Incepator-caut solutia cea mai buna pt asamblare+colorare
Postat 20 December 2009 - 04:37 PM
1) Pentru inceput vreau sa fac o vopsire simpla, numai galbena gen desert camo sau woodland(verde cu maro). Intrebarea e imi ajunge un barcan asa mic (14-15ml) pt o macheta 1/35?
2) Am optat pentru vopselele de la Humbrol pentru ca sunt ieftine si cu o diversitate mare de culori. In articolul "Vopsele pentru incepatori si avansati" sunt laudate dar vreau sa stiu si parerea voastra.
3) Ce fel de lipici sa folosesc? Am citit undeva pe forum ca sunt tipuri diferite de lipici, un tip pentru lipit componentele mate si altul pentru lipit componentele din plastic transparent. Momentan nu am nevoie de lipici pt geamuri pt ca incep cu blindate. Am gasit ceva adeziv la www.hobbyx.ro (87003 Tamiya Cement) numai ca e destul de scump pt un borcanel minuscul. Poate imi sugerati altceva...
4) De ce fel de pensule am nevoie pentru vopsirea completa a modelului si pentru detalii? Imi ajunge o pensula nr.1, una nr.3 si una nr.5? Toate cu par fin.
Momentan ce vreau sa cumpar se gasesc pe 2 site-uri asa ca da aveti cumva alte propuneri ar fi ideal sa se gaseasca pe aceste 2 siteuri. Sa nu platesc taxele postale de 3 ori.
Kitul+vopselele le iau de la www.modelism.ro
adezivul+pensule de la www.hobbyx.ro
Orice ajutor este apreciat.
Postat 20 December 2009 - 05:06 PM
Din ce pricep eu,tu esti "la prima sarcina" carevasazica nu ai mai asamblat nimic?!
Din ce ma pricep,iti raspund.
Deci ar cam fi asa: un borcanel de 14 ml iti ajunge la o macheta 1/35,dar nu ne-ai spus ce fel de macheta?
poate fi asta sau poate fi asta,amindoua sunt 1/35.
Despre vopseluri Humbrol nu comentez,nu le-am folosit si deci nu le(prea)cunosc.Ca linie generala insa,iti recomand,daca vopsesti la pensula,sa folosesti acrilice nu emailuri;primele sunt mai iertatoare in ce priveste "pensularea"(nu se vor vedea chiar atatea urme de pensula).
Tamyia Cement este o optiune buna pentru un adeziv.Nu te uita la pret,daca folosesti lipiciul cu chibzuinta(ceea ce este de dorit,de altfel),sticluta aia de lipici o sa-ti ajunga mult si bine.Alta optiune ar fi un lipici Revell Contacta(apropos,nu ne-ai spus de unde esti,poate am cum sa te indrum de unde cumperi un lipici d-asta).
Pensulele e bine sa le ai pe mai multe "calibre"-adica mai mult de trei-si mai multe exemplare din fiecare numar.Despre marca,n-am ce zice:eu folosesc si Pelikan in egala masura cu Milan.Pot sa spun ca"nu pensula il face pe om".Sunt de dorit cele cu par natural,in special pentru vopseluri acrilice.
Tot ce ti-am spus,sunt pareri personale,desprnse din relativa experienta pe care o am la "modelit".Nu sunt un vademequm modelistic;altii poate iti vor raspunde mai pertinent.
Succes si ...din nou,bine ai venit.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 20 December 2009 - 05:07 PM
Postat 20 December 2009 - 05:06 PM
Te Salut,
Jiju(Darla Mihai)
Postat 20 December 2009 - 07:00 PM
2. Da, sunt laudate, dar atentie, cele vechi, nu Superenamelul! Iti recomand totusi Agama, email sau acrilic.
3. Iti recomand asta: http://www.machete.ro/p-revell-39604-conta...rofessional-25g. Pentru lipituri metal-plastic sau metal-metal, se recomanda lipiciurile de tip superglue. Mai poti folosi Nitrosolv (diluant nitrocelulozic) simplu sau dizolvi in el putin rest de rama.
4.Mai pune si una de 0,5 si dubleza totul.
La www.parcmodels.ro sau www.modelism.ro gasesti cam tot de ce ai nevoie.
Vezi ca la Cluj este o celula tare, inceraca sa iei legatura cu baietii de acolo!
Postat 20 December 2009 - 09:35 PM
Z-mare, la 20 Dec 2009, 19:00, a spus:
2. Da, sunt laudate, dar atentie, cele vechi, nu Superenamelul! Iti recomand totusi Agama, email sau acrilic.
3. Iti recomand asta: http://www.machete.ro/p-revell-39604-conta...rofessional-25g. Pentru lipituri metal-plastic sau metal-metal, se recomanda lipiciurile de tip superglue. Mai poti folosi Nitrosolv (diluant nitrocelulozic) simplu sau dizolvi in el putin rest de rama.
4.Mai pune si una de 0,5 si dubleza totul.
La www.parcmodels.ro sau www.modelism.ro gasesti cam tot de ce ai nevoie.
Vezi ca la Cluj este o celula tare, inceraca sa iei legatura cu baietii de acolo!
Pai din moment ce sunt incepator nu stiu sa vopsesc. Dar o sa-ti urmez indicatiile si sper sa iasa bine. Si din moment ce nu ma pricep trebuie sa intreb, cu ce diluezi vopseaua? M-ai dat pe spate cu alcoolul izopropilic... :D
Vopselele cele vechi nu se mai fabrica? Cum ti se par vopselele Tamya acril? Daca sunt bune as rezolva totul de pe un singur site.
La pensule raman cu fixatia mea si iau numa cate una din fiecare. Daca reusesc performanta sa distrug mai mult de o pensula/macheta atunci inseamna ca nu-i hobbyu potrivit pt mine. Daca totul merge ok data viitoare imi iau mai multe ustensile. Nu vreau sa investesc foarte multi bani in ceea ce e mai mult ca un test, sa vad daca ma descurc...
A si inca ceva. Care e diferenta intre adezivul de la Revell si banalul superglue din magazin? Intreb si eu din curiozitate.
Aceasta postare a fost editata de BogdanM: 20 December 2009 - 09:45 PM
Postat 20 December 2009 - 11:38 PM
Si cum vi se par pensulele Vallejo? Is singurele din par natural la ei pe site.
Intrebarile de la postul anterior raman daca puteti raspunde la ele.
Aceasta postare a fost editata de BogdanM: 20 December 2009 - 11:46 PM
Postat 21 December 2009 - 05:59 PM
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Postat 21 December 2009 - 06:36 PM
Deci am facut o lista provizorie:
Produs Buc Pret unitar
(TVA inclus) Valoare
Pensula Vallejo PF20002 Pony 2 1 3 3
Pensula Vallejo PF20004 Pony 4 1 3 3
Pensula Vallejo PF20006 Pony 6 1 3 3
Pensula Vallejo PF20001 Pony 1 1 3 3
Trumpeter 349 USMC LAV-25 Piranha 1 52 52
Revell email 17 Africa-Brown, Mat 1 6 6
Revell email 302 Black 1 6 6
Revell 38370 Pipete 1 2 2
Revell 39602 Contacta Cement 1 6 6
Revell 39612 Color Mix - diluant 100ml 1 16 16
Total: 100
Intrebarea e ce lipseste din strictul necesar? Adica chestii fara de care nu merge treaba. Cum am zis si in primu post vreau sa fac o vopsire simpla(adica sa colorez macheta in galben).
Inca nu trimit comanda ca maine dau o tura pe la mall dar nu am mari sperante, azi am fost la un alt magazin si toate produsele erau cu vreo 50% mai scumpe decat pe site...
A si legat de produsele care nu sunt in stoc, daca dau comanda, ei si trimit comanda in strainate pt lucrurile care le-am comandat sau trebuie sa astept pana fac ei o comanda mare care ar putea fi peste 1-2 luni... Stiu ca intrebarea asta ar trebui sa le-o pun lor dar le-am trimis deja un mail ieri seara si inca nu mi-au raspuns chiar daca azi era zi de lucru asa ca apelez la cunostiintele voastre.
Cred ca merg pe superglue-u din alimentara ca ma sperie idea cu dizolvatul plasticului. :D La superglue macar daca lipesc ceva gresit cu apa calda si multa rabdare mai pot deslipi piesele.
Aceasta postare a fost editata de BogdanM: 21 December 2009 - 06:40 PM
Postat 21 December 2009 - 07:49 PM
Citeaza
Fara apa calda dar cu multa multa rabdare.
Bisturiu si pile ai?Bisturiul trebuie sa fie foarte bun.
Lav-25, ca toate vehiculele US cu camuflaj de desert are o culoare putin particulara.Vezi aici.
Culoarea Africa-Brown aleasa de tine este cam galbena. Culoarea ideala pt. vehiculele astea este Model Master Sand 1706( este pe hobbyx.ro).
Daca ramai pe africa-brown mai trebuie un alb mat pt. a deschide la culoare putin galbenul ala.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 21 December 2009 - 08:08 PM
Postat 21 December 2009 - 08:26 PM
tgr, la 21 Dec 2009, 19:49, a spus:
Bisturiu si pile ai?Bisturiul trebuie sa fie foarte bun.
Lav-25, ca toate vehiculele US cu camuflaj de desert are o culoare putin particulara.Vezi aici.
Culoarea Africa-Brown aleasa de tine este cam galbena. Culoarea ideala pt. vehiculele astea este Model Master Sand 1706( este pe hobbyx.ro).
Daca ramai pe africa-brown mai trebuie un alb mat pt. a deschide la culoare putin galbenul ala.
Bisturiu cred ca am prin casa(parinti medici) sau daca nu cumpar de undeva. Pile am si banuiesc ca te referi la cele de unghii nu?
Nici eu nu sunt multumit de culoare dar n-am gasit nimic mai bun si vreau sa-mi iau totul dintr-un singur loc(machete.ro). Asta daca imi confirma cineva ca primesc pachetul intr-un timp relativ scurt si nu in juma de an.
Oare nuanta Beige(Revell) seamana mai mult? http://www.machete.r...email-314-beige
Cei de la hobbyx intra in vacanta si nu mai trimit pachete decat dupa 6 ianuarie.
Aceasta postare a fost editata de BogdanM: 21 December 2009 - 08:29 PM
Postat 21 December 2009 - 09:27 PM
BogdanM, la 21 Dec 2009, 20:26, a spus:
Sunt bune da.Bisturiul e perfect.
Daca culoarea din cutie e ca pe capac e mai bine zic eu.Acum depinde si de cum pica soarele pe vehicul.Ce am pus in poza e opus soarelui deci se vede destul de bine ca Sand-ul de la MM e perfect.Dar se poate obtine si prin combinatii, filtre, prafuiri dar mai greu.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 21 December 2009 - 09:32 PM
Postat 22 December 2009 - 10:42 AM
Citeaza
Bogdan, rabdare! Uiti un lucru: nu esti singurul care pune intrebari sau face comenzi, mai sunt si altii, gindeste-te, clienti sunt in toata tara, deci zeci de raspunsuri date de ....un singur om!
Citeaza
Postat 23 December 2009 - 03:22 PM
Postat 23 December 2009 - 07:16 PM
Z-mare, la 23 Dec 2009, 18:31, a spus:
Cred ca ai vrut sa spui : "...trebuie curatate de vopsea" nu?
EDIT: Si inca ceva, cum pot sa scot cat mai curat vopseaua din borcanas. La revell ii foarte prost factu borcanu si capac, daca torn direct in alt recipient pentru diluare va ramane vopsea pe margine si risc sa ma trezesc ca se lipeste capacul de borcan. Aveti alte solutii mai "curate"?
Aceasta postare a fost editata de BogdanM: 23 December 2009 - 07:54 PM
Postat 23 December 2009 - 08:31 PM
BogdanM, la 23 Dec 2009, 19:16, a spus:
Cu pipeta.
Postat 24 December 2009 - 04:09 PM
Citeaza
Citeaza
Postat 24 December 2009 - 05:21 PM
Aceasta postare a fost editata de dany: 24 December 2009 - 05:22 PM