Forum Machete,Modelism,Hobby: acryl thinner - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

acryl thinner

#21 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 16 December 2009 - 10:44 PM

Vezi postareasetal, la 9 Dec 2009, 00:06, a spus:

Apropos de apa pentru vopselele Vallejo.....eu am incercat cu apa si cu alcool si cam greu trec prin aerograf.....sunt destul de pretentioase vopselele lor.....dar de calitate

Stie cineva diluantul Vallejo ce este de fapt?

Setal, Vallejo are 2 soiuri de vopsele. Unele pentru pensula, care insa se dau ceva mai greu la aerograf, si unele pentru aerograf care merg exceptional

La cele Vallejo pentru aerograf, am descoperit ca daca pun o picatura de retarder in cupa nu se mai usuca deloc pe varf. Retarder-ul de-l folosesc e unul generic.

#22 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 17 December 2009 - 09:31 AM

Daca cineva s-a simtit ofensat pt afirmatia mea, imi cer scuze aici, n-am avut intentia sa jignesc pe nimeni, am o oarecare frustrare pt ca acum 3 ani cand m-am apucat de corabie, am folosit niste spalatura d-asta alba la borcanel ramasa de la alte machete ( nu mai retin marca), iar acum am constatat ca s-a crapat si se scorojeste, si nu stiu daca pot retusa toate piesele respective, montate fiind...Daca nu aveam avantajul serviciului si a cunostintelor acumulate de-a lungul timpului, evident ca foloseam si eu ce folositi si voi...! Nu mai vreau sa reiau tema cu vopseaua mea aici, nu prea are rost, pt ca eu nu nu pot da cu pipeta...nu e firma lui tata! Z a botezat vopseaua asta ' vopsea M ', si este un topic intitulat asa la ' Materiale" . In plus, ii poti intreba pe Z si pe Wurger in particular, pt ca au beneficiat de niste mostre. Eu nu as vrea sa mai pomenesc de ea pt ca unii carcotasi ar putea interpreta ca ii fac reclama ca sa fac vanzare cu voi...Pe alte forumuri se lasa urat cu treburi d-astea. Colorimetria nu e o problema asa spinoasa, pana acum am rezolvat cateva din pretentiile lui Z, eu nu lucrez dupa codurile FS si celelalte, ci le asimilez cu RAL, NCS, si mostrarele italienilor de unde importam

#23 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 17 December 2009 - 09:46 AM

Nu m-am simtit jignit, si am citit ce a scris Z-mare si wurger, vopseaua ta este genul de vopsele care imi plac.
Singura problema este cantitatea, iti dai seama ca daca vreau sa cumpar de la tine o vopsea, cantitatea imi ajunge pentru n machete.
Ce fac cu atitea machete sau cu restul de vopsea? Unde le pun in casa? Avantaj este numai pentru cei care fac machete pentru vinzare sau in comision. Eu nu cred ca ar avea nimeni ceva impotriva daca ai avea si tu un mic profit din treaba asta. Dar ar fi bine sa le vinzi la sticluta de 50 - 100 ml. Mai gindestete si ai sa vezi ca vor fi mai multi interesati! Inclusiv Moi! :wub:

#24 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 December 2009 - 08:40 PM

Tibi, desi am scris asta in topicul de la materiale, repet si acum: NU se poate face altfel decit la kg! Tot acolo am spus ca nu e scumpa, avind in vedere cit costa o vopsea de machetism (8 lei 14 ml!, adica ...570 lei kg!!!), vopsea care nu are nici pe departe calitatea vopselei in discutie. Tot acolo am rugat ca doritorii sa se inscrie pentru a putea cumpara 1 kg, dupa care sa-l impartim! (revenea cam 2 lei pe 50 de ml!). Din pacate nu s-au strins decit doi sau trei doritori! Asta e! :wub: Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista!

#25 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 17 December 2009 - 09:00 PM

Vezi postareaZ-mare, la 17 Dec 2009, 20:40, a spus:

Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista!

Asta n-am mai auzit-o! Imi place, Super!

#26 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 18 December 2009 - 10:45 AM

Eu am pretentia de la mine ca sunt baiat bun, asa ca reiau problematica: firma la care lucrez importa printre altele si aceasta vopsea, care are aderenta direct pe orice plastic, e acrilica monocomponenta, adica nu se catalizeaza, si costa in jur de 60 lei/ lt + tva ( fiecare culoare are pretul ei, dat de calculator; vine ambalata la 4 lt...iar d-nu Tibbi vrea si el 50gr, eventual o pipeta...
Eu va zic la toti doritorii, strangeti-va mai multi pt o culoare, si daca se strang vreo 10 culori la 1 lt, va aranjez si cu un discount de 10 %, daca nu puteti, lasati-o balta si nu mai reluam subiectul, am bunavointa sa ajut, dar am si eu niste limite, asa cum am mai spus nu e firma lui tata...si ajungem la vb lui Z, ca de aia e mare, ca le zice bine!

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi