Forum Machete,Modelism,Hobby: EX174 - problema cu eduard mask - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EX174 - problema cu eduard mask pentru Mig-21 MF

#1 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 01 January 2010 - 04:58 PM

Am verificat mastile pentru canopia Mig-21 de la Eduard si partea pentru periscop lipseste sau nu pricep eu ceva. Totusi eu cred ca au gresit ceva cei de la eduard...

Pasul 2.) si 11.) indica aceeasi masca si sigur nu se refoloseste, mai ales ca ar trebui sa fie forme diferite. In plus aceeasi bucata, acopera practic marginea canopiei, trebuind sa fie taiata.

A folosit cineva mastile de la Eduard?

Aici sunt instructiunile de la eduard...
http://www.eduard.cz...nex/ex174_1.pdf
http://www.eduard.cz...nex/ex174_2.pdf

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 January 2010 - 10:34 AM

Cred ca problema vine din ...incompatibilitate. Masaca este facuta pentru a acoperi cupola de la o anume firma! Daca tu ai, sa zicem, Hasegawa, si masca este pentru, sa zicem, Academy, sunt sanse sa nu se potriveasca. Acelasi lucru e si cu P.E-urile.
Din pacate nu pot deschide pdf-ul tau (nu stiu de ce nu ai pus o poza simpla, jpg :hug: ), asa ca nu-ti pot da mai multe detalii.

#3 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 03 January 2010 - 02:21 PM

Zetule, masca eduard e pentru kit Academy. Kitul meu e Academy. Nu e vorba de incompatibilitate. Am pus link la instructiunile originale de la Eduard.

#4 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 03 January 2010 - 02:24 PM

@ Z-mare - Romulus chiar face un MiG 21 MF Academy.

@ Romulus - am mai citit pe net ca mastile nu se potrivesc 100% la unele machete chiar daca mastile Eduard au fost facute pentru kit-ul respectiv. Intrebare: dece nu folosesti banda Tamiya si un cutit cu lama nou acolo unde mastile nu se potrivesc?

#5 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 03 January 2010 - 02:28 PM

Tibi: am mascat deja canopia si vopsit. Ce am folosit eu de la Eduard, se potriveste la fix pana acum... Problema e doar la periscop si acolo ma refer ca pare ca au facut o greseala. Nu ca nu se potriveste, pur si simplu au uitat o bucata de masca afara, si in instructiuni au scris sa folosesti alta, DEJA folosita in alta parte.

Imagine atasata: CIMG0411.jpg

#6 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 03 January 2010 - 06:20 PM

Din cate am vazut eu in instructiuni vad ca este o portiune care trebuie acoprita cu un liquid mask (probabil masca din hartie nu adera f bine nefiind o suprafata plana). Nu stiu daca la acea parte te refereai...

Aceasta postare a fost editata de paul: 03 January 2010 - 06:22 PM

#7 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior
  • Postari: 247
  • Inregistrat: 27-December 05
  • Interests:Machetism de tot felul

Postat 03 January 2010 - 06:48 PM

Nu mai bajeti,
Pozitia 2 respectiv 11 nu se ia jos decat cand e gata vopsita si cu culoarea de camo( exterior).sa fiu mai clar.Pui prima data ,de fapt sa vorbesc doar de ce te intere acum,dupa ce vei pune pozitia 2 in jurul periscopului si maschez cu ce vrei imprejur sa nu murdaresti (vopsesti)partea transparenta a carlingi sufli sau dau cu pensula (asi opta ptr.aerograf)culoarea din interior.lasi sa se usuce dar nu umbli la masca 2 sau 11 cum vrei.cand e uscat bine de tot sufli culoarea de camuflaj adecvat schemei de vopsire.acum depinde de tine daca dai jos masca sau astepti pana la faza cu lacul,un sfat daca crezi ca v-a dura mult pana la faza cu lacul da jos masca cu grije si poate o poti rerfolosi daca nu se mai poate atunci maschezi toate parte transparenta inclusiv periscopul cu banda de mascare si sufli cu lac/lacuri dupa uscare dai jos masca si cu o pensula de mici dimensiuni dai cu putin lac mat sau sidef dupa preferinte.
daca nu e clar sau ai alte intrebari iti stau la dispozitie.

mykyb

#8 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 03 January 2010 - 07:23 PM

Mykyb, e o varianta ce spui tu si am luat-o in calcul... Dar din pacate, am ajuns la concluzia ca nu e cea corecta.

1. Din instructiuni, se vede ca FORMA celor doua masti de la 2 si 11 e diferita, cea de la 11 fiind ceva mai mare, pentru a lasa culoarea cauciucului ca in celelalte parti.
2. Chiar si daca e cum spui tu, masca 2/11 acopera MULT marginea care trebuie vopsita. Stiu asta, pentru c-am montat-o prima si ar trebui taiata MULT ca sa lasi rama canopiei libera. Desenele de la EDUARD sunt foarte optimiste.
3. la punctul remove mask, spune "remove mask" nu remove all mask except...

Ce am facut eu... Am ignorat partea aia si am mascat complet, vopsit cu interior, apoi cu culoarea cauciucului... Cand voi folosi mastile pentru exterior, voi taia 2/11 corect si voi masca cu un patratel mic, oglinda, care a ignorat-o eduard. In felul asta, la periscop nu va mai fi nici un cauciuc, care de altfel nici nu sunt convins ca ar trebui sa apara... Prin cauciuc ma refer la simularea chederelor.

Si chiar si in cazul asta, cel putin instructiunile de la Eduard sunt eronate.

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 03 January 2010 - 08:34 PM

Dupa cum ziceam

Citeaza

Din pacate nu pot deschide pdf-ul tau (nu stiu de ce nu ai pus o poza simpla, jpg pardon.gif ), asa ca nu-ti pot da mai multe detalii.

#10 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 03 January 2010 - 08:43 PM

De ce nu poti deschide PDF-ul z-mare? Toti pot sa-l deschida... Sa convertesc pdf-urile in jpeg? Ca in PDF sunt instructiunile de la Eduard de pe site. Tu nu downloadezi instructiuni de la kituri de la Eduard de pe site?

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 January 2010 - 12:39 PM

Nu stiu ce am, sau mai degraba nu am la calculator, dar link-urile pdf nu le pot deschide zice ca:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: adobbe.JPG

#12 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 04 January 2010 - 12:41 PM

Instaleaza Adobe Acrobat Reader.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou