Forum Machete,Modelism,Hobby: De ce sare vopseaua? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

De ce sare vopseaua?

#1 Useril este offline   Arkangel 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 05-October 09

Postat 07 December 2009 - 08:02 PM

Lucram la Bf-ul meu si am avut surpriza neplacuta sa constat ca dupa demascare am ramas cu......

Imagine atasata: 11.jpg
Imagine atasata: 33.jpg
Vopsirea am efectuat-o cu pensula ....
Astept sfaturi si pentru remediera probelmei
Materialele folosite
Imagine atasata: 2.jpg
Scuze pt calitatea pozelor

Multumesc

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 07 December 2009 - 08:36 PM

La vopsirea cu pensula, mascarea nu prea-si are sensul, decat in cazul unor forme pretentioase - linii drepte, cercuri, etc. Sau ca ghidaj.
De vina este probabil aderenta benzii de mascare (am vazut ca si 109 foloseste ceva asemenator - gresesc?).
Indicat este sa-ti procuri Tamiya Masking Tape - se gaseste la Romanica, se lipeste atat cat trebuie, e groasa atat cat trebuie, costa atat cat trebuie. Chiar si la asta, e de dorit ca mai inainte de a o fixa pe macheta, sa o treci pe birou, pantaloni, piele, etc, pentru a o mai imblanzi un pic.
Mai sunt cateva tipuri de banda de mascare, dar astea au deja destinatii mai speciale - mascari fine, mascari pe rotund, fapt pentru care atenteaza la buzunar mai cu simtul raspunderii.
Accidentul tau nu e catastrofic - numai nu incerca retusuri. Da totul jos (vad ca diluant este) si ia-o de la capat. Considera-l un exercitiu.

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 December 2009 - 10:25 AM

Acolo ai doau cauze major:
- urme de grasime pe macheta. Spala bine macheta inainte de vopsire;
- mascare cu produs inadecvat. Ce ai folosit tu are o aderenta foarte mare, era si normal sa patesti asa ceva! In cazul folosirii benzi izolatoare electrice sau a banalului scoci, inainte de a-l pune pe macheta, lipeste-l si dezlipeste-l de citeva ori pe podul palmei, asa isi mai pierde din aderenta. Nu lasa banda de mascare pe macheta mai mult de o zi.
Sfatul este sa folosesti banda de hirtie autoadeziva, din aceea folosita de zidari. E cel mai usor de procurat.(foto)
Daca vrei un produs dedicat, ai asta http://www.hobbyx.ro/produs.lista.html?cat...&subcat=207

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1256504395_Banda_adeziva_ma_49cd304666c3f.jpg

#4 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 08 December 2009 - 10:56 AM

tine minte asta in cazul in care vei vrea sa faci ceva "jupuit" ;)

#5 Useril este offline   Arkangel 

• Membru deplin
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 05-October 09

Postat 08 December 2009 - 12:30 PM

Merci pentru explicatii :-D ..Ma apuc de reparat macheta
Inca o intrabare :pardon: : Daca dau cu un grund inainte de a aplica vopseaua am seanse mai mici sa patesc ceea ce am patit inainte?

#6 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 08 December 2009 - 12:53 PM

Teoretic da, practic este important ca macheta sa fie fara praf si fara grasimi (amprente) altfel o poti patii aproape la fel!
Sfat : Nu aplica grund acum peste model, s-ar putea ca grundul sa reactioneze nasol cu vopseaua!

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 December 2009 - 10:25 AM

In primul rind da jos toata vopseaua. Incearca cu alcool izorpopilic. Atentie: daca e nebotezat, este foarte higroscopic, asa ca o sa ai nevoie de o pereche de manusi.
Da ai grund spray, da, daca nu ....nu prea te sfactuiesc! Dat la pensula grund, apoi vopsit la pensula, risti sa incarci detaliile fine si, mai nasol, sa ai dire inestetice. Dupa cum vad nici prima vopsire nu a fost prea cuser. Vad acolo o gramada de pete si dungi. Da primul strat cu vopsea mai diluata, intr-un singur sens, lasa sa se usuce citeva zile, apoi mai da un strat, cu vopsea mai putin diluata, tot asa, intr-un singur sens, cu virful pensulei. Foloseste o pensula mai mare, nr.3 sau 4. Si spala bine macheta inainte de a o vopsi!!!

#8 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 10 December 2009 - 03:55 PM

cam despre ce grunduri vorbiti voi acolo? Eu cand vb de grund ma refer la grund anticoroziv pt metal; pt plastic nu se preteaza, acolo ai nevoie de un primer de aderenta pt plastic, cam ce folosesc vopsitorii auto inainte de a vopsi spoilere. Deci repet intrebarea, despre ce grund vorbiti...???

#9 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 10 December 2009 - 10:13 PM

Tamiya, Revell, Vallejo...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul