Forum Machete,Modelism,Hobby: tema noua diorama - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

tema noua diorama Am soldatii ,nu am inca ideea

#1 Useril este offline   americanul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 25-October 09

Postat 29 December 2009 - 05:20 PM

Accept oricefel de idei.
sincer acum sunt in pana de idei, ,si de bani...

nu mai vrea sa se incarce a doua poza.... cand reusesc , o postez

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC12292.JPG
  • Imagine atasata: SDC12292.JPG

Aceasta postare a fost editata de americanul: 29 December 2009 - 05:22 PM

#2 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 31 December 2009 - 12:02 PM

Romanii sunt din perioada Republicii, deci grosier vorbind inainte de Cezar sau contemporani cu el. Poti sa-i faci luptand cu galii, germanii dar nu cu Hanibal ca sunt prea imbracati pentru perioada aia. Problema cu ei este ca nu ai prea multe pozitii. Din cate vad toti arcasii stau fix la fel, lucru nu prea bun. La fel si cei care arunca pillum-ul. Pentru ceva de proportii mari, cu multe figurine iti trebuie variatie, trebuie folosite mai multe kituri cu mai multe pozitii. Unul tocmai a tras cu sageata, altul scoate alta din tolba, al treilea incordeaza arcul:

http://www.plasticso...iew.aspx?id=546
http://www.plasticso...iew.aspx?id=610 de la asta doar arcasii sunt buni restul e fantezie curata (romani cu lanci de turnir ?!?)

Daca ai 4 pozitii diferite ii intercalezi, eventual chiar pe 2 randuri, si faci 8 care trag cu arcul fara sa dai impresia ca toti stau la fel, ca la fotograf.

#3 Useril este offline   americanul 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 25-October 09

Postat 31 December 2009 - 05:56 PM

iti multumesc de sugestie, cred ca o sa caut un set cu Hannibal, in ceea ce priveste diversitatea , am mult mai multi soldati , cu pozitii diverse si pentru arcasi si pentru cei cu sulita, nu am reusit sa incarc poz , dar cred ca daca nu ii plasez pe toti , va iesi ceva

#4 Useril este offline   dodos 

• Membru senior
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 01 January 2010 - 06:22 PM

Este bine sa ai la dispozitie o varietate de figurine in diverse ipostaze dar trebuie sa tii cont pentru ca a te apropia cat mai mult de adevar trebuie sa stii ca masina de razboi romana era foarte bine pusa la punct.
Ca sa intelegi mai bine, atunci cand arcasii incepeau tragerea nu era o chestie de genul unul tragea, unul scotea sageti din tolba, unul se scarpina in nas...etc
Linia de arcasi tragea un voleu la comanda dupa care se pregatea pt urmatorul si tot asa.
La fel cand e vorba de infanterie.
Practic asta ii deosebea de gali, daci si alti adversari si ii facea de cele mai multe ori sa iasa invingatori atunci cand reuseau sa se desfasoare in ordine de lupta.
Pt asta mai citeste si tu cate ceva despre tactica folosita de tipul de soldati pe care ii folosesti pentru ca pana la urma asta e tot farmecul si ai sa vezi cum actiona in lupta o legiune romana, o falanga macedoneana, arcasii englezi etc

#5 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 01 January 2010 - 08:55 PM

Astea sunt trupe auxiliare romane...cartaginezii si Hannibal ,n-au ce cauta langa ele,erau deja istorie.Cea mai buna idee de diorama ti-o da artwork-ul de pe cutie...

http://www.plasticso...ew.aspx?id=1234

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi