuie diluat.
Mr. dizolved putty este un chit subtiat
cartula, la 14 Jan 2010, 14:29, a spus:
NICIODATA sa nu mai aud varianta asta... Aparent merge perfect. Insa pe 2 machete lucrate asa (ca citii si eu pe net atunci varianta), dupa 6luni-1an a crapat toata suprafata metalica si arata acum ca naiba.
Tamiya White primer la fel ca si cel gri, doar ca-i alb.
Cartula, eu sunt sigura ca ai dreptate. Acum ideea este ca multi folosesc Tamiya X1 ca baza pentru alclad. Multi mi-au recomandat acest lucru, am si citit dar inca nu am facut. Bine ca sunt avertizat de tine. Dar chestia asta cracking cum ai mai spune apar si la alte vopsele. Faimos a fost pentru asta si un lac de la Tamiya => TS 13 in doza de spray. Se pare ca Tamiya a rezolvat tacit problema...
Cel din sticluta este identic cu cel gri, cel din doza de spray nu. Albul este cu mult mai fin decit cel gri, ca atare si cu mult mai neted.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 14 January 2010 - 02:35 PM