Forum Machete,Modelism,Hobby: tema noua la Alba Iulia pentru viitoarea expozitie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

tema noua la Alba Iulia pentru viitoarea expozitie "Schimbare de garda" si "Salva de tun"

#21 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 06 February 2010 - 12:57 AM

Vezi postareaLiviumaff, la 4 Feb 2010, 10:19, a spus:

Intrebarea e : in ce secol situezi diorama? Daca vrei schimbarea garzii in sec. XVIII, atunci chiar ca n-are ce cauta statuia in fundal, iar figurinele cam arata a secol XVIII. Daca diorama se vrea contemporana, atunci ar fi bine sa adaugi si un autoturism(care, de altfel, apare si in una din poze) ca sa nu lasi loc de interpretari. Parerea mea.

Exact. Fix parerea ta.

#22 Useril este offline   americanul 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 25-October 09

Postat 06 February 2010 - 07:26 AM

Schimbul de garda acetatii alba iulia a devenit un eveniment , la fel ca Traseul celor trei fortificatii.
Din punct de vedere turistic, deja sunt celebre Schimbul de garda si Salva de tun de la ora 12.00.
Deci , in urmatoarea expozitie, vor avea cu siguranta efectul scontat.
Ca doar ca sa intri la Muzeu, in jurul orei 12 te lovesti exact de acest schimb de garda.
Incerc sa respect realitatea.Da cu uniforme din secXVII , statuia lui Mihai Viteazul si cu salve de tun de pe ziduri din sec. XVIAlba Carolina.

#23 Useril este offline   EugeneOfSavoy 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 17-February 09

Postat 05 March 2010 - 08:50 PM

pentru sec. XVII nu-s bune figurile, ca-s de sec. XVIII.
la sec. XVIII depinde de perioada. setul pare sa fie artillerie ruseasca de la zvezda si uniformele sunt specifice perioadei din razboiul de successiune spaniol.
pentru o perioada de dupa 1730 mai potrivit e setul de artillerie austriaca de la revell.

daca trupele reprezinta artillerie austrica, ar trebui sa fie de culoare maro, ca si aici: http://www.plasticso...iew.aspx?id=586
infanteria purta alb, cavaleria in functie de regiment. daca e sa-i crezi pe cei de la osprey military publishing, lafetele tunurilor erau ocker, dar mie unu mi se par astea mai reusite si realiste. teava de tun poate ar trebui sa bata nitzel in verde ca aici: http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=...=20050917193035 , desi unii zic ca bronz ar fi mai potrivit.
asa cum is pictati, artilleristii dau mai degraba a prusaci, cu mentiunea ca numai un ofiter ar purta peruca alba.
pictatul figurilor e reusit, numai culorile nu corespund. tunurile intr-adevar au iesit excellent.

Aceasta postare a fost editata de EugeneOfSavoy: 05 March 2010 - 08:51 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi