Forum Machete,Modelism,Hobby: Beginner - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Beginner Niste sfaturi:)

#1 Useril este offline   vektor 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 22 December 2009 - 04:56 PM

Va salut.
Sunt incepator si as dori niste sfaturi pentru vopsire.
Cum as putea scapa de "baltile" care se formeaza si de dungile de la pensula. Sau mai bine zis cum as putea sa le reduc.
Ce fel de pensule folositi si de udne le pot achizitiona? Multumes anticipat:) :pint:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF0285.gif

Aceasta postare a fost editata de vektor: 22 December 2009 - 05:01 PM

#2 Useril este offline   jiju 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-September 08

Postat 22 December 2009 - 09:10 PM

Salut si bine ai veni pt a scapa de "baltile" de vopsea trebuie sa dizolvi vopseaua cu thinar pana cand devine lichida sau fluida acuma depinde cu ce vopseluri folosesti acrilice sau mate(email de la revell),poti procura pensule dupa situl hobbyx.ro,si iti mai dau niste sit-uri de modelism Parc Models.ro,Machete.ro si Modelism.ro.

Inca odata bine venit si te salut,
Jiju(Darla Mihai)

#3 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 22-November 08

Postat 22 December 2009 - 09:33 PM

Bine ai venit in randurile noastre!
Pentru diluarea vopselelor eu folosesc acetona de la FARMEC si pana acum nu am dat gres, dar ai grija fiindca unele acetone contin si uleiuri care pot compromite vopseaua.
Pensoane folosesc aproape numai TAMIYA de la Hobbyx, dar recomand pentru calitate aerograful. Incearca la imbinarile machetei sa folosesti "putty" tot de la TAMIYA care este ca un chit, plus ca il poti si dilua, deci, daca te tine si daca te implici, afla ca te-ai "infestat" cu o boala grea!
SUCCESURI

#4 Useril este offline   vektor 

• Nou venit

Postat 22 December 2009 - 10:36 PM

boala cred ca ma tine mult timp dar problema sunt banii
am numai 16 ani si e mai greu:)
pana acum nu am la activ decat un 767.. cel din poza care nu e terminat. am avut o problema cu vopselurile
cat despre pensule folosec din acelea pt acuarele:)). o sa achizitionez de pe hobbyx cand imi va permite bugetul :pint:

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 December 2009 - 10:55 AM

Bun venit printre noi.
In primul rind trebuie sa scapi de ...gauri! Chituieste imbinarile (http://www.machete.r...ll-39607-plasto ) apoi slefuieste totul cu hirtie abraziva mai fina (600 - 800), la ud.
Nu mai folosi pensule (pardon, pensoane :pint: ) de doi lei, nu merita. Gasesti pensule (scuze, pensoane! :drinks: ) bune tot la machete.ro sau cauta la magazinele fondului plastic. Ti-ar trebui numerele 2, 3 si, poate, 4.
Apoi, dilueaza corect vopseaua atunci cind vopsesti. O vopsea groasa, data intr-un singur strat, nu acopera deloc bine, ba mai mult lasa pete si dire. (citeste aici: http://www.machete.r...ll-39607-plasto si retul de articole). Da cel putin in doua straturi, primul diluat mai consistent, al doilea mai putin.
P.S. Citeste sectiunea articole, vei gasi raspunsuri si la alte intrebari...

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 December 2009 - 10:56 AM

#6 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 23 December 2009 - 09:37 PM

Salutare, bine-ai venit!
Cum spuneau si ceilalti frati, daca vrei sa te tii de treaba, boala e serioasa. :pint:
Pentru inceput , ai putea sa chituiesti la imbinari cu putty, indiferent de producator ( Revell, Agama, Tamyia, etc) Mai ales ca pe alb ( vad ca te dai pe civile) se vad destul de bine imperfectiunile. Eu folosesc cu mare succes putty-ul de la Humbrol. Dupa ce chituiesti smirgheluiesti ci smirghel fin de 800-1000 sau si mai mult, preferabil la ud.
De asemenea, daca vopsesti la pensula ( deocamdata :drinks: ) incerarca sa diluezi vopseaua. Nu stiu ce vopsele ai, dar in general se merge pe regula acrilice-apa email-diluant. Poti , daca vrei sa diluezi direct in cutiuta cu vopsea. Ideal ar fi ca vopseaua sa aiba o consistenta lichida. Cand vopsesti, incearca sa nu pui (ca mine) multa vopsea pe pensula si s-o intinzi bine ( !!!! ) ca sa nu ramana "belti" . Apoi, las-o sa se usuce ceva vreme ( in jur de 24 h e cem mai indicat) . Cand ajungi la decaluri te mai indrumam :punk:
Nu te plange de varsta, o sa vezi ca nu e asa rau... stiu eu ce vorbesc.
Era sa uit despre pensule. Alea pe care le folosesti tu nu prea se pot numi pensule. Incearca sa cumperi ceva de calitate; daca n-ai bani de cele de pe hobbyx poti, pt inceput, sa-ti cumperi ceva pensule Herlitz sau altele "de marca" din librarii.
Cam atat deocamdata, daca mai dai peste greutati mai scrie-ne.

#7 Useril este offline   vektor 

• Nou venit

Postat 01 January 2010 - 10:54 PM

l-am terminat... erau bune sfaturile despre decaluri. mari probleme am avut. a iesit nasol. lipsa de experienta si nerabadare.. o sa mai fie si alte machete. va multumesc pentru ponturi:)

Aceasta postare a fost editata de vektor: 01 January 2010 - 10:59 PM

#8 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 22-November 08

Postat 01 January 2010 - 11:31 PM

l-am terminat... erau bune sfaturile despre decaluri. mari probleme am avut. a iesit nasol. lipsa de experienta si nerabadare.. o sa mai fie si alte machete. va multumesc pentru ponturi:)

Da` poza n`ai ?!!! :whistle:
Oricum ar fi nu te opri, asteptam cum am zis ceva foto si apucate de altul ca ieftineli se gasesc aici pe forum!
SUCCESURI nebanuite! :hug:

#9 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 02 January 2010 - 01:30 PM

Salut,

Din cate vad te-ai apucat de avioane de pasageri. Jumatatea buna a aviatiei :). Daca vrei sa continui tot asa ai probleme usor diferite fata de majoritatea fratilor de suferinta. La ele se aplica tehnici de vopsire mai degraba specifice machetelor de masini decat avioanelor. Au suprafete mari sau foarte mari, relativ lipsite de detalii si cu un finisaj oglinda chiar si pe avioanele adevarate. Liniile de panou sunt cu mici exceptii (avioanele Air France de exemplu care sunt deosebit de murdare) foarte subtile pana la imperceptibile. Cel mai bine ar fi ca dupa asamblarea/chituirea/slefuirea machetei

1.sa-i dai un strat de grund alb la spray de la Tamiya. Il iei de la hobbyx.ro. Costa 25 de lei si iti ajunge pt vreo 2-3 avioane de marimea 767-ului din poza. Acest alb iti rezolva foarte multe probleme, in principal pe a albului care e foarte greu de obtinut fara pete cu o vopsea obisnuita fie ca o dai la pensula sau aerograf.
2.cu o pensula ii dai un strat de lac transparent lucios diluat (preferabil acrilic de la parcmodels.ro e vreo 5 lei) sau eventual tot tamiya la spray (e vreo 24 lei). Dupa uscare aprox 3 zile pt acrilice sau 24h pt cel la spray ii pui decalurile. Daca ai dunga in dreptul geamurilor (cheatline) sau orice alta dunga subtire in lungul fuselajului sau pe aripi le tai in mai multe bucati de 5-6cm pt ca e f greu sa le controlezi dintr-o bucata. Nu te grabi sa pui toate decalurile intr-o singura zi. Risti sa nu fii atent si punand un decal sa il iei pe degete pe altul pus inainte. Functie de cat de bine e facuta de catre fabricant zona de imbinare aripa-fuselaj (sa nu fie nevoie de chituire) uneori e foarte convenabil sa nu unesti aripa cu fuselajul decat dupa vopsire/aplicarea decalurilor si lacuire.
3. dupa uscarea decalurilor vii cu un strat subtire de lac transparent lucios pe fuselaj/ampenaje. Pe aripa dai un strat de lac semimat daca e vorba de avioane moderne (toate airbusurile, boeing de la 727 in sus) sau lucios daca avionul e sovietic (Iliusin, Tupolev, Antonov). Asta deoarece avioanele vestice au aripa "vopsita" cu un grund protector numit coroguard care este semimat. Nu te chinui prea tare cu culoarea coroguardului, sa fie un gri mediu si cam atat pentru ca in cazul avioanelor reale el isi schimba usor culoarea in timp. Avioanele sovietice in schimb aveau aripa protejata cu vopsea. La avioanele rusesti treaba e aemstecata, cel mai bine e sa te uiti pe www.airliners.net si sa verifici in poze daca finisajul aripii e mat sau lucios.
4. pentru bordurile de atac ale aripii/ampenajelor/nacelelor motoarelor precum si pt varfurile tuburilor pitot care pe avionul adevarat sunt din inox (asta pentru ca sunt prevazute cu rezistoare electrice sau canale pt aducerea aerului fierbinte prelevat de la motor pt a se incalzi la cateva sute de grade in vederea impiedicarii formarii de gheata pe acele zone critice ale avionului) ai 3 tehnici la indemana:
a) le freci cu o bucata de carpa moale cu pasta metalica "steel" de la agama pe care o poti cumpara de la parcmodels.ro cu vreo 6 lei. (daca te hotarasti la varianta asta imi mai scrii ca sa-ti explic cum se aplica)
b) cu folie de aluminiu pt bucatarie (hypermarket/alimentara) pe care o lipesti cu "mixion", un adeziv pe care-l gasesti la magazinele de arte plastice cu vreo 12 lei, se aplica cu fata lustruita ramasa vizibila. (daca te hotarasti la varianta asta imi mai scrii ca sa-ti explic cum se aplica)
c)cu anumite vopsele de tip "metalizer" de la Modelmaster (hobbyx.ro, 10 lei) sau Humbrol (modelism.ro, 6 lei)date doar cu aerograful (nu ma pricep exact ce coduri de culoare, dar te vor indruma baietii) sau cu Silver Leaf de la Tamiya la spray(hobbyx.ro, 24 lei). Nu te chinui sa dai metalizere la penson pt ca e doar pierdere de timp si in general vopselele metalizate nu se pot aplica la pensula cu rezultate bune.
5. Pentru anumite piese de detaliu culoare metalizata cum ar fi jambele trenurilor de aterizare poti folosi cel mai bine Agama Silver tot de la parcmodels.ro, tot cu vreo 5 lei cutiuta.
6. La sfarsit, dupa inca 2-3 straturi subtiri de lac lucios care se usuca 2-3 zile, lustruiesti toata aeronava (mai putin partile mate) cu o pasta de lustruit de la tamiya (intai cu "coarse" si apoi cu "fine", nu e nevoie cu adevarat si de "finish" sau de ceara de lustruit) pe care o pot gasi la hobbyx.ro cu vreo 13 lei. In caz ca vrei sa-i faci weathering (efecte de uzulra) trebuie neaparat sa te uiti pe airliners.net ca sa vezi cum arata avioanele de la respectiva companie. Marea majoritate a companiilor aeriene isi tin avioanele "oglinda".

Sper ca nu am plictisit prea mult cu explicatiile, succes ;)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi