Forum Machete,Modelism,Hobby: Tot un chestionar - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tot un chestionar poate un pic mai bine structurat

#1 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 27 December 2009 - 02:10 AM

Salut
Am incercat sa structurez un pic un chestionar prin care sa vad ce vrea lumea sa cumpere in materie de rasini, eventual sa vad cat de pregatita piata si ce putere de cumparare are modelistul in a procura alte bunatati inafara de macheta pe care da mult/putini bani, si marile lipsuri de pe piata.
Va multumesc foarte mult pt timpul acordat si sper ca poate, intr-o zi sa pot aduce contributia la o viata mai indestulata a machetistului.
Acesta este link-ul chestionarului
http://www.surveypro.ro/Survey.aspx?id=2d4...14-dc1c7b71aea0

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12676
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 December 2009 - 10:32 AM

Parerea mea.
Chestionarul, in forma asta, este irelevant. M-am straduit sa raspund dar nu poti deduce nimic din asta. Eu nu fac avioane sau vechicule din rasina dar folosesc rasina la detali (cocpit, suprafete de comanda, imbunatatiri, corectii etc) Nu poti cere cuiva sa spuna cit vrea sa dea pe o piesa de rasina! Tu vinzi, deci ceri, cumparatorul va achizitiona sau nu, functie de nevoi si portofel.
Nu vad de ce a trebuit sa despici intrebarile pentru pret functie de detalul cerut! Irelevant. Un detaliu poate fi mai complex, deci mai scump, mai putin complex, dar cu mult material inglobat, pina la urma tot scump, sau simplu, deci cu un pret mic.
Eu cred ca orientarea solicitantilor este mai mult spre detalii de imbunatatire/corectie, mai ieftine si mai solicitate, decit spre machete intregi, fie ele rare sau inexistente la plastic injectat.
Inca o data, parerea mea!

#3 Useril este offline   Kamob 50 

• Membru senior
  • Postari: 1970
  • Inregistrat: 13-May 06

Postat 27 December 2009 - 11:26 AM

:pint:

#4 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 27 December 2009 - 11:45 AM

am incercat sa il fac cat mai relevant pentru mine ca un posibil producator sau importator de obiecte de acest fel. as fi vrut sa stiu daca piata este "mai mult spre Aires sau mai mult spre CMK" de exemplu si daca este nevoie de anumite seturi de upgrade-uri care pur si simplu nu le-a adus nimeni pentru ca nimeni nu stie ce vrea poporul.
Deci intrebarea esentiala in acest chestionar ar fi :La anu' ce vreti sa va aduca Mos Craciun in materie de rasini- upgrade-uri, machete sau alte alea?

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 27 December 2009 - 01:22 PM

Mamutel,iti inteleg interesul,si eu cred/sper sa fie de bun augur.
Hai s-o luăm băbeşte:
Tu zici "Aires v/s CMK" -ok.Eu zic "Plus Model v/s Accurate Armour" sau "Caliber 35 v.s Master Production" "ProfiKit v/s Victoria Models" etc. Am rezolvat ceva? Nu !

Ideea ar fi ca -si aici vorbesc exclusiv in nume propriu - resinurile sunt ca dracu de scumpe(n-ai ce sa faci),dar eu unul sunt extrem de interesat(si cam pretentios);daca vrei sa importi,va trebui sa acoperi o gama(mai) larga de cerinte,de la kituri complete,la "conversion kit"sau altele asemenea;scarile: de la 1:72 in sus;de la aero la blindate,figurine,arme,canistre si butoaie de benzina etc.
Nu sunt interesat de un anume producator(aici ma refer la "greii" din domeniu -exclud d'alde Wespe,sublime dar cu detalii ioc);
- sunt in schimb interesat de scara 1/35,tot ce tine de taratoare.

Repet,pe mine ma intere,dar c-o floare nu faci primavara.
Am raspuns la chestionar? :pint:

#6 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 27 December 2009 - 05:13 PM

Subscriu la ce a postat Longinus.
Ca sa faci o treaba serioasa, tre' sa aduci de toate, pentru toti, inclusiv upgrade-uri de elicopter, sau de submarin (de exemplu, in momentul actual, eu sunt interesat de niste faruri cu oglinda la 1/72 si un set de la WhiteEnsignModels).
Altfel, ce nu aduci tu, se gaseste pe internet, in magazinele puternice (care isi permit sa stea cu marfa pe stoc), sau direct la producatori - iar potentialii cumparatori se vor orienta intr-acolo.
Succes in demersurile tale.

#7 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 27 December 2009 - 05:26 PM

Mamutel,

Daca vrei sa importi, apai cel mai sigur ar fi sa te legi de 'grei', i-ai mentionat deja, Aires/QuickBoost, CMK, etc... Sa alegi unul fata de altul nu mi se pare castigator, pentru ca nu se prea suprapun. O sa fie cam complicat, parerea mea.

Daca vrei sa faci productie, orienteaza-te catre ceva cu iz autohton, ca-s slabut reprezentate si amatori vor fi. La asta cred ca ar trebui sa-ti faci lista de subiecte si sa vezi cum stau lucrurile...

Nu pot decat sa-ti urez succes, ca la cat de greu imi pare o sa ai nevoie din plin.

Ca idee, am dat pe rasini multi bani de-a lungul timpului, si cel mai interesant e ca nu le-am luat dintr-un singur loc. Nu prea exista un asemenea loc cu de toate, nici pe-afara.

PS: Alexelu, ma gandeam sa bag din nou o comanda la WEM, am comandat la ei de multe ori. Daca te rezolva ceva, da de veste pe PM.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi