Forum Machete,Modelism,Hobby: GRUPARE SETURI 1/72 ft. TUNURI SI SERVANTI GERMANI WWII - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

GRUPARE SETURI 1/72 ft. TUNURI SI SERVANTI GERMANI WWII PARTEA 1

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 14 December 2009 - 12:35 PM

Stand in aeroport si neavand ce face, dar beneficiind de wireless gratuit, am alcatuit acest topic care grupeaza recenziile realizate anul acesta in domeniul seturilor 1/72 ce includ tunuri apartinand nemtilor in WWII precum si servantii acestora.

Am incercat sa acopar toate seturile 1/72 mass production ce acopera acest subiect, inclusiv unele extrem de rar intalnite. Sunt 14 astfel de seturi, si lipseste nou noutul set de la Dragon (cu PaK35/36 si Pak40 impreuna cu 5 servanti) precum si doua de la Miniaturas Alemany realizate in metal (pe acestea nu le am).
Pe langa figurinele in pozitii standard, sunt incluse si numeroase conversii ale figurinelor. Tunurile sunt in construite OTB iar unele sunt nepictate datorita faptului ca nu am nici o intentie de a le folosi.

In topicul de fata, sub numele setului gasiti link-ul catre recenzia in lb engleza, unde se afla si mult mai multe imagini prezentand continutul kit-ului in cauza.
Desigur, unele kit-uri sunt mai bune, altele mai proaste, dar cel putin soldatii am incercat sa ii imbunatatesc prin conversii sau pictare.

Kiturile sunt grupate in functie de uniformele purtate de soldati si sper sa va placa acest mic colaj, gasindu-l destul de util.

Sugestiile si observatiile sunt binevenite...

Cristian Florescu

UNIFORME DE CAMUFLAJ

1/72 PEGASUS HOBBIES-German 75 mm le IG18 Infantry Gun with Crew

http://www.network54.com/Forum/47210/threa...20and%20Review)

STANDARD POSES
Imagine postata

STANDARD POSES WITH GUNS
Imagine postata

CONVERSIONS
Imagine postata

CONVERSIONS ON TEST SHOTS
Imagine postata
Imagine postata

A COMPLETE SIX MEMBER CREW OF IG 18GUN (STANDARD AND CONVERTED POSES)
Imagine postata

Preiser - WWII GERMAN PAK 40 CREW

STANDARD POSES
Imagine postata

CONVERSIONS
Imagine postata

STANDARD POSES with ESCI PaK40
Imagine postata

Italeri-PAK40 AT Gun and Servants

STANDARD POSES
Imagine postata

STANDARD POSES WITH GUN
Imagine postata

CONVERSIONS
Imagine postata

STANDARD AND CONVERTED POSES WITH FLAK36 IN THE BATTLE FIELD (COMPLETE TEAM)
Imagine postata

1/72 HaT-German 7.5cm IG 18 Gun

STANDARD POSES
Imagine postata

STANDARD POSES WITH GUN
Imagine postata

1/72 ESCI - NEBELWERFER and CREW / S

STANDARD POSES
Imagine postata

STANDARD POSES WITH NEBELWERFER
Imagine postata

CONVERSIONS
Imagine postata

STANDARD and CONVERTED POSES WITH NEBELWERFERS
Imagine postata

#2 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 17 December 2009 - 12:32 AM

Cum am scapat Partea 1 nu stiu, dar am scapat-o.

Arata fain Preiser si Italeri dar, sa sti ca mie tot figurinele de la Revell imi plac cel mai mult... dar asta nu are nici o importanta. Este doar o parere personala.

Toate figurinele de la toti producatorii sunt lucrati cu multa afectiune. Se citeste in modul cum sant gandite conversiile ca iti place ce faci si aceasta placere de a lucra o transmiti colegilor tai.

Sa sti ca insist cu ce am sugerat in Partea 1 in ce priveste terenul. Diorama pe care o reutilizeri este f. fina, dar noile tale lucrari parca merita mai mult de a fi plasate in diferite colturi ale aceleiasi diorame. Ideea este f. simpla si binecunoscuta. Ai facut conversiile sa spui o poveste, sa prezinti o anumita actiune in timp si spatiu. Spatiu este deobicei diferit si face parte din poveste. Si anotimpul face parte din poveste si multe alte detalii fac parte din poveste... Nu trebuie neapart sa fie ceva sofisticat... de multe ori, simplitatea vorbeste mai mult decat complexitatea... Diorama sau vigneta este doar o amorsa a imaginatiei... si daca imaginatia este amorsata ea il poate duce pe privitor oriunde... Inca o data spun, este doar o parere... poate am apasat un pic pe tragaciul imaginatiei tale.

#3 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 18 December 2009 - 10:13 AM

Imi pare bine ca ai vizitat si partea 1. Era bine daca Cartula reusea sa uneasca cele doua parti.
Si mie imi plac cei de la Revell, in special cei doi calareti fara nimic pe cap (facuti tot dupa o poza si ochelari scratch-build), insa am o slabiciune pentru figurinele in camuflaj ... :wub:

Intr-adevar conversiile sunt o alta slabicine de a mea si incerc prin unele fie sa acopar diverse goluri lasate de manufacturieri fie sa cresc numarul de servanti la tunuri, raniti etc din colectie...

Am in vedere o diorama destul de mare, macar de 5m patrati pe care sa ii insir pe toti nemtalaii din colectie (va fi ceva de genul linii germane in aparare..), dar va mai dura ceva ani pana cand va fi gata.... :hi:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi