Forum Machete,Modelism,Hobby: acryl thinner - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

acryl thinner

#1 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 13-March 09

Postat 08 December 2009 - 09:48 PM

Unde pot gasi diluant pentru acrilice ???

#2 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 08 December 2009 - 10:06 PM

Vezi postareabobo20, la 8 Dec 2009, 21:48, a spus:

Unde pot gasi diluant pentru acrilice ???

Acrilice ok dar ce marca?
Tamiya => hobbyx.ro
Model Master acrilic => hobbyx.ro
Vallejo => machete.ro
Gunze => xaba.ro ( daca este vopsea Gunze te sfatuiesc sa cumperi Mr. Color Thinner )
Revell => apa distilata
Agama => Parc Models

daca este altceva scrie aici ca sa te indrumam!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 08 December 2009 - 10:06 PM

#3 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 08 December 2009 - 10:15 PM

Vezi postareatibi22, la 8 Dec 2009, 22:06, a spus:

Acrilice ok dar ce marca?
Tamiya => hobbyx.ro
Model Master acrilic => hobbyx.ro
Vallejo => machete.ro
Gunze => xaba.ro ( daca este vopsea Gunze te sfatuiesc sa cumperi Mr. Color Thinner )
Revell => apa distilata
Agama => Parc Models

daca este altceva scrie aici ca sa te indrumam!

pai folosesc model master acrylic si pe hobbyx si machete nu am vazut...

Aceasta postare a fost editata de bobo20: 08 December 2009 - 10:16 PM

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 08 December 2009 - 10:32 PM

Acrilice:
Tamiya & Gunze=> dilant nitro - magazine de chimicale/vopsele
Model Master => apa
Vallejo => apa
Revell => apa
Agama => apa

Apa merge si de la robinet. Nici distilata de la benzinarie nu-i tocmai scumpa.

Bafta!

#5 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 08 December 2009 - 10:47 PM

Pentru model master acril diluantul este asta http://www.hobbyx.ro...ts/big/3575.jpg si este pe stoc.
Dar incearca mai intai cu apa asa cum ti-a scris Crios, daca merge ai economisit 30 RON...

#6 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 08 December 2009 - 11:10 PM

Vezi postareatibi22, la 8 Dec 2009, 22:47, a spus:

Pentru model master acril diluantul este asta http://www.hobbyx.ro...ts/big/3575.jpg si este pe stoc.
Dar incearca mai intai cu apa asa cum ti-a scris Crios, daca merge ai economisit 30 RON...

totusi vreau sa economisesc 30 ron :drinks:

Vezi postareacrios, la 8 Dec 2009, 22:32, a spus:

Acrilice:
Tamiya & Gunze=> dilant nitro - magazine de chimicale/vopsele
Model Master => apa
Vallejo => apa
Revell => apa
Agama => apa

Apa merge si de la robinet. Nici distilata de la benzinarie nu-i tocmai scumpa.

Bafta!

am pus apa si nu m-a ajutat, nu stiu ce are ... am cumparat azi

asta http://hobbyx.ro/det...detalii&id=3567 si e ca o crema, e groasa , si nici nu acopera ca
lumea suprafata, trebuie sa dau de 10 ori intr-un loc sa acopere vopseaua veche si dupaia se vede ca si cum ar fi curs ceara de lumanare acoperind detalii etc...(folosesc pensula)

Aceasta postare a fost editata de bobo20: 08 December 2009 - 11:10 PM

#7 Useril este offline   setal 

• Membru senior
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 24-November 08
  • Interests:Modelism

Postat 09 December 2009 - 12:06 AM

Apropos de apa pentru vopselele Vallejo.....eu am incercat cu apa si cu alcool si cam greu trec prin aerograf.....sunt destul de pretentioase vopselele lor.....dar de calitate

Stie cineva diluantul Vallejo ce este de fapt?

#8 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 09 December 2009 - 01:01 AM

Vezi postareabobo20, la 8 Dec 2009, 23:10, a spus:

totusi vreau sa economisesc 30 ron :drinks:

am pus apa si nu m-a ajutat, nu stiu ce are ... am cumparat azi

asta http://hobbyx.ro/det...detalii&id=3567 si e ca o crema, e groasa , si nici nu acopera ca
lumea suprafata, trebuie sa dau de 10 ori intr-un loc sa acopere vopseaua veche si dupaia se vede ca si cum ar fi curs ceara de lumanare acoperind detalii etc...(folosesc pensula)

Deci...ce inteleg eu din ce ai scris tu...(Corecteaza-ma daca gresesc). Ai cumparat un recipient cu vopsea acrilica MM Sandgelb (culoarea nisipului galben :D), ai diluat-o cu apa si ai incercat sa acoperi o zona deja vopsita. Si n-a iesit calumea deloc...

1. nu incerca sa corectezi o vopsire anterioara acoperind-o direct cu alta vopsea! da jos ce nu-ti convine si vopseste din nou

2. sandgelb este un galben nisipiu, deci are putere de acoperire foarte mica, de aia nu ti-a iesit ce-ai vrut

3. in ce proportie ai diluat vopseaua? o vopsea diluata prea mult sau prea putin nu se comporta chiar cum trebuie...

4. reaiau punctul 1. si adaug ca acest lucru este extrem de inestetic la vopsirea la pensula. am incercat si eu si a iesit mai rau ca la tine!

In concluzie, mai uita-te pe forum, la tehnici si materiale, si o sa gasesti, in mare parte raspunsurile pe care le cauti.

Mult noroc

PS: era sa uit! vorba lui Z-mare, nu strica o macheta scumpa facand economie la vopsea!

Aceasta postare a fost editata de tommy: 09 December 2009 - 01:02 AM

#9 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 01:21 AM

Vezi postareatommy, la 9 Dec 2009, 01:01, a spus:

Deci...ce inteleg eu din ce ai scris tu...(Corecteaza-ma daca gresesc). Ai cumparat un recipient cu vopsea acrilica MM Sandgelb (culoarea nisipului galben :D), ai diluat-o cu apa si ai incercat sa acoperi o zona deja vopsita. Si n-a iesit calumea deloc...

1. nu incerca sa corectezi o vopsire anterioara acoperind-o direct cu alta vopsea! da jos ce nu-ti convine si vopseste din nou

2. sandgelb este un galben nisipiu, deci are putere de acoperire foarte mica, de aia nu ti-a iesit ce-ai vrut

3. in ce proportie ai diluat vopseaua? o vopsea diluata prea mult sau prea putin nu se comporta chiar cum trebuie...

4. reaiau punctul 1. si adaug ca acest lucru este extrem de inestetic la vopsirea la pensula. am incercat si eu si a iesit mai rau ca la tine!

In concluzie, mai uita-te pe forum, la tehnici si materiale, si o sa gasesti, in mare parte raspunsurile pe care le cauti.

Mult noroc

PS: era sa uit! vorba lui Z-mare, nu strica o macheta scumpa facand economie la vopsea!

vreau sa fac un camuflaj cu ea nu sa corectez , am diluat bine am agitat de mi-au sarit capacele si degeaba . Cred ca este ceea ce ai zis tu , are putere de acoperire mica .Io sincer am facut comanda pentru dark tan dar mi s-a pus in colet vopseaua asta , probabil numai aveau pe stoc prima culoare.. :drinks: .

#10 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 01:36 AM

Pai daca vrei sa faci un camo in care ai si o culoare cu putere mica de acoperire, trebuie sa vopsesti avionul, mai intai, cu vopseaua respectiva, si abia apoi sa aplici culorile mai inchise.

#11 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 01:58 AM

Vezi postareatommy, la 9 Dec 2009, 01:36, a spus:

Pai daca vrei sa faci un camo in care ai si o culoare cu putere mica de acoperire, trebuie sa vopsesti avionul, mai intai, cu vopseaua respectiva, si abia apoi sa aplici culorile mai inchise.

nu e vorba de avion ci de un tank care e deja vopsit cu culoarea de baza russian armor green ... cred ca renunt la camouflaje

#12 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 08:30 AM

In cazul vopsitului cu pensula, nu stiu daca vopselele Model Master acril sunt bune! Cred ca in cazul tau ar fi mers mai bine cu aerograful dar presupun ca nu ai... Ar fi trebuit sa incerci vopselele enamel de la MM, eu cred ca sunt mai bune la pensula...

Cert este ca vopseaua trebuie diluata, de aia este ca o pasta. Si acrilicele Revell sunt multe culori care sunt asa groase si trebuie diluate cu mult apa. Asa cum ti-a scris Tommy, galbenul este o culoare afurisita si acopera foarte greu. Galbenul (indiferent de noanta) trebuie sa aiba fondul alb altfel nu faci mare lucru.

#13 Useril este offline   tommy 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 10:26 AM

Am folosit si eu MM acrilic la pensula si s-a comportat binisor, insa nimic nu se compara cu emailurile Humbrol, care si nediluate se comporta super la pensula...

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 December 2009 - 10:51 AM

Nu ca asa avea ceva cu MM dar acrilicele lor nu sunt tocmai cele mai bune. Ei au mai avut o tentativa, alea la plic, care erau groaznice. Acrilicele de la Model Master se dilueaza foarte bine cu http://www.hobbyx.ro...ts/big/3575.jpg (parerea mea: e apa distilata cu putin detergent). Acest diluant merge foarte bine si la alte tipuri de acrilice (Tamiya, sau Agama)
Cum am mai spus, amestecatul vopselei nu se face prin agitarea sticlutei (pigmentii si suportul adera foarte bine al peretii recipientului) ci cu ajutorul unei anse. Agitarea trebuie sa fie temeinica, ca la 5 - 10 minute!

#15 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 11:14 AM

Z-mare, pentru un diluant care este compus din apa distilata si detergent este al naibi de scump! Atunci mai bine si-o face omul acasa!
Legat de MM acrilice am citit pe un sit din austria ( www.rlm.at ) ca acrilicele MM merg bine cu aerograful. Sunt chiar bine cotate !
Eu stiu ca tu nu prea agreez acrilicele, eu le folosesc dar numai datorita diluantului care imi face viata mai usoara, altfel cred ca renuntam si eu la ele...

#16 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 12:40 PM

io sunt multumit si de enamel si de acrylic de la MM facute cu pensula :drinks:

din pacate nu am aerograf ...

#17 Useril este offline   Claudiu 

• Membru senior
  • Postari: 999
  • Inregistrat: 20-February 07

Postat 09 December 2009 - 05:31 PM

Pentru vopsele acrilice este indicat folosirea alcolului izopropilic.eu folosesc vopsele Tamiya acrilic si merge struna,chiar si la curatarea aerografului

#18 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 09 December 2009 - 11:17 PM

din cati dizolvanti, diluanti folosesc eu, cel mai bun pentru acrilic este "revell 39005"
urmeaza acel thinner de la tamiya care la miros seamana forte mult cu eterul etilic.....acest eter intra in compozitia combustibilului pentri motoarele terimice mici de aeromodele....
pentru spalat aerograful, pensule folosesc eterul etilic si din cand in cand acel "revell 39005"
cu revell 39005 am sters vopsea acrilica fara a afecta plasticul si dupa cateva zile de la vopsirea acelei piese

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: RR39005.jpg

#19 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 16 December 2009 - 09:09 PM

Vezi postareatibi22, la 9 Dec 2009, 08:30, a spus:

In cazul vopsitului cu pensula, nu stiu daca vopselele Model Master acril sunt bune! Cred ca in cazul tau ar fi mers mai bine cu aerograful dar presupun ca nu ai... Ar fi trebuit sa incerci vopselele enamel de la MM, eu cred ca sunt mai bune la pensula...

Cert este ca vopseaua trebuie diluata, de aia este ca o pasta. Si acrilicele Revell sunt multe culori care sunt asa groase si trebuie diluate cu mult apa. Asa cum ti-a scris Tommy, galbenul este o culoare afurisita si acopera foarte greu. Galbenul (indiferent de noanta) trebuie sa aiba fondul alb altfel nu faci mare lucru.

M-as baga si eu in seama un pic, ca sunteti pe teritoriul meu(domeniu)...Galben lamaie nu acopera si ii trebuie un fond alb inainte, galben oxid acopera ft bine, ca si celelalte culori de pamant; Toate culorile care nu sunt de pamant si combinatiile dintre ele, nu au putere de acoperire; cand se combina de ex gaben lamaie cu galben oxid, conteaza ce pigment e majoritar, daca e oxid majoritar, poate acoperi in 2 straturi. Eu am expus aici niste reguli generale, care se aplica si la zugraveli, si la masini si la confectii metalice, si cred ca sunt valabile si in sportul asta, nu vad de ce nu ar fi ( eu nu am de gand sa dau bani pe porcariile care le folositi voi ca sa le testez)

#20 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 16 December 2009 - 10:15 PM

Cu porcariile astea se vopsesc milioane de machete. Acum vopselele pe care le folosesti tu sunt cu siguranta bune, si sunt cu siguranta genul de vopsea care imi plac mie, dar am cam pierdut sirul evenimentelor - ce mai vinzi? Ce culori ai?

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi