Coltul cu decolare verticala Multe Harriere si alte surprize :)
Postat 24 April 2010 - 06:25 PM
Azi am avut ceva timp liber asa ca m-am apucat sa pun decaluri pe Gr-7.
Am incercat pe cit posibil sa folosesc ce aveam in cutie, dar alegerea avionului (zd379) m-a fortat sa improvizez.
In afara de rondele si benzile iluminare (de un galben strident - au fost "atenuate" un pic cu vopsea gri diluata bine, aplicata cu pensula),
aproape toate celelalte decaluri au fost luate cu japca de la alte avioane, serialele au fost puse numar cu numar.
Avionul real:
Am incercat pe cit posibil sa folosesc ce aveam in cutie, dar alegerea avionului (zd379) m-a fortat sa improvizez.
In afara de rondele si benzile iluminare (de un galben strident - au fost "atenuate" un pic cu vopsea gri diluata bine, aplicata cu pensula),
aproape toate celelalte decaluri au fost luate cu japca de la alte avioane, serialele au fost puse numar cu numar.
Avionul real:
Postat 24 April 2010 - 10:11 PM
Bordurile de atac la Gr-7 erau acoperite cu o banda de culoare sand-murdar :)
Nu am mai riscat sa maschez si sa vopsesc, fiind deja satul de vopsea sarita dupa 4 vopsiri.
Am mazgalit deci cu pensula o foita de decal transparent. Am folosit Agama N21M Sand Yellow.
Am taiat benzi subtiri cu un nr.11 nou, sa nu iasa marginile franjurite.
Rezultatul, destul de ok, si oricum mult mai putina munca si stres decit mascat si vopsit.
Postat 28 April 2010 - 12:22 AM
Rachetele:
Le-am vopsit cu Light Ghost Grey (humbrol 127)
Aripioarele si virfurile cu Gun Metal si Steel - Paste Agama.
Tot cu steel am vopsit cu pensula o bucatica de decal pe care am taiat-o fisiute si ulterior mici trapeze pe care le-am lipit pe aripioare pe post de suprafete de comanda.
Decalul de la Airfix avea benzile rosii prea "ferrari" asa ca le-am inlocuit cu benzi de decal de un rosu ceva mai maroniu.
Cam asa arata acum, ar mai trebui sa primeasca un lac semimat.
Le-am vopsit cu Light Ghost Grey (humbrol 127)
Aripioarele si virfurile cu Gun Metal si Steel - Paste Agama.
Tot cu steel am vopsit cu pensula o bucatica de decal pe care am taiat-o fisiute si ulterior mici trapeze pe care le-am lipit pe aripioare pe post de suprafete de comanda.
Decalul de la Airfix avea benzile rosii prea "ferrari" asa ca le-am inlocuit cu benzi de decal de un rosu ceva mai maroniu.
Cam asa arata acum, ar mai trebui sa primeasca un lac semimat.