Forum Machete,Modelism,Hobby: Prussian Infantry - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prussian Infantry Soldiers 1:32

#1 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 14 December 2009 - 12:14 PM

Dupa doua luni de munca pe fuga, am reusit sa-l termin.
E vorba de un infanterist al armatei imperiale din timpul razboiului cu francezii din 1870-1871. Mai exact, un soldat din Infanterie-Regt. von Grolmann (1.Posensches) Nr.18 - XX Armee Korps, in preajma bataliei de la Sedan, din septembrie.
Figurina este de la firma italiana Soldiers si este mediocra - am luat-o pentru miscarea surprinsa de sculptor (executia a lasat mult de dorit in cateva zone, dintre care cele mai greu de surmontat au fost capul si flinta).
Drept pentru care, a fost nevoie de ceva munca:
- s-au schimbat talpile de la cizme - plastic card;
- s-au adaugat vipusca de la pantaloni, tunica (inclusiv la guler si la mansete) - sarma de cupru;
- s-a inlocuit catarama - PE;
- s-au inlocuit cartusierele - maimute si plastic card
- s-a inlocuit cureaua care tine mantaua pe umar - banda izolatoare si catarama din sarma de cupru;
- s-a refacut pusca model Dreyse (execrabil turnata), din care am pastrat doar partea de lemn si zona inchizatorului - a capatat teava din ac de seringa, vergea din sarma de otel, inaltator de la un STG, inchizator si catare de la un KAR, curea din banda izolatoare, catarame din sarma de cupru, garda tragaciului din ceva rest de PE si coliere din folie de plumb;
- s-a adaugat o gaica la sacosa de haleala - banda izolatoare;
- s-a refacut garda baionetei (total aiuristica initial) - profile evergreen;
- s-a adaugat curea la plosca.
Si a iesit cam asa ceva:
Imagine atasata: DSC06708.jpg Imagine atasata: DSC06709.jpg
Deoarece nu am considerat stresul suficient, m-a mancat sa bag freza pentru a elibera casca de tigva (schimbata cu una de la Hornet, care a necesitat mustata - Milliput).
Ei, si aici am dat-o-n fericire, incercand sa confectionez curelusa de prindere si zalele aferente (accesorii indispensabile noului cap mustacios) - in final, s-au realizat din bucati de hartie suprapuse one by one.
Asa, ca bonus, s-au schimbat nasturii la toata uniforma - folie de plumb.
Zidul e din rasina si a venit cu figurina, butoiul e din rasina si nu a venit cu figurina, gardul e din plastic si e de la maimute, caramizile sunt din caramida sfarmata, iarba e de la Noch, boschetii nu mai stiu, iar frunzele sunt de la PlusModels.
Imagine atasata: DSC0723.jpg Imagine atasata: DSC07235.jpg
Imagine atasata: DSC07239.jpg Imagine atasata: DSC07240.jpg Imagine atasata: DSC07242.jpg
In realitate nu luceste de loc, decat unde trebuie, asa ca, sa nu aud comentrii pe aceasta tema :drinks:

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 14 December 2009 - 12:16 PM

#2 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 14 December 2009 - 12:34 PM

Excelent, felicitari! Cu atit mai mult cu cit "mustaciosul" e in actiune si nu pozeaza ca la fotograf.

#3 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 14 December 2009 - 12:39 PM

Chapeaux bas !
Felicitari, frumoasa lucrare. Dinamic si vivant.
Iar butoiul e de exceptie.
Respectele mele!
Spor,
Bill :drinks:

#4 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 14 December 2009 - 01:04 PM

Foarte foarte frumos!
Culorile se imbina de minune.
Cred ca vrea o dusca in spatele zidului si se uita daca-i singur.

#5 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 December 2009 - 02:09 PM

IMI PLACE !
M-am scremut mult sa scriu asta.
Din pacate munca dispare la pozele de final. Vine unu cu o figurina turnata perfect si-ti ia caimacu'.
Deci imi place - mustata, uniforma, felul cum tine mana pe zid, culoarea (luciul) alamei putin oxidate, PUSCA !!!!!, si elementele adaugate.
Nu-mi place.....Si aici fac o pauza ca sa te inervez; nu-mi place ca nu vad fata, deci as vrea niste poze de jos cumva.
Si mai nu-mi place ceva dar ai zis ca sa tacem din gurile noastre deci tacem....
Urmatorul sa fie un Pegaso fara bavuri ! Succes la cumparaturi !

#6 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 14 December 2009 - 02:23 PM

Felicitari ptr figurina, imi plac foarte mult micile detalii adaugate, nr de la epoleti, nasturii etc.... :drinks:
Ce nu imi place, dar se poate repara foarte usor, este faptul ca cizmele sunt mult prea stralucitoare si contrasteaza vizibil cu noroiul de pe coate si pantaloni. Daca are noroi in halul acela pe coate si nadragi, in mod cert atunici si cizmele ar fi trebuit sa fie mult mai murdare. De asemenea, tunica cred ca ar trebui sa fie mai murdara, avand in vedere tot noroiul de pe coate. Asa cum este acum, zici ca are niste petice pe coate si nu noroi ... :pardon:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 14 December 2009 - 02:24 PM

#7 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 14 December 2009 - 03:51 PM

Multumesc tutulora.
Imagine atasata: DSC07248.jpgImagine atasata: DSC07249.jpgImagine atasata: DSC07252.jpgSC07252.jpg]Imagine atasata: DSC07253.jpg
Alceva, domnu' Calin?
Panzer_Grenadire, m-am tinut sa nu-l mai mozolesc, pentru ca se incarca mult prea tare. M-am gandit ca doar s-a impiedicat cand sarea garduri prin curtile oamenilor bautori de vin si mancatori de branza. Ar mai fi mers putin pe manta si pe poalele tunicii. Cizmele sunt mai mate ca in poza, iar noroiul de la baza lor exista.
After all, invingatorii nu se umplu de namoale.

#8 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 14 December 2009 - 05:54 PM

Un subiect cu atat mai interesant, cu cat e destul de rar abordat. Nu speram sa-l termini anul asta! Dincolo de realizare, (care e de exceptie, dar e o regula in cazul tau), toata scena "respira", are viata. Felicitari!

P.S. Mustata ti-a iesit la mare arta. Prusac 100%.

#9 Useril este offline   Michael_Wittmann 

• Membru senior
  • Postari: 818
  • Inregistrat: 19-March 05

Postat 14 December 2009 - 06:24 PM

Îmi vine greu să cred că chestia aia metalică pe care am văzut-o cu ceva vreme în urmă s-a transformat în acest brav oştean dar, ştiind din mâinile cui a ieşit, m-am liniştit. Felicitări, frate, nu mă aşteptam la mai puţin din partea ta. :drinks: Sporuri îţi doresc la toate proiectele pe care le ai în curs (şi în curs de în curs) şi aştept şi pe viitor să ne încânţi ochii cu virtuozităţi din acestea.

#10 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 14 December 2009 - 07:06 PM

Superb! :drinks:

#11 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 14 December 2009 - 11:30 PM

Merci copii, pentru prea-frumoasele cuvinte.

#12 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 15 December 2009 - 01:55 AM

Dupa cum vaz, arata te tzucutzi fruncea. Bravos draga!!!!

Arata foarte bine. Ma bucur ca ai revenit cu o lucrare misto.
Sa nu te enervezi prea tare ca noi tinem la sanatatea confratilor nostrii modelisti... nu-i o carcoteala, e doar o observatie, de fapt doua, care nu influenteaza cu nimic impresia excelenta pe care mi-o da vigneta.

Excelenta textura "noroiului" de pe coate si genunchi. Un pic de praf - uniforma decolorata - daca nu mai mult, pe zona pe care omu' o foloseste sa se aseze si pe zonele adiacente, inclusic sacul de merinde, de culoare deschisa.

Un zid de caramida aproape complet distrus si in imediata lui vecinatate un gard de lemn, parca proaspat vopsit.

O lucrare de toata admiratia. Felicitari si la cat mai multe lucrari care sa ne incante.
:wub:

#13 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 15 December 2009 - 07:02 AM

Excelenta fata de prusac. Un pic imbujorat de la efort si cu ochii usor exoftalmizati.
Cerut - Servit - Nu mai vrea nimic domnu' Calin.

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 December 2009 - 11:12 AM

Toata stima!

#15 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 15 December 2009 - 12:10 PM

Thank you, Canada!
Cu prafuirea pe zonz popoului are sa vad ce se poate face. Iar gardul, nu am vrut sa ma dau la el, tot din motive de incarcare a zonei. Ar fi insemnat cioate de lemn, scanduri, cuie ... D-aia am tras caramizile cat mai spre zid.

Asemenea, Sebes.

Caline, am vazut aseara "Dark blue world" si mi s-a parut excelent, pentru un non-hollywood.

#16 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 15 December 2009 - 12:16 PM

Superba realizare, pacat ca nu sunt foto din timpul lucrului ca asa doar cu text identific cu greu imbunatatirile aduse.
Banda izolatoare = ? sa fie Tamiya sau din aceea ptr. electrice sau...
Imi place foarte mult, dinamica, foarte colorata dar fara accente tipatoare, figurina de mare exceptie (are si mizerie sub unghii), accesoriile se incadreaza armonios, Felicitari! :wub:

Cu greu imi fac curaj pentru carcotit, dar amanuntul este prea deranjant : Care-i paysan-ul ce a batut cuiele, cu dusmanie, in gard?

#17 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 15 December 2009 - 12:23 PM

Vezi postareaalexie, la 15 Dec 2009, 12:16, a spus:

Banda izolatoare = ? sa fie Tamiya sau din aceea ptr. electrice sau...
Care-i paysan-ul ce a batut cuiele, cu dusmanie, in gard?

Pentru electrice, in doua straturi.
Nu ma mai tinea inima sa schimb 20 de capete de cuie. Poate s-a umflat lemnul. Gardul parca e de la niste polonezi - aia de fac carute si alte trocariciuri, poduri, semne de circulatie, etc.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi