Forum Machete,Modelism,Hobby: spetznaz 1:35 zvezda - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

spetznaz 1:35 zvezda

#1 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 13-March 09

Postat 06 December 2009 - 04:33 PM

Trupele speciale rusesti

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN1445.jpg
  • Imagine atasata: DSCN0003.jpg
  • Imagine atasata: DSCN1432.jpg
  • Imagine atasata: DSCN1430.jpg

#2 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 06 December 2009 - 04:50 PM

Vezi postareabobo20, la 6 Dec 2009, 16:33, a spus:

Trupele speciale rusesti

Nu se prea observa mult din poze, dar daca mai dai un wash pe corp si altul pe fata ar iesi mai bine.

#3 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 06 December 2009 - 05:05 PM

Vezi postareatgr, la 6 Dec 2009, 16:50, a spus:

Nu se prea observa mult din poze, dar daca mai dai un wash pe corp si altul pe fata ar iesi mai bine.

adica?? ce e wash

#4 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 06 December 2009 - 05:08 PM

Vezi postareabobo20, la 6 Dec 2009, 17:05, a spus:

adica?? ce e wash

http://migjimenez.bl...ch/label/washes

Merge si la figurine normal.
Scoti detaliile in evidenta.Are un impact vizual destul de mare.Mai sunt detalii si pe cartula.
Mergi pe cele pe baza de uleiuri.Se usuca putin mai greu si pentru un wash sunt putin mai bune decat altele.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 06 December 2009 - 05:10 PM

#5 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 06 December 2009 - 05:16 PM

Vezi postareatgr, la 6 Dec 2009, 17:08, a spus:

http://migjimenez.bl...ch/label/washes

Merge si la figurine normal.
Scoti detaliile in evidenta.Are un impact vizual destul de mare.Mai sunt detalii si pe cartula.
Mergi pe cele pe baza de uleiuri.Se usuca putin mai greu si pentru un wash sunt putin mai bune decat altele.

wash pe baza de ulei ? io nu prea sunt f initiat in modelism as vrea sa-mi spui exact c sa cumpar

Aceasta postare a fost editata de bobo20: 06 December 2009 - 05:52 PM

#6 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 06 December 2009 - 08:35 PM

Vezi postareabobo20, la 6 Dec 2009, 17:16, a spus:

wash pe baza de ulei ? io nu prea sunt f initiat in modelism as vrea sa-mi spui exact c sa cumpar

http://www.picturaonline.ro/shop/culori/01...lei/cat_80.html
+
diluant: asta sau asta.Mai bine primul.
Probabil ca pe alte siteuri le gasesti mai ieftine.

Iei un recipient foarte mic, un capacel, pui putina vopsea si apoi diluezi(dupa cum iti place...faci incercari).Solutia o aplici ca in link-ul de mai sus.Stergi surplusul apoi.
Cam asta e in cateva cuvinte un wash.
In loc de uleiuri poti folosi si emailuri si in locul diluantiilor de mai sus poti folosi si diluant D509.Alegerea e a ta.Eu inclin spre ulei + white spirit.
Oricum daca vrei figurine vopsite bine iti trebuie neaparat niste pensule serioase, kolinsky, sau sintetice dar de calitate.Fara pensule bune jumatate din munca e degeaba.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 06 December 2009 - 08:40 PM

#7 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 06 December 2009 - 09:20 PM

Vezi postareatgr, la 6 Dec 2009, 20:35, a spus:

http://www.picturaonline.ro/shop/culori/01...lei/cat_80.html
+
diluant: asta sau asta.Mai bine primul.
Probabil ca pe alte siteuri le gasesti mai ieftine.

Iei un recipient foarte mic, un capacel, pui putina vopsea si apoi diluezi(dupa cum iti place...faci incercari).Solutia o aplici ca in link-ul de mai sus.Stergi surplusul apoi.
Cam asta e in cateva cuvinte un wash.
In loc de uleiuri poti folosi si emailuri si in locul diluantiilor de mai sus poti folosi si diluant D509.Alegerea e a ta.Eu inclin spre ulei + white spirit.
Oricum daca vrei figurine vopsite bine iti trebuie neaparat niste pensule serioase, kolinsky, sau sintetice dar de calitate.Fara pensule bune jumatate din munca e degeaba.

In ce consta calitatea unei pensule in precizie? eu acum folosesc una de la nova synthetics davinci f subtire am dat pe ea 25roni

sper ca acest diluant white spirit nu-mi afecteaza vopseaua initiala de dinainte acrilica nu???

Aceasta postare a fost editata de bobo20: 06 December 2009 - 09:33 PM

#8 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 12:51 PM

Vezi postareabobo20, la 6 Dec 2009, 21:20, a spus:

In ce consta calitatea unei pensule in precizie? eu acum folosesc una de la nova synthetics davinci f subtire am dat pe ea 25roni
sper ca acest diluant white spirit nu-mi afecteaza vopseaua initiala de dinainte acrilica nu???

White spiritul nu afecteaza acrilicul.
O pensula buna trebuie sa reziste la multe figurine(sa zicem 6-7-10 chiar mai multe) si sa ramana cu toate firele la un loc in forma initiala, fara sa se curbeze la varf, fara sa piarda fire.
Uite aici bolboroseste ceva cu sens individul.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 07 December 2009 - 12:52 PM

#9 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 05:17 PM

Vezi postareatgr, la 7 Dec 2009, 12:51, a spus:

White spiritul nu afecteaza acrilicul.
O pensula buna trebuie sa reziste la multe figurine(sa zicem 6-7-10 chiar mai multe) si sa ramana cu toate firele la un loc in forma initiala, fara sa se curbeze la varf, fara sa piarda fire.
Uite aici bolboroseste ceva cu sens individul.

Sa sti ca io nu sunt profesionist , nu am aerosol folosesc doar pensula ... sper sa ma ajute sfaturile tale si incerc sa fac treaba buna kiar si asa fara prea multe dotari . Oricum iti multumesc pentru ajutor ,iar daca pe viitor mai postez imagini cu noi ,,opere'' ,kiar eu te rog sa faci observatii !

Bafta!

#10 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 05:40 PM

Vezi postareabobo20, la 7 Dec 2009, 17:17, a spus:

Sa sti ca io nu sunt profesionist , nu am aerosol folosesc doar pensula ... sper sa ma ajute sfaturile tale si incerc sa fac treaba buna kiar si asa fara prea multe dotari . Oricum iti multumesc pentru ajutor ,iar daca pe viitor mai postez imagini cu noi ,,opere'' ,kiar eu te rog sa faci observatii !

Bafta!

Majoritatea folosim aerograf.
Normal nici nu-ti va trebui unul pt. figurine.Pensulele de calitate sunt destule.Doar daca esti mai lenes la aplicarea culorilor de baza.

Trebuie sa te hotarasti ce stil de pictura a figurinelor alegi, fie pe baza de ulei, fie acrilice.Acrilicele vallejo si pensule kolinsky bune gaseti pe machete.ro .Alte acrilice foarte bune pt. figurine sunt cele Citadel de la Games-workshop, dar nu se gasesc usor.

Majoritatea marilor artisti au inclinat spre acrilice(exclusiv acrilice, cu tot cu umbre si lumini).Asta nu inseamna ca din uleiuri nu iese ceva extraordinar.Vezi aici.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 07 December 2009 - 05:44 PM

#11 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 05:51 PM

Vezi postareatgr, la 7 Dec 2009, 17:40, a spus:

Majoritatea folosim aerograf.
Normal nici nu-ti va trebui unul pt. figurine.Pensulele de calitate sunt destule.Doar daca esti mai lenes la aplicarea culorilor de baza.

Trebuie sa te hotarasti ce stil de pictura a figurinelor alegi, fie pe baza de ulei, fie acrilice.Acrilicele vallejo si pensule kolinsky bune gaseti pe machete.ro .Alte acrilice foarte bune pt. figurine sunt cele Citadel de la Games-workshop, dar nu se gasesc usor.

Majoritatea marilor artisti au inclinat spre acrilice(exclusiv acrilice, cu tot cu umbre si lumini).Asta nu inseamna ca din uleiuri nu iese ceva extraordinar.Vezi aici.

Am mai facut un t-72 1:35 de la zvezda si un scud b pe maz1:35 vezi la rubrica blindate .Eu incerc sa merg pe uleiuri la umbre chiar azi am gasit in beci o vopsea cu ulei exact ca cele de pe net pe care mi le-ai dat, pe negru defapt umbra arsa, si mai urmeaza sa iau si un
white spirit si o sa trec la fapte

#12 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 05:55 PM

Vezi postareabobo20, la 7 Dec 2009, 17:51, a spus:

Am mai facut un t-72 1:35 de la zvezda si un scud b pe maz1:35 vezi la rubrica blindate .Eu incerc sa merg pe uleiuri la umbre chiar azi am gasit in beci o vopsea cu ulei exact ca cele de pe net pe care mi le-ai dat, pe negru defapt umbra arsa, si mai urmeaza sa iau si un
white spirit si o sa trec la fapte

:) Le-am vazut.

#13 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 05:56 PM

Vezi postareatgr, la 7 Dec 2009, 17:55, a spus:

:) Le-am vazut.

la scud e munca multa am incercat sa fac umbrele cu acrilic negru si alcool medicinal dar tot se pateaza in restul suprafetelor si nu se mai sterge :-D

Aceasta postare a fost editata de bobo20: 07 December 2009 - 05:57 PM

#14 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 06:07 PM

Vezi postareabobo20, la 7 Dec 2009, 17:56, a spus:

la scud e munca multa am incercat sa fac umbrele cu acrilic negru si alcool medicinal dar tot se pateaza in restul suprafetelor si nu se mai sterge :-D

Incearca sa foloseti produsele corespunzatoare pentru efectul dorit.Nu zic ca nu merge wash cu acrilice(chiar am vazut la unele avioane si iesise bine).
Citeste blogul lui Mig Jimenez de mai sus.O sa te lamuresti in multe privinte.
Inainte de wash trebuie neaparat un strat de lac lucios.Fara lac, ai sanse 90% in functie de ce folosesti, sa se murdareasca totul urat.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 07 December 2009 - 06:10 PM

#15 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 07 December 2009 - 06:19 PM

Vezi postareatgr, la 7 Dec 2009, 18:07, a spus:

Incearca sa foloseti produsele corespunzatoare pentru efectul dorit.Nu zic ca nu merge wash cu acrilice(chiar am vazut la unele avioane si iesise bine).
Citeste blogul lui Mig Jimenez de mai sus.O sa te lamuresti in multe privinte.
Inainte de wash trebuie neaparat un strat de lac lucios.Fara lac, ai sanse 90% in functie de ce folosesti, sa se murdareasca totul urat.

deci daca fac wash cu vopsea de ulei si white spirit trebuie neaparat sa fie inainte dat un strat de lac??? :-D
pai spune-mi atunci ce lac sa folosesc ce imi recomanzi ???

Aceasta postare a fost editata de bobo20: 07 December 2009 - 06:23 PM

#16 Useril este offline   tgr 

• Membru senior

Postat 08 December 2009 - 12:23 PM

Vezi postareabobo20, la 7 Dec 2009, 18:19, a spus:

deci daca fac wash cu vopsea de ulei si white spirit trebuie neaparat sa fie inainte dat un strat de lac??? :-D
pai spune-mi atunci ce lac sa folosesc ce imi recomanzi ???

Da, lac lucios.
http://www.machete.ro/p-vallejo-28532-aero...-satinat-400-ml
Eu folosesc asta.Dar nu stiu de unde sa-l mai iau.Daca-lgasesti, il poti folosi pt. ca-i foarte bun.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 08 December 2009 - 12:25 PM

#17 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 08:59 PM

Tgr mai am o nelamurire , spune-mi te rog pentru realizarea acelor chipsuri de pe blogu lui jimenez , trebuie ca vopseaua sa fie mai inchegata cumva pentru ca am incercat cu ea normala si nu-mi iese forma ca accea din pozele cu buldozeru`...Eu am un blindat vopsit cu green russian armor si am pus un verde deskis si maro.

#18 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 09 December 2009 - 09:29 PM

Fa o poza (cat mai clara si la o rezolutie care sa permita o vizualizare relativ buna) si pune-o aici, sa vedem concret despre ce e vorba si ce nu ti-a iesit. Poate se rezolva si dilema pusa in discutie prin acest topic.

Chipsuri nu stiu in ce masura face Mig ala saracu, insa reprezentarea vopselei sarite ii iese de obicei destul de bine..si nu, vopseaua nu ar trebui sa fie mai "inchegata" decat o da producatorul, poate chiar putin mai diluata, pentru a fi mai usor de asezat cat mai neregulat cu ajutorul pensulei (de obicei cu cat mai mica cu atat mai bine).
Merge de minune pentru reprezentarea respectivelor chestii (chipsurile alea nabadaioase) fie metoda buretelui, fie pensula nr.6/8 din par de porc, cu cat mai aspra cu atat mai bine. Insa asta ultima e putin mai greu de controlat (desi rezultatul este mult mai rapid obtinut. Binenteles, asta pentru modelistii ce nu dispun de suficient timp la dispozitie, pentru obtinerea rezultatului final dorit/corect al unei machete de taratoare.

Urmeaza acum (binenteles) urmatoarea intrebare :
-Ce-i aia metoda buretelui, nu-i asa ?
Incearca sa frunzaresti macar topicele deschise la sectiunile tehnici/materiale (inclusiv blindate) si ulterior citirii printre randuri, urmeaza sa vedem/constatam ce/cat s-a retinut. Te asigur ca merita, multi oameni petrecandu-si timpul pentru a extrage/posta informatii perinente/utile pentru toti .
Din pacate, constat ca uneori e mult prea simplu sa se intrebe ceva decat sa se caute un raspuns.
Cu scuzele de rigoare daca am fost prea acid,
sa ai spor la machete si sa ne arati ce iese.
Adi

#19 Useril este offline   bobo20 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 09:36 PM

Vezi postareaAdiP, la 9 Dec 2009, 21:29, a spus:

Fa o poza (cat mai clara si la o rezolutie care sa permita o vizualizare relativ buna) si pune-o aici, sa vedem concret despre ce e vorba si ce nu ti-a iesit. Poate se rezolva si dilema pusa in discutie prin acest topic.

Chipsuri nu stiu in ce masura face Mig ala saracu, insa reprezentarea vopselei sarite ii iese de obicei destul de bine..si nu, vopseaua nu ar trebui sa fie mai "inchegata" decat o da producatorul, poate chiar putin mai diluata, pentru a fi mai usor de asezat cat mai neregulat cu ajutorul pensulei (de obicei cu cat mai mica cu atat mai bine).
Merge de minune pentru reprezentarea respectivelor chestii (chipsurile alea nabadaioase) fie metoda buretelui, fie pensula nr.6/8 din par de porc, cu cat mai aspra cu atat mai bine. Insa asta ultima e putin mai greu de controlat (desi rezultatul este mult mai rapid obtinut. Binenteles, asta pentru modelistii ce nu dispun de suficient timp la dispozitie, pentru obtinerea rezultatului final dorit/corect al unei machete de taratoare.

Urmeaza acum (binenteles) urmatoarea intrebare :
-Ce-i aia metoda buretelui, nu-i asa ?
Incearca sa frunzaresti macar topicele deschise la sectiunile tehnici/materiale (inclusiv blindate) si ulterior citirii printre randuri, urmeaza sa vedem/constatam ce/cat s-a retinut. Te asigur ca merita, multi oameni petrecandu-si timpul pentru a extrage/posta informatii perinente/utile pentru toti .
Din pacate, constat ca uneori e mult prea simplu sa se intrebe ceva decat sa se caute un raspuns.
Cu scuzele de rigoare daca am fost prea acid,
sa ai spor la machete si sa ne arati ce iese.
Adi

stiu ce e metoda buretelui , da din pakate ma cam grabesc pentru ca in prezent realizez o macheta de tank si nu prea am timp sa caut in tot forumu dar sa sti ca unele probleme le-am gasit personal rasfoind forumu , altele nu...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi