future
Postat 12 December 2009 - 04:47 PM
bog_ldx, la 12 Dec 2009, 14:26, a spus:
Poate sa imi spuna cineva ce inseamna "tratament cu future" aplicat pieselor transparente, ce rol are de fapt aceasta tehnica?
Am vazut ca unii il folosesc si ca adeziv pt piese PE
Am vazut ca unii il folosesc si ca adeziv pt piese PE
Cu Future sau noua denumire Pledge, ma joc si eu de aproape un an. Rolul lui este de a creste transparenta cupolelor si ale parbrizelor. Este o chestie buna, mai ales dac ai niste piese transparente zgiriate. Aceste piese zgiriate se pot lustrui cu pila de lustruit unghi dupa care cu paste de lustruit Tamiya. Odata ce le-ai lustruit piesele se spala si se pun intr-o "baie de future". Se lasa 20 - 30 secunde dupa care le scoti si le pui pe o bucata de hirtie de bucatarie. Este ideal sa acoperi piesele transparente cu un pahar sau o cutie pentru a nu avea surprize cu scame sau praf. Future se usuca destul de repede, dar este bine sa-l lasi macar o noapte sa se usuce bine de tot.
Uni folosesc Future si in locde lac acrilic pentru a marii aderenta decalurilor.
De chestia cu foto etch-uri ai mentionat deja.
Cam asta este toata povestea cu future si daca eu nu stiu tot atunci va mai completa cineva cine are mai multa experienta!
Numai bine, Tibi
PS: Future se amesteca foarte bine cu coloranti alimentari, prin asta se obtin cupole sau parbrize colorate, sau aceste amestecuri se folosesc ca "weathering" cind vrei sa colorezi tevi de esapament de motociclete sau masini de curse! Efectul este identic cu cel pe care-l faci cu vopselele semitransparente.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 12 December 2009 - 05:05 PM
Postat 13 December 2009 - 08:43 AM
Un pic mai atent daca te uitai.....: http://www.cartula.ro/Articole/Unelte-inst...nte/FUTURE.html
Postat 15 December 2009 - 11:05 AM
Citeaza
future mat se poate folosi si la email si la acrilice????
Tibi, eu am incercat reteta cu agent de matuire de la Tamiya, dar rezultatul nu mi-a placut de loc! E drept, a fost o singura incercare, poate ceva nu am facut bine...
Postat 15 December 2009 - 11:31 AM
Sa fiu sincer nici eu nu am incercat inca, am citit despre smecheria asta parca tot pe sit-ul lui Swaynne. Am spus putin altfel ca de fapt future mat nu exista
Oricum eu ma limitez deocamdata doar la "lustruit" cupole si la preparat culori transparente amestecind colorant alimentar. Astea le-am testat si merge foarte bine. In rest pentru suprafete lucioase prefer Tamiya X 22 si Gunze Sangyo B 501.
Stiu ca multi modelisti folosesc future in loc de lac lucios (de la noi stiu de Bill, 109 si mai sunt) dar am considerat ca ma descurc binisor si cu cele pe care le am si deocamdata nu merita sa schimb.
Oricum eu ma limitez deocamdata doar la "lustruit" cupole si la preparat culori transparente amestecind colorant alimentar. Astea le-am testat si merge foarte bine. In rest pentru suprafete lucioase prefer Tamiya X 22 si Gunze Sangyo B 501.
Stiu ca multi modelisti folosesc future in loc de lac lucios (de la noi stiu de Bill, 109 si mai sunt) dar am considerat ca ma descurc binisor si cu cele pe care le am si deocamdata nu merita sa schimb.
Postat 16 December 2009 - 09:43 AM
eu am avut la A7 (vezi topic) negru acrilic si restul email. lacurile de la revell ( email 1 si 2) au aderat perfect.
Postat 16 December 2009 - 09:57 AM
dimmu, la 15 Dec 2009, 18:15, a spus:
atunci ziceti va rog un lac mat care se poate da si pe acrilice si pe email.tks
Eu folosesc asta http://www.hobbyx.ro...detalii&id=4800 , si nu am avut niciodata probleme.