Forum Machete,Modelism,Hobby: Vallejo water effects - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vallejo water effects a mai folosit cineva??

#1 Useril este offline   dimmu 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 78
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:modelism, motociclism!!!!!

Postat 05 December 2009 - 06:38 PM

as vrea sa cumpar ceva water effect pt o diorama.daca a folosit cineva de ici geluri de agest gen sa imi dea niste sfaturi.in primul rand as vrea sa stiu daca aceste geluri pot fi vopsite?cum se procedeaza sa dea efectul de valuri care lovesc navele daca gelul este albastru (sa se creeze efectul de spuma)?

#2 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 05 December 2009 - 09:13 PM

http://www.steelnavy.com/toppage3.htm

http://www.youtube.c...h?v=kQVp_ibAi5w

#3 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 05 December 2009 - 09:31 PM

Vezi postareaalaur, la 5 Dec 2009, 21:13, a spus:

Salut,
Atentie in primul link e vorba de produse Woodland Scenics, nu stiu daca tehnicile sunt aceleasi ca si la produsele Vallejo.
Alexie a lucrat cu Vallejo, Water effects, e cel mai in masura sa te sfatuiasca.
Spor,
Bill

#4 Useril este offline   dimmu 

• Membru deplin

Postat 06 December 2009 - 12:02 AM

alaur inca o data iti multumesc in special pt linkul de pe youtube.

#5 Useril este offline   dimmu 

• Membru deplin

Postat 06 December 2009 - 12:49 PM

cred ca cel mai usor este cu silicon cum face micul chinez din filmulet si am mai gasit pe youtube cu latex la tub deci sapt asta ma apuc de treaba.Cu Woodland Scenics e prea scump.raman inca valabile cele de la vallejo dar tre sa mai aflu cate ceva despre ele.
va multumesc inca o data!!

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 06 December 2009 - 12:57 PM

Succes si te rugam sa ne spui si noua cum iese cu silicon sau latex. Din teorie stiu ca ele mai lucreaza in timp, au usoare modificari de forma.
Spor,
Bill

#7 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 06 December 2009 - 09:02 PM

salutare.....
am facut incercari exact ca in filmuletul de pe youtube.....merge, dar pentru diorama mici e buna tehnica. siliconul se intareste destul de repede si nu mai poate fi modelat calumea. Pentru o diorama de 20/10 cm ca suprafata, siliconul in 4 min deja incepea sa se intareasca si nu se mai poate modela ok valurile. nu vreu sa mai spun ce miros am facut in casa si ca-mi lacrimau ochii :-D

#8 Useril este offline   dimmu 

• Membru deplin

Postat 06 December 2009 - 09:16 PM

Vezi postareacorsar, la 6 Dec 2009, 21:02, a spus:

salutare.....
am facut incercari exact ca in filmuletul de pe youtube.....merge, dar pentru diorama mici e buna tehnica. siliconul se intareste destul de repede si nu mai poate fi modelat calumea. Pentru o diorama de 20/10 cm ca suprafata, siliconul in 4 min deja incepea sa se intareasca si nu se mai poate modela ok valurile. nu vreu sa mai spun ce miros am facut in casa si ca-mi lacrimau ochii :-D

ai adaugat vopseaua direct in silicon??sau ai vopsit peste silicon?poze nu ai??am gasit pe un topic mai vechi inca o metoda tot cu silicon:

http://www.modellmarine.de/index.php?optio...amp;Itemid=4338

Aceasta postare a fost editata de dimmu: 06 December 2009 - 09:17 PM

#9 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 07 December 2009 - 01:47 AM

am adaugat vopsea acrilica in silicon. sa vopsesti siliconul nu prea merge ca dupa uscare se ia vopseaua la simpla atingere cu mana...testat....
poze nu am pus ca a fost pur si simplu o incercare, in care am facut mai multe nuoante de culoare pintre care si alb. amestecad usor 2 -3 noante de albastru se obtine un efect fain, dar trebuie sa fi uite de mana sa nu se intareasca siliconul. am pus aceste nuante amestecate peste siliconul de baza care era un albastru inchis s-a obtinut niste valuri faine, dar pur si simplu am stricat tot cand am pus siliconul alb ca sa fac creasta la valuri, l-am pua prea tarziu....deja toate noantele de silicon incepuse sa se intareasca si acel alb nu a mai interpatruns cu nuoantele de albastri......
am incercat sa pun silicon alb proaspat dar am stricat si mai tare diorama..... :-D
PROIECTUL SILICON ABANDONAT....se preteaza totusi la diorame cu suprafata mica........
voi testa cu ipsos, ciment, adezivi faianta-gresie, chituri de faianta-gresie, si orice altceva ce voi gasi pe la magazinile de amenajari interioare....
sau poate stie cineva ceva bun garantat si de unde se poate procura....

P.S. Ca sa fiu inteles mai bine am testat tecnica de aici: http://www.youtube.c...h?v=kQVp_ibAi5w
tehnica de aici: http://www.modellmar...amp;Itemid=4338
nu se preteaza la ceia ce vreau sa fac eu

Aceasta postare a fost editata de corsar: 07 December 2009 - 01:54 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi