Matly, acel tus l-am acumparat, cu ani in urma, de la magazinele "fondului plastic" de pe
Hanul cu tei din Bucuresti. Nu stiu daca se mai gaseste asa ceva acum. Poti folosi si vopsea argintie acrilica, problema e ca, la nevoie, se da mai greu jos (speli cu alcool izopropilic. Atentie foarte higroscopic, pate "arde" pielea miinii). De asemenea poti folosi Mr. Surfacer de la Gunze.
In privinta chitului in tub, am mai scris asta demult, are tendinta de a se separa in "solvent" si "umplutura", de aceea este bine sa fie pastrat cit mai strins (adica adunat din partea din spate) ca sa nu fie spatiu liber in tub, in pozitie verticala, iar atunci cind nu este folosit mult timp, intors din cind in cind. Se scoate din tub putin chit, pe o bucatica de metal sau plastic, se amesteca si se foloseste intins cu o mica spatula. Daca e necesar, se poate "dilua" cu putin Nitrosolv (Policolor).
Daca chitul nu este vechi, adica deja prea "uscat/tare", timpul de intarire este suficient de mare ca sa poti lucra bine cu el. O intarire rapida, in timpul lucrului, arata ca acel chit este vechi si trebuie "diluat" putin inainte de folosire.
"Solutia" este alcool izopropilic sau diluant pentru acrilice.
Citeaza
Ala inmoaie batul de urechi in tiner pentru vopsele celulozice.
La noi echivalentul ar fi Nitrosolv de la Policolor.
Wurger, atentie, Nitrosolvul dizolva platicul!!!! Ce foloseste tipul acolo e fie o solutie de alcool izopropilic, fie diluant pentru acrilice sau pentru acel chit.