Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 WWII Nemti tragand cu pistolul - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 WWII Nemti tragand cu pistolul

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 11 January 2010 - 12:03 PM

Desi o pozitie comuna si mai mult decat normala, WWII ofiteri/soldati germani tragand cu pistolul sunt o prezenta extrem de rara la scara 1/72. In ramta germana in timpul WWII pistoalele au fost extrem de folosite, nu numai de catre ofiteri, dar si de soldati sau gradati. De exemplu, tanchistii, parasutistii, mitraliorii, sau servantii mortierului, medicii (lista este insa mult mai lunga) erau dotati cu pistoale.

In general, in scara 1/72, unii ofiteri sunt prezentati cu pistoalele, insa nu in pozitie de tragere, ci fluturandu-le sau tinandu-le pe langa corp. Exceptie face ofiterul din setul Airfix - German Infantry, pozitie care a fost copiata si de catre Atlantic in setul lor referitor la German Army. Cealalta exceptie o reprezinta un gradat/soldat care sta in genunchi si care se regaseste in setul IMEX - WWII German Troopers. Deci doar cateva cazuri, comparativ cu numarul urias de figurine 1/72 privind nemtii in WWII.

Din pacate, si in plastic tare, palme si pistoale bune pentru a fi folosite la conversii sunt extrem de rare. Solutii furnizeaza setul IMEX si Dragon LAH in Ardennes (desi acesta este un pistol american.

Tinand cont de exceptiile anterior mentionate, consider ca exista un gol destul de important in scara 1/72 referitor la ofiteri/soldati ilustrand o pozitie care chiar sa tinteasca si sa traga cu pistolul. Din acest motiv, voi incerca sa acopar golul in colectia mea prin unele conversii in acest sens.

Aici sunt doua figurine tragand cu pistolul (am folosit pistoale si tocuri IMEX). Ambelel figurine au fost extrase din setul Preiser vizand Granatwerfer34 in actiune, insa ambele au fost mult modificate.

Sper sa va placa aceste doua figurine si sa le gasiti folositoare.

Cristian Florescu

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#2 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 12 January 2010 - 01:41 AM

Draga Cristian,

Faina conversia dar pe cand o diorama sau o vigneta care sa incorporeze aceste realizari? O variatie ar fi interesanta... intr-o mana pistolul si cealalta lopata... sau pistolul si baioneta... si astea in contextul unei lupte corp la corp pe fundul unei transei... sau unde te duce imaginatia...

Ai lucrat si alte figurine, reprezentand alte armate a WW2?

#3 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 12 January 2010 - 04:23 AM

Merci de mesaj, imi pare foarte bine ca ti-au placut acesti "cowboy"... :whistle:
Bune si sugestiile, am in plan cateva insa din pacate figurine in camuflaj din plastic tare si in pozitii (ma refer la picioare) cat de cat adecvate pentru lupta in transee sunt destul de putine...In plus pistoale din plastic tare sunt si elel foarte rare...Baionete si lopeti scoase din teaca ar fi, am o gramada din seturile Preiser..... :punk:
Diorama mai are foarte mult de asteptat, poate o sa "trantesc" o vignetta luna urmatoare.... de fapt va fi aceeasi dar putin schimbata....
Am mai facut niste rusi de la Pegasus Hobbies, se regasesc pe acest site....

#4 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:WW2 armor, Sci-Fi scratchbuilding

Postat 12 January 2010 - 11:11 AM

Realizarile tale sunt impresionante, mai ales pentru scara 1/72. Lucrezi si 1/35?

#5 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 14 January 2010 - 08:19 AM

Multumesc mult pentru mesaj, imi pare foarte bine ca iti plac figurinele mele.
In ceea ce priveste alte scari, cu exceeptia scarii 1/76, nu am lucrat si nici nu cred ca o voi face prea curand. Am mult prea multe seturi 1/72 (nemti inn WWII) de terminat.... :clapping:

#6 Useril este offline   puffy 

• Membru deplin
  • Postari: 80
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:Al doilea razboi mondial,Blindate si avioane militare rusesti(ww2),basket si fotbal,marsuri militare

Postat 14 January 2010 - 06:58 PM

Superb!!! Felicitari :clapping: :diablo:

#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 15 January 2010 - 03:13 PM

Multumesc mult, cat de curand vin si colegii lor... :clapping:

#8 Useril este offline   americanul 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 25-October 09

Postat 16 January 2010 - 06:19 PM

imi place cum lucrezi, esti tare la scara 1/72 .
Am si eu cateva tentative la aceasta scara dar nu sunt nici pe departe..
Mai posteaza , asa imi mai clatesc si eu ochiul cu ceva la aceasta scara.
inca o data, esti tare

#9 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 17 January 2010 - 01:00 AM

Multumesc, imi pare foarte bine ca iti plac figurinele 1/72 precum si cele pe care le pictez eu.
Cred ca aceasta scara are f. multe avantaje, nu ocupa spatiu mult, pretul este in regula iar calitatea scultpruii si a detaliilor noilor generatii de figurine 1/72 este total compatibila cu cele 1/35.... :clapping:
Cred ca pe miercuri/joi chiar vei avea ocazia sa iti clatesti ochii cu ceva....urmeaza un set la care am muncit vreo 4 luni cu o multime de conversii, sper eu destul de interesante... :diablo:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi