Pagina 1 din 1
PzKpfw III F
Postat 10 October 2005 - 06:40 AM
Un amanunt, despre care Vali nu a pomenit, mie mi se pare insa o realizare deosebita: senila e din vinil, dar dintii fiecarei zale au fost decupati, in asa fel incat sa para cat mai autentici.
Cam fiecare macheta a lui Vali are cate o astfel de imbunatatire "tehnica" (lucru cu care eu nu ma pot lauda :cry: )
Detalii despre tehnica de realizare a acestor goluri, va poate da Vali.
Cam fiecare macheta a lui Vali are cate o astfel de imbunatatire "tehnica" (lucru cu care eu nu ma pot lauda :cry: )
Detalii despre tehnica de realizare a acestor goluri, va poate da Vali.
Postat 10 October 2005 - 08:09 AM
Bine ai venit, Vali!
Silul tau de lucru, este un stil de lucru. L-am abordat si eu candva pana a ajuns sa nu ma mai multumesca. Probabil ca la un moment dat, asa se va intampla si la tine.
Ai machetele foarte ingrijit lucrate (nu-i o noutate mentru mine).
In rest, si eu ca si Marhaba spun cam acelas lucru : nu neaparat rugina si noroi ci scoaterea in evidenta a detaliilor dupa sugestia facuta de Z-mare intr-un alt topic.
Nu-i obligatoriu, totusi si tine pur si simplu de fiecare.
Bafta!
Silul tau de lucru, este un stil de lucru. L-am abordat si eu candva pana a ajuns sa nu ma mai multumesca. Probabil ca la un moment dat, asa se va intampla si la tine.
Ai machetele foarte ingrijit lucrate (nu-i o noutate mentru mine).
In rest, si eu ca si Marhaba spun cam acelas lucru : nu neaparat rugina si noroi ci scoaterea in evidenta a detaliilor dupa sugestia facuta de Z-mare intr-un alt topic.
Nu-i obligatoriu, totusi si tine pur si simplu de fiecare.
Bafta!
Postat 10 October 2005 - 08:09 PM
Salut!
Nu vreau sa fiu carcotas, deci incep prin a-ti spune ca e o macheta frumos lucrata. Iti apreciez si zelul la decuparea zalelor, dar... la modelul acesta de senila (este un Panzer III F, cu model timpuriu de senila) pintenii erau intregi. De-abia la modelele tarzii a aparut aceasta imbunatatire, adica decupajele pe care te-ai chinuit o gramada sa le faci.
Multa bafta in continuare.
Nu vreau sa fiu carcotas, deci incep prin a-ti spune ca e o macheta frumos lucrata. Iti apreciez si zelul la decuparea zalelor, dar... la modelul acesta de senila (este un Panzer III F, cu model timpuriu de senila) pintenii erau intregi. De-abia la modelele tarzii a aparut aceasta imbunatatire, adica decupajele pe care te-ai chinuit o gramada sa le faci.
Multa bafta in continuare.
Postat 11 October 2005 - 01:27 PM
E posibil sa fi existat cu ambele tipuri de senile?
La adresa http://users.swing.be/tanks.tanks/complet/496.html#823 am gasit fotografii ale unui Pzkpfw III E, cu senila avand “dintele“ decupat.
Cum F-ul a aparut dupa E (si a fost folosit pana in ‘44), normal ar fi ca acesta sa pastreze aceleasi caracteristici ale senilei.
In aceeasi pagina, e reprezentat si un Pzkpfw III F, dar poza nu e foarte clara (desi dupa ce am marit-o, inclin sa cred ca totusi dintele era decupat).
La adresa http://users.swing.be/tanks.tanks/complet/496.html#823 am gasit fotografii ale unui Pzkpfw III E, cu senila avand “dintele“ decupat.
Cum F-ul a aparut dupa E (si a fost folosit pana in ‘44), normal ar fi ca acesta sa pastreze aceleasi caracteristici ale senilei.
In aceeasi pagina, e reprezentat si un Pzkpfw III F, dar poza nu e foarte clara (desi dupa ce am marit-o, inclin sa cred ca totusi dintele era decupat).
Postat 12 October 2005 - 08:26 AM
Am incercat sa editez postul mai vechi, din pacate vad ca nu mai pot , asa ca fac o trimitere (e interesanta poate si numai ca informatie pentru cei ce vor sa achizitioneze zale metalice din Ungaria): pe site-ul Friulmodels, zalele date pentru Pzkpfw III/IV au pintenul respectiv decupat (si sunt mai multe tipuri de zale, pe perioade ce acopera intervalul 1938-1944).
Pretul unui asemenea set e de cca. 27 Euro, ma gandesc ca la o asemenea suma, exista si un dram de documentare in spate...
Pretul unui asemenea set e de cca. 27 Euro, ma gandesc ca la o asemenea suma, exista si un dram de documentare in spate...
- ← M10
- Blindate
- PzKpfw IV F1 →
Arata acest topic
Pagina 1 din 1