Forum Machete,Modelism,Hobby: Vopsea fosforescenta - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsea fosforescenta Caut

#1 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Grup: Members
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 17 December 2009 - 10:16 AM

Buna ziua!
Va solicit ajutorul in cautarea unei vopsele necesare pentr un proiect. Imi trebuie o culoare pe care cel mai simplu cred ca as numi-o roz-somon fosforescent, atasez o poza pentru a va da seama despre ce este vorba.
Imagine postata
Ma intereseaza o astfel de vopsea care sa fie mata, sa se aplice usor cu pensula pe suprafete mici, fie ca este email, fie acrilica. Stiu ca nu este prea intalnita in modelism, dar imi aduc aminte ca am vazut mai demult in standul Nicoro ceva asemanator de la ModelMaster. Nu m-as da in laturi de la o nuanta apropiata dar pe care s ao combin cu un rosu sau alb sa obtin ce ma intereseaza, imi trebuie pentru suprafete mici.
Pe ParcModels nu am gasit nimic, pe machete.ro am gasit ceva http://www.machete.r...luminous-orange dar nu pare a fi fosforescenta si nici prea aproape de nuanta dorita de mine.
Sugestii, recomandari, sfaturi?

#2 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 17 December 2009 - 10:47 AM

www.hobbyx.ro
tes1775 Fluorescent Red

eu am din asta e ok, acum ramane sa o combini cu ceva sa-ti dea nuanta dorita.....la 2 straturi date cu pensonul nu e prea mata.....

bafta

#3 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-February 09

Postat 17 December 2009 - 11:31 AM

Penson e pensula? De ce ii spuneti penson? In dex, nu gasesc un asa cuvant... E un neologism? Pensula suna urat?

#4 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 12:03 PM

Am gasit si ce inseamna penson... ;)

http://www.123urban.ro/def/penson

#5 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 12:24 PM

wauuuu :wub: mii de scuze.... ca nu folosesc cuvinte numai din DEX....si am folosit unul francez......promit ca nu se mai repeta....

si daca tot ai gasit explicatia, exact sub link-ul dat de tine este si asta
http://www.jokee.ro/index.php?main_page=in...;cPath=24_26_31
te rog atragele atentia si la astia ce inseamna..... :hi:

#6 Useril este offline   Fenomers 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 12:27 PM

Eu am intrebat, pentru ca nu stiu de unde termenul asta si de ce ar fi folosit cand avem cuvantul pensula...

#7 Useril este offline   corsar 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 12:54 PM

si ca sa inchei discuta asta off topic, tot in dex spune ca pesula vine din germanul pinsel, care in traducere libera inseamna perie.....acum vopsim fiecare cu ce vrem, cu ce avem, pe AdyAero i-l interesa vopseaua.....

bafta

#8 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 17 December 2009 - 02:03 PM

Vreau sa intervin cu ceva precizari (scuze ! :wub: ):

- vopsea fosforescenta --> vopsea care EMITE lumina (personal nu am vazut decat verde si albastra) ___ [nu cred ca este ceea ce vrei]

- vopsea reflectorizanta --> reflecta razele luminoase (de ex. la delimitarea benzilor pe sosea - este o vopsea ce are inglobate microsfere de sticla) ___ [este aproape (aia e folie) ceea ce se afla pe masina de interventie din poza ta]

- vopsea fluorescenta --> sensibila la UV ___ [cred ca asta e ceea ce cauti] ATENTIE ! la acest tip de vopsea nu se recomanda amestecul - de obicei se pierde efectul de fluorescenta.

Se gaseste la spray in diverse su/hi...permarketuri; mai poti incerca la Hanul cu Tei (iei la rand magazinele si alegi) sau aici

#9 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 17 December 2009 - 02:17 PM

Vezi postareacorsar, la 17 Dec 2009, 12:54, a spus:

si ca sa inchei discuta asta off topic, tot in dex spune ca pesula vine din germanul pinsel, care in traducere libera inseamna perie.....acum vopsim fiecare cu ce vrem, cu ce avem, pe AdyAero i-l interesa vopseaua.....

bafta

Scuze ca te corectez : pinsel inseamna pensula, bürste inseamna perie... :wub:

@AdyAero : O completare la ce ti-a scris alaur : vopsea la spray cum vrei tu : TS 36 la hobbyx.ro sau la doze de spray mai mare in Praktiker (Duplicolor)

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 17 December 2009 - 02:22 PM

#10 Useril este offline   AdyAero 

Postat 17 December 2009 - 02:32 PM

Vezi postareaalaur, la 17 Dec 2009, 14:03, a spus:

Vreau sa intervin cu ceva precizari (scuze ! :wub: ):

- vopsea fosforescenta --> vopsea care EMITE lumina (personal nu am vazut decat verde si albastra) ___ [nu cred ca este ceea ce vrei]

- vopsea reflectorizanta --> reflecta razele luminoase (de ex. la delimitarea benzilor pe sosea - este o vopsea ce are inglobate microsfere de sticla) ___ [este aproape (aia e folie) ceea ce se afla pe masina de interventie din poza ta]

- vopsea fluorescenta --> sensibila la UV ___ [cred ca asta e ceea ce cauti] ATENTIE ! la acest tip de vopsea nu se recomanda amestecul - de obicei se pierde efectul de fluorescenta.

Se gaseste la spray in diverse su/hi...permarketuri; mai poti incerca la Hanul cu Tei (iei la rand magazinele si alegi) sau aici
Eu zic ca din asta imi trebuie, m-am exprimat gresit in primul post.
Multumesc pentru raspunsuri si indrumari, o sa gugalesc dupa cele de la Tamyia. Cel mai important insa este sa vad cu ochii mei macar capacul ca mostra sa ma conving ca este ceea ce imi trebuie (am deja un model vopsit cu o astfel de culoare "din fabrica" deci am termen de comparatie).

#11 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 02:51 PM

Vezi postareaalaur, la 17 Dec 2009, 14:03, a spus:

Vezi postareaAdyAero, la 17 Dec 2009, 14:32, a spus:

Eu zic ca din asta imi trebuie, m-am exprimat gresit in primul post.
......... o sa gugalesc dupa cele de la Tamyia.

Pai tot nu e clar:

ai bolduit "vopsea reflectorizanta" si p'orma zici ca dai cu goagalu' dupa Tamiya care e FLUORESCENTA.

Daca intr-adevar vrei REFLECTORIZANTA (ca la semnele de circulatie care se "lumineaza" cand pui faru' pe ele) eu te sfatuiesc sa folosesti folie. Nu cred ca vei gasi usor o vopsea pe care sa o dai la pensula. Poti incerca "tehnologia" drumarilor, aia cu microsfere de sticla dar cred ca o sa se vada cam nasol la scara.

P.S. Daca ma gandesc bine nici nu cred ca ai sa gasesti o nuanta FLUORESCENTA (care sunt doar 6) care sa fie in acelasi timp si REFLECTORIZANTA. In poza ta este reflectorizant doar scrisul "112" cu alb si "NOTARZT" cu albastru, rosul este doar fluorescent.

Aceasta postare a fost editata de alaur: 17 December 2009 - 03:05 PM

#12 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 17 December 2009 - 03:54 PM

Vezi postareaAdyAero, la 17 Dec 2009, 11:16, a spus:

Buna ziua!
Va solicit ajutorul in cautarea unei vopsele necesare pentr un proiect. Imi trebuie o culoare pe care cel mai simplu cred ca as numi-o roz-somon fosforescent, atasez o poza pentru a va da seama despre ce este vorba.
Imagine postata
Ma intereseaza o astfel de vopsea care sa fie mata, sa se aplice usor cu pensula pe suprafete mici, fie ca este email, fie acrilica. Stiu ca nu este prea intalnita in modelism, dar imi aduc aminte ca am vazut mai demult in standul Nicoro ceva asemanator de la ModelMaster. Nu m-as da in laturi de la o nuanta apropiata dar pe care s ao combin cu un rosu sau alb sa obtin ce ma intereseaza, imi trebuie pentru suprafete mici.
Pe ParcModels nu am gasit nimic, pe machete.ro am gasit ceva http://www.machete.r...luminous-orange dar nu pare a fi fosforescenta si nici prea aproape de nuanta dorita de mine.
Sugestii, recomandari, sfaturi?

AdyAero, cred ca sunt la mine asa numitele ReflexColors, daca vrei, ti le trimit gratis pentru a le testa. Eu le-am scos de la vanzare pentru ca nu-mi place mirosul lor :wub:
:hi:

#13 Useril este offline   AdyAero 

Postat 17 December 2009 - 04:26 PM

@Alaur. Mie mi se pare ca si banda roz-portocalie este reflectorizanta, culoarea difera in functie de cum bate lumina. Pentru reproducere, m-as multumi si cu ceva asemnator ca intensitate, nu sa reflecte lumina blitzului.

Domnule Pavel, m-ati facut curios ce e cu vopselurile astea. Se pot da mai multe detalii sau un link, ceva? Miros si dupa aplicare sau numai in timpul aplicarii?

#14 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK

Postat 17 December 2009 - 04:46 PM

Domnule Pavel, m-ati facut curios ce e cu vopselurile astea. Se pot da mai multe detalii sau un link, ceva? Miros si dupa aplicare sau numai in timpul aplicarii?
[/quote]

Mai multe detalii: miros cand deschizi cutiea, eu doar la atat ma pricep :wub:
Vrea sa le testeze Corsar, poti sa astepti rezultatul ...

#15 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 17 December 2009 - 05:46 PM

Vezi postareaAdyAero, la 17 Dec 2009, 16:26, a spus:

@Alaur. Mie mi se pare ca si banda roz-portocalie este reflectorizanta, culoarea difera in functie de cum bate lumina. Pentru reproducere, m-as multumi si cu ceva asemnator ca intensitate, nu sa reflecte lumina blitzului.
................

Nu e:

Imagine atasata: 051204a3.jpg Imagine atasata: monthly_12_2009/post-433-1261064655.jpg Imagine atasata: monthly_12_2009/post-433-1261064669.jpg

Pentru reproducere foloseste fosforescenta portocaliu

#16 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 December 2009 - 08:26 PM

Alaur, ca unul care am lucrat in domeniu, da-mi voie sa fac citeva corectari:
- fosforescenta este emisie de lumina cu timp mare in urma unei excitari exterioare(UV sau radiatie corpusculara). De obicei este un amestec de material radioactiv amestecat cu un material ce se excita si revine in starea normala emitind lumina. Acest tip de material (fosforecent) a fost folosit initial la detectarea radiatiilor si este similar cu cel de pe ecranele de radiologie, cifrele fosforescente de la aparatura de bord, etc. Inaite se folosea ca excitant radiu, acum se foloseste tritiu.
- fluorescenta, este acelasi lucru numai ca emisia este de foarte scurta durata. Substantele fluorscente se folosesc la detectia radiatilor, in lampile "cu neon", mercur sau sodiu.
Denumirea de vopsea fosforescenta se foloseste, din pacate, si sub un termen ambiguu, care nu are nici o legatura cu fosforescenta, dar culorile sunt tipatoare si iti sar in ochii, de unde denumirea improprie de fosforescent!

#17 Useril este offline   AdyAero 

Postat 18 December 2009 - 12:01 PM

Da Alaur, asa e, se pare ca banda portocalie nu este reflectorizanta, ci doar camelon.

DOmnule Pavel, astept rezultatele testelor facute de Corsar atunci. :hi:

Multumesc inca o data tuturor pntru ajutorul in solutionarea problemei :wub:

#18 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK

Postat 23 December 2009 - 08:24 AM

Rezultatele testelor pentru ReflexColours facute de Corsar sunt aici:http://www.cartula.ro/forum/test-vopsea-ReflexColors-t6278.html
:pint:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi