Forum Machete,Modelism,Hobby: Mania SUKHOI SU-27 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mania SUKHOI SU-27

#1 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 22-November 08

Postat 31 December 2009 - 05:35 PM

Este unul din jet-urile mele preferate si unul din cei mai buni vânatori ai momentului. Ca urmare mi-am cumparat un SU-27 chinez (J-11)de la un coleg de suferinta de pe forum in scopul de a ma antrena pentru un al SU-27 Flanker C si in prima faza a iesit un SU-30 MKI.
Deci, am luat asta (nu recomand)....
Imagine atasata: chi.jpg
ca sa ma antrenez pentru asta...
Imagine atasata: c.jpg
am visat la asta....
Imagine atasata: KnAAPO_Su_27SKM_2.jpg
.... si in final a iesit asta..
Imagine atasata: mki.jpgImagine atasata: mki2.jpg
dar la care mai trebuiesc ceva dekaluri "305" ..... :whistle: si mania continua...........!!!
La multi ani 2010, si mai multe SUCCESURI! :hug:

#2 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 31 December 2009 - 05:39 PM

Foarte interesant! Incearca si un pre-shading cu aerograful, inainte, sa vezi ce efecte obtii. Acum, merge si un lac semi-mat, pen'ca asa e "obectu". :hug:
Incearca niste colori mai gazate, ca sa zic asa, si musai la aerograf+sablon/masca.

Il am si eu pe micutul 27 la aceeasi scara onorabila, deci... in curand va fi in productie.

La multi ani si la multe Su-uri!

#3 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 31 December 2009 - 05:47 PM

In legatura cu lacul (AGAMA Brava mat).. are cam o ora de cand l-am aplicat, iar la mascare am folosit celebrul PATAFIX.
Imagine atasata: DSC00844.jpg(cuptorul vopsitoriei :hug: )

#4 Useril este offline   mykyb 

• Membru senior
  • Postari: 247
  • Inregistrat: 27-December 05
  • Interests:Machetism de tot felul

Postat 31 December 2009 - 06:20 PM

Superb camuflaj,felicitari.
Daca vrei mai poti incerca o tehnica numita "post shading"este aproape acelas lucru numai putin complicat si implica suflarea liniilor despartitoare sdintre paneluri cu culoarea de baza + cateva picaturi de vopsea mai inchisa la culoare.EX. daca iei culoarea cea mai deschisa si adaugi treptat cateva picaturi de vopsea din culoarea intermediara obtii o culoare putin mai inchisa decat cea initiala si mai deschisa decat culoarea intermediare si cu aceasta culoare sufli foarte lent si la setari minime al aerografului ( vopsea ,aer)dealungul liniilor de pe culoarea cea mai deaschisa.pentru culoarea intermediara poti folosi doua metode ( de obicei la machetele de dimensiuni mari se foloseste).Prima la culoarea intermediara adaugi culoarea cea mai deschisa a camoului deschisa pana obtii o tenta mau deschisa si sufli partea de sus al avionului acolo unde e cazul in spetai inspre botul avionului respectiv bordurile de atac si acolo unde crezi ca vopseaua sar putea decolora in urma interventiilor mai multori factor(vreme,calitate slaba a vopselei,mecanici,etc.) si a doua metoda .La culoarea de camo intermediara adaugi culoare inchisa si obtii o tenta evident mai inchisa si sufli partea de spate al a/v pe la motoare pe la "balamalele"eleron,flaps,etc.si ultima ar fi sa adaugi la culoarea ce mai inchsa al camo putina culoare intermediara sau cea mai deschisa daca cea dea doua nu are efect si sa sufli cu aceealeasi setari linile ce sunt acoperite de aculoarea cea mai inchisa.daca nu crezi ca vrei asta atunci poti "gaza" a/v cu o vopsea alcatuita din ,sa zicem "Tamiya Smoke"(doar sa-ti faci idee despre ce vorbesc ca si nuanta) cu diluant ( in cazul acesta acrilic) sa zicem 10% vopsea si restul diluant.dai atatea straturi cate crezi ca iti sadisface ochiul adica culorile sau mai omogenizat (intre straturi lasi binenteles timp suficient de uscare)Cand aplic aceasta metoda adica ultima sa locesc doua pasari dintr-un foc ,eu il aplic dupa ce am pus decalurile si in compozitie mai adaug si un pic 10% de lac satin ( semimat)si cu astasigilez decalurile perfect.Inca un secret de al meu( nu stiu cei cu mine astazi de vorbesc"scriu "atata.Dupa ce dau primul strat de smoke + lac satin las sa se usuce foarte bine ,iau un burete abraziv (cumparat dintr-un magazin de vopsele si accesori auto) echivalent ca smirghel de 3000 adica foarte foarte fin si sub un mic jet de apa finisez suprafata a/v lui.Nu iti fa grij de micile zgarieturi in lac deoarece vor disparea la al daoilea strat.Asa obtii o suprafata perfecta fara scame,praf,etc.

Nu stiu daca te -am ajutat sau te-am incurcat mai mult dar eu am incercat. :hug:
Daca nu e clar ceva si dorest doar scriemi si iti raspund cu cea mai mare placere.

mykyb

#5 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 31 December 2009 - 06:51 PM

Foarte frumos. Cat despre shading nu prea stiu ce sa zic pentru ca e o versiune cam prototip care zic eu nu e prea vechi si prafuit, oricum asteptam forma finala :hug:

PS: deci la asta se foloseste cutia aia din bucatarie, cred am si eu una. :whistle:

#6 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 21-November 07
  • Interests:Aviatie, blindate, PC, lectura

Postat 31 December 2009 - 07:57 PM

Ti-a iesit foarte fain, ii ala de la mine?Astept sa vad si decalurile si cum ti-a iesit cockpitul...

#7 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 31 December 2009 - 08:18 PM

quote name='tomcat' date='31 Dec 2009, 19:57' post='100826']
Ti-a iesit foarte fain, ii ala de la mine?Astept sa vad si decalurile si cum ti-a iesit cockpitul...
[/quote]

Este cel de la tine, ma bucur ca iti place. Am avut ceva probleme cu cupola pe care am copiat-o si am vacumat-o, sper sa fi iesit bine. Ma bucur ca aproape l-am termiat si promit sa nu mai incep nici-o macheta marca "Mini Hobby Models".
Imagine atasata: cupola.jpg
SUCCESURI :hug: !

#8 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior

Postat 31 December 2009 - 08:48 PM

De ce sunt asa rele?Ca si eu vreau sa il fac pe cel care mi-a mai ramas....

#9 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 01 January 2010 - 11:42 AM

Vezi postareatomcat, la 31 Dec 2009, 20:48, a spus:

De ce sunt asa rele?Ca si eu vreau sa il fac pe cel care mi-a mai ramas....

Depinde ce Su-27 ai cumparat! Cel de la MiniHobbyModels este cam jalnic, fiind facut dupa matritele de la Academy dar mult mai prost, plastic de slaba calitate, detalii minime, imbinari proaste, iar cupola la grosime era jumatate fata de cea de la Academy(care are si PE-uri)! :hug:
Ca dispunere pe placi a pieselor cele doua firme sunt identice, dar restul ............, mai bine deschidem un topic cu denumirea "nu cumparati asa ceva", la care putem incadra SU-27 de la MHM, B-17 de la Revel......... si lista continua.

#10 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 January 2010 - 12:32 PM

Citeaza

prototip care zic eu nu e prea vechi si prafuit
Cum ziceam si cu alta ocazie, aceste tehnici nu se aplica in mod special pentru a uza avionul ci pentru a scoate in evidenta detalii pe care, altfel, ochiul nu le-ar percepe.

#11 Useril este offline   tomcat 

• Membru senior

Postat 02 January 2010 - 01:33 AM

Vezi postareaLNM, la 1 Jan 2010, 11:42, a spus:

Depinde ce Su-27 ai cumparat! Cel de la MiniHobbyModels este cam jalnic, fiind facut dupa matritele de la Academy dar mult mai prost, plastic de slaba calitate, detalii minime, imbinari proaste, iar cupola la grosime era jumatate fata de cea de la Academy(care are si PE-uri)!

Ala ce il mai am e tot Mini Hobby Models....

#12 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 16 February 2010 - 12:41 AM

Am inceput un alt Su 27, dar de data aceasta un FLANKER C, am mai prins ceva experienta, macheta(ACADEMY) este mai bine realizata fata de cea anterioara (MiniHobbyModels), are si ceva photo-etched-uri....intr-un cuvânt pare sa se lucreze altfel.
Imagine atasata: DSC00919.JPG
Dar se pare ca mai sunt si ceva probleme.....
Imagine atasata: DSC00916.JPG
nu sunt sigur daca exista in realitate acea bucata, ca tare as” pune freza pe ea :drinks:

#13 Useril este offline   Tatuca 

• Membru senior
  • Postari: 236
  • Inregistrat: 09-August 06

Postat 16 February 2010 - 06:54 AM

Salut,

Misto pasare! :) Parerea mea este ca poti pune lejer freza la treaba. Piesa aia nu are ce cauta acolo...

http://www.zactomodels.com/pictures/Su27in...intakes%201.jpg

Spor,

#14 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 16 February 2010 - 10:35 AM

din prima poza a dublei, imi pare ca unghiul diedru al derivelor este cam mare.... ele sunt relativ paralele, nu sunt ca si la migul 29....
sper sa nu te superi, e doar o remarca si inca mai poate fi corectata.

#15 Useril este offline   Babacu 

• Membru senior
  • Postari: 348
  • Inregistrat: 20-October 06

Postat 16 February 2010 - 10:36 AM

Uite niște detalii ale zonei:
Imagine atasata: Flanker_1.jpg
Imagine atasata: Flanker_2.jpg
Imagine atasata: Flanker_3.jpg

#16 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 16 February 2010 - 11:31 AM

Vezi postareajester, la 16 Feb 2010, 10:35, a spus:

din prima poza a dublei, imi pare ca unghiul diedru al derivelor este cam mare.... ele sunt relativ paralele, nu sunt ca si la migul 29....
sper sa nu te superi, e doar o remarca si inca mai poate fi corectata.

Ai dreptate, eroarea dintre baza derivelor si vârful lor este de aprox 1,5mm, o sa incerc o mica corectie, dar cred ca si aparatul foto baga ceva erori. Multam de observatii, sunt bine venite!

BABACULE - super ! Multam de ajutor! :drinks:

#17 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 28 February 2010 - 08:30 PM

AJUTOR!
A venit momentul in care trebuie sa pregatesc cupola pentru vopsit si vreau ca acest model sa-l fac cu cupola ridicata, numai ca nu stiu cu ce prind cupola de fuselaj in pozitia ”deschis”, iar in cazul in care nu am posibilitateava trebui sa o lipesc.
Deci......., cum ,cu ce!! :rolleyes:

#18 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 28 February 2010 - 09:01 PM

Poze gasit in cartea "Su-27 Famous Russian Aircraft" de Yefim Gordo scoasa de cei de la Midland sper sa te ajute!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: su_27_b.JPG
  • Imagine atasata: su_27_a.JPG
  • Imagine atasata: su_27.JPG

#19 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 28 February 2010 - 09:42 PM

Multam pentru foto, sunt super, dar in final cred ca voi inchide cupola :rolleyes: !
Nu am gasit detalii la acel cadru metalic din interiorul cupolei , partea din fata, ACADEMY nici nu pomeneste de el.
Ceva sfaturi privind imitarea (vopsirea) cadrului interior al cupolei in asa fel incat sa nu distrug cupola?
Imagine atasata: Untitled.jpg

Aceasta postare a fost editata de LNM: 28 February 2010 - 10:04 PM

#20 Useril este offline   DGDaniel 

• Membru senior
  • Postari: 471
  • Inregistrat: 31-May 08

Postat 28 February 2010 - 10:05 PM

Vezi postareaLNM, la 28 Feb 2010, 21:42, a spus:

Nu am gasit detalii la acel cadru metalic din interiorul cupolei , partea din fata, ACADEMY nici nu pomeneste de el.

Nu vrei deloc sa lucrezi cu PE-uri!

http://www.eduard.cz/products/card.php?id_...mp;page_start=5

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: untitled.JPG

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi