Forum Machete,Modelism,Hobby: Coperte - Planuri de montaj - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Coperte - Planuri de montaj

#1 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 20 December 2009 - 02:38 PM

Cedez (adica fac cadou) colectie de coperte (capace de cutii) si planuri de montaj de la machetele pe care le-am facut de-a lungul timpului.
Unele din ele sunt mai batrane decat unii utilizatori ai acestui forum.
O sacosa mare si un biblioraft.
Avioane, Tancuri si cateva Navo.

Conditii:
Le ridicati personal.
Toate odata.
Nu ma puneti sa caut nu stiu ce plan anume. Nu am timp.
Oferta e valabila 1 saptamana dupa care le arunc.

#2 Useril este offline   Razeer 

• Membru senior
  • Postari: 546
  • Inregistrat: 04-December 07

Postat 20 December 2009 - 03:59 PM

deci luati-le ca oricum le arunc... :wub: sorry nu m-am putut abtine...

#3 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior
  • Postari: 311
  • Inregistrat: 21-March 08

Postat 20 December 2009 - 05:03 PM

le iau eu.... si asa le am si pe ale mel. cat despre luat personal, si asa vroiam sa te cunosc personal.

Aceasta postare a fost editata de arsenescusorin: 20 December 2009 - 05:04 PM

#4 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 20 December 2009 - 05:56 PM

Vezi postareaRazeer, la 20 Dec 2009, 15:59, a spus:

deci luati-le ca oricum le arunc... :wub: sorry nu m-am putut abtine...

Gunoiul unora, aurul altora. Foarte adevarat si cu nimic rusinos !!
Pacat de Lugojul e asa departe de Bucuresti, ca le luam eu ... Numeroase artwork-uri de kituri sunt foarte faine si cu adevarat inspiratoare.
Eu pe ale mele le pastrez si acum.

#5 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 20 December 2009 - 06:05 PM

Vezi postareaBlue-Max, la 20 Dec 2009, 18:56, a spus:

Gunoiul unora, aurul altora. Foarte adevarat si cu nimic rusinos !!

Eee! Vine Spiritul Craciunului!

:wub: Sunt idiot! Mai bine tac!

Sarbatori Fericite tuturor! Craciun Fericit! LA Multi Ani!

#6 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 20 December 2009 - 06:22 PM

Cred ca e vorba de curatenia de Craciun ,plus de asta ''spatiul vital'' necesita din cand in cand de neste restructurai :wub: ,in decursul anilor ajungi sa strangi tot felul de lucruri ca deh poate ai nevoie altadata sau pur si simplu iti plac la momentul ala.
Eu inca le mai tin p-ale mele,in cativa ani sigur voi ajunge sa le consider nefolositoare

#7 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4851
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 20 December 2009 - 08:21 PM

------Numeroase artwork-uri de kituri sunt foarte faine si cu adevarat inspiratoare.------ Apropos de asta , prin anii 80 ,inceputul anilor 90 , obisnuiam sa vizitez din cand in cand un domn foarte interesant ca si personalitate si printre altele , un mare pasionat de modelism si istorie in general . Fara a intra in detalii , domnul acesta avea o colectie vasta ( cca 200 de modele , poate mai mult ) . Isi cladise toate cutiile kit-urilor pe un perete al garsonierei . Stateam ore intregi clatindu-mi ochii cu artwork-urile , ascultand-i povestioarele ( nu neaparat legate de kit-uri) si deasemenea admirand modelele , unele foarte rare .

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 21 December 2009 - 12:38 AM

Merg toate la arsenescusorin.
E, exact de aia le si pastram.
Multe kituri le-am cumparat castigat de pictura de pe coperta. Sunt convins ca o coperta desenata/pictata frumos vinde o multime de vise.
Din pacate in ultima vreme e mult mai comod si mai economic sa generezi o imagine pe computer, de multe ori facuta de cineva priceput la Adobe dar fara gust artistic.
Fiti linistiti, nu cred ca cine le ia se simte jignit de faptul ca le-as fi aruncat. Nu trebuie sa-ti fie scarba de hartia igienica inainte sa te stergi cu ea.
In plus nu am spus ca le vand sau le arunc.
De 2-3 nu ma voi desparti. Sunt primele mele kituri si cutiile sunt pictate excelent de un Ceh pentru Revell.
Cat despre planuri, m-am gandit sa le scanez si sa le pun aici, dar nu am timp. Nici o biblioteca comuna nu exista sa le duc acolo. Dupa ce am facut camera copilului intr-un apartament de 3 camere in care sufrageria era deja a soacrei.....Nu prea imi permit sa arunc carti adevarate si documentatie ca sa pastrez ceva ce nu voi mai folosi niciodata.
Dany, si eu am sperat sa am o camera a mea in care sa tapetez un perete, macar cu cele mai frumoase. Acasa la mama reusisem abia sa acopar o usa.
Sper ca am lamurit pe toata lumea.

#9 Useril este offline   stefan 

• stefan
  • Postari: 1007
  • Inregistrat: 09-November 05

Postat 21 December 2009 - 08:44 AM

Le-a luat ? sau nu ?

Daca le arunci sa postezi data, ora si locul, ca ma duc eu sa le iau.

#10 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 21 December 2009 - 08:58 AM

Vezi postareawurger, la 21 Dec 2009, 00:38, a spus:

Cat despre planuri, m-am gandit sa le scanez si sa le pun aici, dar nu am timp. Nici o biblioteca comuna nu exista sa le duc acolo.

Chiar daca nu exista o biblioteca comuna ar fi foarte interesant daca s-ar putea crea o sectiune pe acest forum cu artwork-urile kiturilor si planurile aferente, in format electronic. Sunt convins ca la multa lume ar prinde bine.

#11 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 21 December 2009 - 10:47 AM

Daca le-as fi scanat pe rand de-a lungul timpului mergea.
Dar sa ma apuc acum sa scanez vreo 600 de planuri de montaj a cate 4 pagini in medie.....
Artwork-urile le mai gasesti pe net.

#12 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 21 December 2009 - 01:24 PM

Vezi postareawurger, la 21 Dec 2009, 10:47, a spus:

Daca le-as fi scanat pe rand de-a lungul timpului mergea.
Dar sa ma apuc acum sa scanez vreo 600 de planuri de montaj a cate 4 pagini in medie.....
Artwork-urile le mai gasesti pe net.

Este clar ca asa ceva nu se poate face peste noapte dar de acum incolo merita ca fiecare dintre noi sa incercam sa o facem atunci cand realizam o noua macheta.
Ce ziceti?

#13 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2487
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 21 December 2009 - 09:43 PM

Este o idee buna.

#14 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 22 December 2009 - 01:20 PM

Vezi postareaHIND, la 21 Dec 2009, 08:58, a spus:

.......... ar fi foarte interesant daca s-ar putea crea o sectiune ....................

Vezi postareaflo, la 21 Dec 2009, 21:43, a spus:

Este o idee buna.

Chiar ca ESTE

#15 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior

Postat 23 December 2009 - 03:42 AM

wurger, vezi ca viata e ceva cu noima, si asta din motivul ca o sa fac ce pot sa scanez eu materialul, nu cred ca os ale pot scana pe toate, dar sunt sigur ca topicul pe care il vom deschide, despre acest subiect, va fi foarte bogat si se va imbogati continuu. si eu am o gramada dar nu m-am gandit sa facem un topic aici cu acest sens. Din fericire eu am timp suficient, si mai mult decat atat, imi place sa descopar oameni si lucruri si sa lucrez pentru oameni unele lucruri.

#16 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 23 December 2009 - 12:22 PM

Daca se poate as dori timp la schimb pe planurile alea.....Sau macar sa-mi zici de unde-l iei.

#17 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:WW2 armor, Sci-Fi scratchbuilding

Postat 23 December 2009 - 04:28 PM

Vezi postareaarsenescusorin, la 23 Dec 2009, 03:42, a spus:

wurger, vezi ca viata e ceva cu noima, si asta din motivul ca o sa fac ce pot sa scanez eu materialul, nu cred ca os ale pot scana pe toate, dar sunt sigur ca topicul pe care il vom deschide, despre acest subiect, va fi foarte bogat si se va imbogati continuu. si eu am o gramada dar nu m-am gandit sa facem un topic aici cu acest sens. Din fericire eu am timp suficient, si mai mult decat atat, imi place sa descopar oameni si lucruri si sa lucrez pentru oameni unele lucruri.

Daca e nevoie, ma pot implica si eu - am acces la scanner la serviciu, format .pdf sau .jpeg/.gif, le pot expedia direct prin e-mail la o adresa indicata sau le pot preda (scan-urile) pe cd. Ramane doar sa intru in posesia unei parti a planurilor/cutiilor (care insa nu ma intereseaza ca atare, scan-urile imi vor fi suficiente). Atentie, scanner-ul la care am acces este doar pentru format A4...
Astept sa fiu contactat prin pm pentru coordonare, daca este nevoie; ma pot apuca de treaba imediat dupa Craciun, de luni 28 ian :)

#18 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 23 December 2009 - 04:32 PM

.................... topicul pe care il vom deschide, despre acest subiect, va fi foarte bogat si se va imbogati continuu. .................

Ihi, da ! da !.

1an si 9 luni - 17 postari - un link (al meu), cateva poze (AdiP si bandit). In rest.................. :pint:

Sa-mi fie rusine in special mie ca n-am mai contribuit cu nimic. :clapping: :punk: :drinks:

........il vom deschide,..............si se va imbogati continuu. .................

Aceasta postare a fost editata de alaur: 23 December 2009 - 04:34 PM

#19 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:WW2 armor, Sci-Fi scratchbuilding

Postat 23 December 2009 - 08:20 PM

Pentru a ne organiza cat mai eficient, ar trebui sa stabilim un sistem de indexare a fisierelor; de modul in care vor fi acestea denumite la momentul scanarii si apoi al postarii pe site va depinde cat de usor vor putea fi gasite ulterior.

Din acest punct de vedere, in opinia mea, numele fiecarui fisier ar trebui sa contina numele machetei asa cum apare pe cutie, impreuna cu scara si producatorul, precum si codul producatorului; cred ca intre acestea ar trebui plasat un underscore (_) astfel incat motorul de cautare al site-ului sa le poata identifica usor (cartula, spun prostii? daca imi scapa detaliile tehnice, rog corectati!).

Pentru planurile de montaj, am putea avea un P la finalul numelui fisierului, iar pentru cutie/artwork, un C sau un A.

EXEMPLU
PzBfWg 38t_35_Maquette_3541_P.pdf

[numele complet era "German PzBfWg 38(t), dar cred ca putem renunta la particule de genul "German", "American", "Russian" etc.; nota bene: caracterele ce nu pot fi folosite in numele fisierelor vor fi ignorate sau inlocuite cu underscore, e vorba mai ales de slash si paranteze]

Indexarea dupa numele original dat de producator, precum si dupa codul de producator, ajuta f. mult in situatia in care stii ce macheta ai, dar nu ai planul original sau ambalajul...
Pasul urmator de indexare pe categorii de arme (tancuri, blindate, avioane, figurine, nave, diorame - realizate de producator, nu cele facute de noi! etc. precum si categoriile istorice - pre-1900, WWI, WW2, moderne) va rezulta din modul in care sunt plasate pe site (putem avea cate un topic pentru categoriile istorice, in cadrul caruia sa existe sub-topice pentru fiecare tip de arma, astfel incat cine cauta un tanc german WW2 sa nu bantuie printre alte tipuri de kituri).

Orice parere, sugestie, critica sunt binevenite, din dezbatere se naste progresul! Ideea e ca daca tot facem ceva, macar sa merite efortul si sa se dovedeasca un lucru util...

Eu sunt gata sa ma apuc de scanat planurile si cutiile kiturilor mele - facute, incepute sau inca nedesfacute (vreo 40 de bucati), sa fie gata pentru upload - asta de indata ce avem stabilita procedura, astfel incat sa imbogatim forumul intr-un mod eficient si util.

Aceasta postare a fost editata de Cyborg: 23 December 2009 - 08:26 PM

#20 Useril este offline   arsenescusorin 

• Membru senior

Postat 24 December 2009 - 06:43 AM

cyborg, ideile tale sunt bune si apreciem ca esti dispus sa te implici. poate ese ceva frumos, acum ramane sa ma intalnesc cu nenea wurger si eventual s ii dau si inacceptabila reteta de timp liber. nu stiu cum sa pun un ranjet aici asa ca considerati ca e unu'...

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi