Forum Machete,Modelism,Hobby: diorama la scara1/72 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

diorama la scara1/72 aeroport german

#1 Useril este offline   americanul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 25-October 09

Postat 09 January 2010 - 09:22 AM

Dupa cum vedeti , de idei nu duc lipsa, --- de talent tre' sa ma plang.

Ar trebui sa fac asa ca unii de pe forum:

In loc sa postez
-" vand machete"
sa postez :
-' vand idei"

.....asa ca ... va prezint inca o idee:

nu pot incarca pozele care mi se par ok.
nu e prima data cand nu pot incarca poze...
mai incerc o data:

.... scuze ...am aflat aveau peste 384 k...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC12478.JPG
  • Imagine atasata: SDC12464.JPG
  • Imagine atasata: SDC12449.JPG
  • Imagine atasata: SDC12438.JPG
  • Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 09 January 2010 - 09:54 PM

Te-ai gandit ca s-ar putea sa nu ai clienti la ideea asta sau la altele !?
Idei din astea sunt garla la fiecare din noi in cap si multi deja le-au pus in practica in multe variante care mai de care mai ingenioase si mai surprinzatoare.
Ideea ar fi sa incerci sa eviti sa prinzi in cadru ghiveciul sau pisica.
Sa fi mai exigent cu aranjamentele pe placa dioramei si sa alegi niste proportii avantajoase (tot la placa).
Uita-te la multe diorame si vezi prin ce difera de ale tale.
No ofence, dar mai ai pana la a creea epigoni.
Spor la lucru.

#3 Useril este offline   Danu 

• Membru senior
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 02-August 05

Postat 10 January 2010 - 02:03 AM

Asa cum spunea Wurger idei avem si noi... Pe de alta parte, as avea cateva observatii pentru tine:
bimotorul acela (cred ca e PZL....ceva) mai are inca insemne poloneze;
tunul este un obuzier de 10.5cm, iar amplasamentul nu ar fi fost cel mai inspirat pentru artileristi: piesa ar fi fost abandonata sau distrusa cu mult inainte ca englezii sa ajunga asa aproape (cu un tun antitanc intr-un ampasament bine camuflat servantii aceia ar fi fost mult mai plauzibili)
tinand cont ca tancul e un Firefly actiunea se petrece la sfarsitul razboiului, cand superioritatea aeriana aliata ar fi facut improbabila existenta avioanelor cat de cat intregi pe un aerodrom betonat, atat de aproape de front;chiar si prezenta obuzierului ar face improbabila existenta avioanelor, pentru ca ar fi atras imediat foc de contrabaterie...

Sper sa nu te superi ca iti spun, insa ideea de baza este sa nu bagi intr-o diorama machetele pe care le ai si sa incerci sa le potrivesti apoi (desigur, uneori poti scapa cu asta, cum a fost cea cu Atacul surpriza). Spre exemplu: la diorama Post de control soldatii sunt americani si masina este un GAZ67 rusesc. Aceasta practica poate duce la pierderea consistentei temporale a dioramei (cand arme, vehicule sau combatanti din perioade diferite sunt amestecate fara un motiv aparent), lucru care ar lasa rece un observator neinitiat dar ar face un modelist sa stea sa se gandeasca si sa incerce sa gaseasca logica din spatele amestecului. Parerea mea (ca modelist care n-a facut inca nicio diorama, dar a vazut destule) este ca o diorama nu ar trebui sa imi necesite mai mult de 2 minute sa-i inteleg povestea din spatele ei (pentru ca, in fond, asta face o diorama: spune o poveste)

#4 Useril este offline   americanul 

• Membru senior

Postat 10 January 2010 - 07:55 AM

Ei , vedeti , greselile voite sau fara intentie ,in special ultimele, nu pot fi corectate , in timp, decat prin acest gen de corectura, apreciez toate criticile deoarece recunosc, nu sunt tare in istoria completa ww2.

SINCER,ma bucura corecturile.

Doar asa , cu o alta ocazie va voi prezenta dioramele mele, facute asa cum ar fi trebuit sa arate de la inceput.

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 January 2010 - 10:28 AM

Ce ar trebui sa faci e sa-ti iei niste vopsele ca lumea.... :whistle:

#6 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 11 January 2010 - 01:29 PM

am si eu o curiozitate totusi, drumul tehnologic sau breteau aia nu duce niciodata spre pista fara macar sa aiba o bariera, un semn de avertizare ceva(ca sa nu ia avionul in bot vreun tembel), plus amplasarea placilor de pista, parca nemtii nu aveau piste betonate cu placi desi aici se poate sa ma insel dar, oricum amplasarea lor ma duce cu gandul ca pamantul a invadat pista altfel directia de decolare ar trebuii sa fie pe directia placii si nu transversal. In fine cred ca de critici suntem toti satui...felicitari pentru realizare , terenul e realist dupa parerea mea.Poate nu ar strica sa ne zici si cum ai procedat, daca tot suntem pe forum de gen..

Aceasta postare a fost editata de Razeer: 11 January 2010 - 01:30 PM

#7 Useril este offline   americanul 

• Membru senior

Postat 11 January 2010 - 06:56 PM

IN GENERAL DIORAMELE MELE SUNT SUB FORMA DE EBOSA.
LE PREZINT PENTRU CA STIU CA AJUTORUL VOSTRU MA VA FACE SA LE VAD ASA CUM VOR TREBUI SA ARATE.
este o placa de rigips pe care am scrijelit pista de beton ,insistand mai ales pe partea de cap[t, care , intradevar are parte de mai multa activitate.
o sa urmeze un cort, un turn de control ,o bariera, sarma ghimpata...
totul este sa ma abtin sa nu incarc scena.
si cu siguranta bombardierul va iesi din scena.
chestiunea este ca am o boala mai veche: imi vin idei,,,incerc sa le pun in practica proaspete si daca nu sunt sigur pe mine... accept solutii.
Sa revenim.. am pictat i ntempera pista si terenul, apoi am aplicat aracet pe supr. de teren si am sitat pamant de pe licheni, uscat in prealabil bine. Apoi am scuturat placa, pentru tufe am folosit licheni . lLa pista ,dupa nuantari repete am facut spalari cu burete ud intercalat cu burete uscat.
Z-Mare are dreptate... trebuie sa trec la culori de modelism.
Oricum , va multumesc pentru mesaje.

PS am renuntat la saci supradimensionati si la shermann , care nu-si aveau locul

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi