Forum Machete,Modelism,Hobby: Panzer IV Ausf. F1 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Panzer IV Ausf. F1 Italeri 1/35

#1 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 01 January 2010 - 07:45 PM

Dupa cum stiti, e acelasi tanc pe care il face si Razvan, numai ca el face modelul F2, dar ne ajutam reciproc cu materiale pt inmatriculare si tehnici de vopsire/asamblare(mai mult el pe mine:), dar sa trecem peste). Cele doua piese (cutia blindata si cea inferioara) nu sunt lipite, sunt puse de forma! Am facut deja o greseala, chepegul trebuia sa fie cu 3-4 mm mai sus decat trebuie, pe cand planul de asamblare m-a indus in eroare, fiind gresit, iar eu am taiat cam 4 mm din plastic rezultand un chepeg lipit de turela(urasc chestia asta) :hug: Am sa pun niste poze acum, in ultima sunt cei 2 colosi pe punct de scandal, nici unul nefiind functionabil :)) Lenea e cucoana mare, iar lipsa de materiale ma impiedica sa termin T34/85-ul, dar asta e alta poveste:D

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG

#2 Useril este offline   ManiakTC 

• Membru deplin
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 23-September 09

Postat 01 January 2010 - 07:58 PM

Ar fi interesant sa pui colosi intr-o diorama ceva lupta de la Dukla Pass;). Numai k trebuie sa schimbi tancul lui Fritz:( dintr-un F1 sa il faci J.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 800px_Dukla_Pass_battle_monument_2.jpg

#3 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 01 January 2010 - 08:05 PM

Sincer, eu ma gandeam sa termin kit-urile astea 2, astept acum si un Stug IV Zvezda, sa il finalizez si pe acla, luna asta imi cumpar si 2 seturi de German Panzer Crew, si sa fac o dioarama dar nu prea le am la asa ceva si in primul rand ca Panzerul are inmatricularea din 5 Pz. Div/31 Pz. Regiment din Rusia, toamna lui '42, iar Stug-ul am impresia ca este cu inmatricularea din '44, iar T34-ul are inmatricularea din '45, deci sunt 3 ani, deci nu am cum sa fac o diorama,eu vroiam sa ii fac doar asa, fara nici un fel de diorama si alte briz-brizuri fandosite.

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 01 January 2010 - 08:29 PM

Ai lipit cumva rotile dintate?Daca da, o sa cam ai ceva de lucru...din cate disting eu din poze dintii nu se aliniaza corect.Spor!

#5 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 01 January 2010 - 08:34 PM

Nope, sunt puse de forma, dar au acolo ceva de se prinde asa, intra o chestie in partea de langa cutia blindata, nu stiu cum sa iti zic... Intelegi tu:))

#6 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 24 January 2010 - 10:37 AM

Am mai lucrat la tanc,l-am vopsit da deoarece nu prea ma pricepeam la vopsit prea bine cu spray-ul, l-am consumat inainte sa finalizez macheta :whistle: Nu am lipit toate piesele cand l-am vopsit la inceput si acum am ramas fara vopsea... Va trebui sa astept sa mai strang bani sa-mi cumpar niste vopsele si sa cumpar si un tub de panzer gray sa termin cu panzerul. Eh, este grele si cu astea :pardon:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 1.JPG

#7 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 24 January 2010 - 08:25 PM

Nimeni? Nici o parere, nimic? Ma faceti sa ma simt de parca m-ati respinge :whistle: ...

#8 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 24 January 2010 - 09:00 PM

Imi place tancul; iti urez succes in continuare!  :pardon:

De mult timp imi doresc un blindat german vopsit in German Gray la care as vrea sa folosesc spray-uri. Deoarece vad ca ai procedat la fel te intreb urmatoarele:
- ai folosit spray-ul de la Tamiya?
- vopseaua adera bine? Observa ca in unele loc a sarit; ai folosit grund? 
- chiar nu ti-a ajuns un tub de vopsea pentru tanculet?  :whistle:
- cum ai procedat? Dupa ce ai asamblat totul, ai dat jos senilele si turela si l-ai vopsit? Vopseaua se aseaza uniform?

Momentan am vopsit un Mustang P 51 cu spray auto si am ramas impresionat de usurinta vopsirii si de aspect.

#9 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 24 January 2010 - 10:51 PM

Salut buha, merci mult pt parere!
Sa-ti raspund:
1.Da, l-am folosit si nu mai vreau!
2.De aderat,adera foarte bine. In unele locuri nu a fost vopsit, piesele alea nu le-am pus cand l-am vopsit, dupa ce am dat primul strat.
3.Nu este chiar asa de imens tubul si imprastie vopseaua mai mult prin parti, nu merge vopsit de la departare, ci mai din apropiere,altfel faci risipa de vopsea(oricum faci risipa, oricum ai face).
4.Senilele le-am pus dupa vopsire. Turela am vopsit-o separat.
Eu raman la pensula, pana oi strange bani pt un aerograf si voi mai prinde experienta, voi folosi vopsele la tub. Nu merita sa iti bati capul cu asa ceva daca nu sti sa vopsesti cu spray-ul, in primul rand ca de 31 ron iti poti lua 5 vopsele Agama sau 3 ModelMaster.
Spor si numai bine!

#10 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 25 January 2010 - 09:16 AM

Parere ?.....:)

Ok ... daca il vopsesti cu pensula sau vopsea la spray tot acolo ajungi pentru ca obtii un strat uniform de vopsea fara alte tonalitati. Din punctul meu de vedere un aerograf nu are numai avantajul obtinerii aproape garantata a unui strat uniform si frumos de vopsea ci mai degraba avantajul folosirii pre,post -shading (sau mai nou a tehnicii `modulatiei`) precum si a altor tehnici care iti permiti sa inseli ochiul uman. Asa la prima vedere referitor la panzer graiul tau pot spune ca vopseaua aplicata este prea groasa. Vopsesti cu pensula asta e ....trebuie sa dai mai multe straturi bine diluate altfel ajungi asa...si cel putin pe aripi o parte din detalii sint ingropate in vopsea. Ok e vopsit la pensula nu e nimic continua pentru ca la stadiul asta arata ca o jucarie. Nici splarile nici filtrele nici pigmentii nu se aplica cu aerograful, vopseste senilele pentru ca nici acolo nu iti trebuie aerograf si etc ca sa zic asa :)....Fa cu inima impacata acum neparat un dribrush, simuleaza cu o pensula f fina sau cu un marker de 0.3-.05 zgirieturile de la marginea capacelor de acces sau na cu un burete imbibat in vopsea, (arunca) ceva pasteluri de diferite granulatii si dimensiuni pe toba de evacuare, sau mai bine pentru ca nu ai vopsit cu aeorgraful si ai o singura tonalitate pune niste pete aletorii de vopsea de ulei pe tot blindatul (2-3 , siena arsa, alb, si ocru galben) dupa care cu o pensula lata imbibata in diluant incepi sa le `tragi` in jos pe toate planurile si astfel....capeti o minima dar frumoasa modulatie a culorii. Hai treci la lucru....altfel ce parere vrei sa avem ? ....acum arata a jucarie si e vopsit un pic prea gros. Cam atit :)

#11 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 25 January 2010 - 12:45 PM

Aditzule,tata e un oarece progres fata de T34,dar...
-cand dai cu spray,nu-ti prinde mintile cu tubul ala pana-l golesti;adica:
pentru detalii foloseste acrilica,aceasi culoare-vad ca ai dat cu Tamya-ok.
Pentru "general" dai cu spray(ar fi indicat sa folosesti un grund inainte),iar pt.detalii(galeti,roata motrica etc.)foloseti acrilica(tot de la Tamya,aceasi nuanta-panzer grau=nu exista diferenta de culoare intre cele doua).In felul asta iti ajunge si spray-ul (2,poate chiar trei kituri,depinde de dimensiuni)si modelul va arata vopsit frumos,ca la aerograf.
Daca nu pui putina economie,nici aerograful (s-ar putea) nu te ajuta:prea mult,e prea mult,orideunde ar veni.
Despre spalari,efecte,filtre si alte cele,mai inveti(prin exersare si aplicatii la concret),n-or sa-ti iasa excelent,din prima,insa in timp vei face progrese(sunt absolut sigur).

Asta e parerea mea,dar nu-i obligatoriu sa am dreptate.\
Spor mai departe si nu te lasa descurajat,baga mare,asta-i cel mai important :whistle:

#12 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 25 January 2010 - 03:55 PM

Merci mult pentru sfaturi! Mai am de lucrat destul la el, senilele sunt puse de forma(una este de la stug, cea de la panzer a facut BUBA). Astept sa cumpar vopsea,etc.. Deocamdata sunt pe 0 cu banii, ce sa zic, fiecare cu norocul lui la bani...
Oricum, mai am de vopsit sculele,mitralierele,gura tunului,etc etc Am sa mai pun poze cand oi crede ca am facut tot ce trebuia facut. :pardon: :whistle:

#13 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 26 January 2010 - 10:22 AM

"Ma faceti sa ma simt de parca m-ati respinge sorry.gif ... "-n-o lua asa personal,dar tu ce-ai zice daca ai vedea un kit neterminat nici ca montaj,nici ca vopsire,nici macar ceva uzuri sau alte "fandoseli"?
Ar fi trebuit sa vopsesti bandajul de cauciuc, de pe galeti ,cu negru,inainte de a-i monta...nu-mi dau seama cum ai sa-i vopsesti corect acum..Iar pt vopsirea la pensula la scara 1/35 ti-as recomanda vopsele acrilice Model Master.Mie mi-a ajuns un borcanel de Panzer dunkelgelb la 6 blindate 1/35 ,desi si eu vopsesc la pensula.Eu ti-as recomanda un minim de vopsele de baza:alb,negru,panzer grey,panzer dunkelgelb,russian green.

#14 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior

Postat 26 January 2010 - 11:56 AM

Salut dani! Senilele nu sunt ipite,sunt puse doar de forma. Iar cu vopsirea,noroirea,uzura etc crede-ma ca stiu ca mai am de ucrat,nu sunt vre-un mare modelist dar nici un incepator:P Eu m-am referit la altceva: ma refeream la o parere despre asamblare, daca am gresit ceva. Stiu ca mai am de lucru,stai chill. :hi: :b:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi