Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 Preiser - WWII German PaK40 Crew - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 Preiser - WWII German PaK40 Crew Img si link Review

#21 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 08 December 2009 - 12:15 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 8 Dec 2009, 03:28, a spus:

Zau, dragi confrati, oare la ce bun aceste discutii?

Poate soldatul nostru priveste prin luneta la o tanti care se scalda la rau sau pur si simplu urmareste un fluturas frumos colorat... Hadeti sa ne folosim putin simtul umorului...

Mie imi place ce ai lucrat. Are viata si dinamica. Cand iti privesc lucrarile si iti citesc recenziile imi vine sa ma apuc din nou de figurine la 1/72.
La cat mai multe.

Multumesc LAV_Z pentru mesaj si sugestii, le-am preluat si citat in raspunsul de mai sus...
Imi pare foarte bine ca iti plac atat recenziile si micutii atasati acestora si n-ar fi rau sa te reapuci de 1/72. Sunt mai ieftine si castigi si spatiu....... :pardon: :-D

#22 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 08 December 2009 - 12:32 PM

Vezi postareatgr, la 8 Dec 2009, 11:57, a spus:

Off topic dar citind posturile mi-am adus aminte de filmul asta.
Buna treaba Panzer_Grenadire!
Si diorama e frumoasa.Lipseste totusi copacul care a lasat frunzele.

Tare filmuletul....Multumesc mult pentru mesaj si sunt bucuros ca ti-a placut. Ai dreptate cu frunzele... :-D
Exista,si chiar mai multi insa nu i-am instalat inca...
Figurinele acestea nu vor face parte din aceasta diorama, le-am pus in joaca si penntru a exemplifica pozitia ciudata a unor conversii. am vrut sa fac mai multe, inclusiv cea cu fumatorul si cel cu pistolul in mana, insa nu am avut timp suficient.... :pardon:

#23 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 08 December 2009 - 06:52 PM

Frate,fig. sunt, ca de obicei, foarte reusite si te admir pt perseverenta ta in privinta chipurilor si a conversiilor.
Am o mica carcoteala...aparatoarea de la Pak-ul 40...in rest ,vizavi de pozitia si modul de tragere[organizare]a lunetistilor e pura teorie...cei care intr-adevar au facut armata[cercetare] si au tras cu PSL-ul,pot sa confirme ceea ce spun.

In general practica bate teoria.Spor in continuare!

#24 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 08 December 2009 - 10:03 PM

Vezi postareadani, la 8 Dec 2009, 18:52, a spus:

Frate,fig. sunt, ca de obicei, foarte reusite si te admir pt perseverenta ta in privinta chipurilor si a conversiilor.
Am o mica carcoteala...aparatoarea de la Pak-ul 40...in rest ,vizavi de pozitia si modul de tragere[organizare]a lunetistilor e pura teorie...cei care intr-adevar au facut armata[cercetare] si au tras cu PSL-ul,pot sa confirme ceea ce spun.

In general practica bate teoria.Spor in continuare!

Multumesc dani, imi pare bine ca ai remarcat atat conversiile cat si fetele lor. De regula la figurinele in camuflaj, este remarcat numai camuflajul, dar cred ca la aceste figurine mi-au iesit destul de bine si fetele. Tunurile sunt destul de naspa, am scris si la inceputul postarii acest fapt si le-am folosit strict pentru a exemplifica pozitille soldatilor si cat de bine se potrivesc la tunuri.
Si nu in ultimul rand, referitor la lunetist, ai perfecta dreptate, practica bate teoria..... De asemenea si experienta acumulata dupa cativa ani petrecuti in prima linie..... :-D

#25 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 09 December 2009 - 12:36 AM

Panzer ai dreptate, intr-adevar, soldatul acela nu trebuie neaparat sa traga asupra cuiva. Poate facea cum a zis LAV-Z: “priveste prin luneta la o tanti care se scalda la rau sau pur si simplu urmareste un fluturas frumos colorat”. Cred ca asta este cea mai buna explicatie :D
Alexelu, in primul rand esti total pe dinafara problemei si ai inceput sa fii tocmai din momentul in care l-ai acuzat pe Panzer de superficialitate. Noroc ca omul a fost destul de amabil incat sa ridice nivelul discutiei si sa-ti explice si tie sa-ti faca putina ordine prin informatii.
Ca dovezi in sprijinul afirmatiei iti aduc urmatoarele:
1. la lejera cautare pe google (http://en.wikipedia.org/wiki/Sniper) vei vedea ce ai gresit in legatura cu termenii de sniper si sharpshooter. Ti-a explicat de altfel si Panzer cu rabdare.
2. un sniper nu poate avea ca principal atribut “concealmentul” pentru ca pur si simplu el nu este un obiect, ci o fiinta (conform DEX, chiar si ala online, pe care tocmai tu m-ai indemnat sa-l folosesc, cuvantul “atribut” inseamna: insusire a unui obiect).
3. sa-mi arati si mie un manual in care se specifica ca sunt preferati dreptacii ca sniperi. Eu credeam ca principala lor “calitate” (nu atribut) trebuie sa fie aceea de buni tragatori. Restul mai veneau si cu antrenamentul.
4. ca operatiuni pt tragere ale sniperilor germani (urmareste fimuletul: http://www.subtire.com/2008/12/29/antrenam...nainte-de-ww2/), vei vedea ca nu conta ochiul cu care se facea ochirea pt ca oricum, in general, se executa cate 1 singur foc odata, dupa care cauta sa se adaposteasca, neexistand astfel miscari aiuristice, intrucat interesul lui era acela de a nu se da de gol.
5. iti voi explica ce ai gresit referitor la pistonul de gaze si inchizator: in primul rand nu cunosti termenii, pentru ca ai spus asa: “inchizatorul, culata si pistonul umbla pe sub mustata”, referindu-te la armele automate. Pe scurt, la armele automate, in cutia mecanismelor, ca parte componenta se regaseste portinchizatorul cu pistonul de gaze care sunt o singura piesa si inchizatorul care se monteaza la portinchizator. “culata” cum ii spui si dupa acelasi DEX la care m-ai trimis, semnifica partea dinapoi a tevii, parte dinapoi a tevii care este fixa si prin urmare nu se poate misca ca sa-ti umble pe sub mustata.
Pentru a demonstra ca tot ce ai spus sunt numai niste elucubratii, sunt gata sa aduc la intalnirea lunara de la muzeu, manualele armamentului de infanterie, daca nu cumva s-ot fi gasind chiar pe la muzeu. De fapt, nici nu stiu daca va fi nevoie, e imposibil sa nu gasim pe acolo o arma, ca sa-ti pot arata ce cunostinte “vaste” militare ai. Si atunci de fata cu toti cei de acolo, vom vedea care dintre noi 2 a coborat nivelul discutiei. Inainte sa mai emulezi, ar fi mai bine sa citesti si sa te documentezi mai bine. Poate ca nu stiu toate armele cu luneta inventate vreodata pe acest pamant si nici nu ma intereseaza. Am spus doar unde consider ca ma pricep.
Eu ti-am demonstrat cu argumente ca spui prostii, nu am vorbit la modul general. Ti-am ascultat chiar si sfatul de a citi in DEX semnificatia unor cuvinte. Asa ca te rog sa te abtii atunci cand nu stii despre ce e vorba,
Afirmi ca ai facut armata si inca o mai faci. Dupa tot ce ai spus aici, mi-e rusine ca fac parte din aceeasi armata cu tine. Am fost tentat sa cred ca o faci cumva pe la GAZ, dar alea s-au desfiintat. Nu-mi explic altfel decat ca esti unul din cei care-si luau vergele peste cap la tragerile efectuate in poligon pentru ca nu intelegeai nimic din ce ti se explica. Cu siguranta ca daca ai fi fost vreodata in plutonul meu, ai fi stiut macar din ce este compus un pistol mitraliera, fara sa faci confuzii.
IN acest moment pot sa consideri ca m-am coborat la nivelul tau de intelegere si ii multumesc si lui Panzer pentru ca a facut-o cu rabdare si cu tact, precum si cu umor. Si de aceea consider ca este inutil sa te mai fac sa intelegi daca tu nu vrei.

Aceasta postare a fost editata de KIT: 09 December 2009 - 12:40 AM

#26 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 09 December 2009 - 09:39 AM

Discutia derapeaza pe o linie descendenta,contraproductiva si de-a dreptul inutila.
Povestea cu tragatorii de elita(lunetisti),poate continua.Daca doriti,eu pot sa ofer anumite explicatii,pentru ca am fost unul dintre ei.Daca nu este off-topic,desigur.

#27 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 09 December 2009 - 10:00 AM

Draga KIT, mai mult calm. Prea multa inversunare intr-un spatiu (forum) la care am aderat in principal pt. a ne simti bine.
Crede-ma, te rog, tonul discutiei nu-i deloc camaraderesc.
Noroc.

#28 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 08:54 PM

...
"un pret mic,pentru o valoare atat de mare"

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PSO_1_reticle_Romanian_2.JPG

#29 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 09 December 2009 - 11:20 PM

Nasol ca a inceput iar o discutie din asta.
Ca spectator extern pot sa va spun ca toti aveti dreptate dar si gresiti intr-o anumita masura.
Dreptate absoluta nu poate avea decat Dumnezeu.....Bine, hai si Base.

Am vazut pozele dupa care s-a inspirat PzGren. Da, unele cred ca sunt de propaganda si i-am si spus. Nu e vorba de riscurile cameramanului ci pur si simplu de nevoia de poze pentru anumite publicatii. Daca tipul primea comanda de imagini pt un articol cu lunetist nu-l cauta tot mapamondul. Il punea pe unu sa stea cu teava la ochi si tigara in coltul gurii si-i tragea 14 poze.
Din cate stiu eu lunetistii se cam ascund. Uneori numai din ratiuni de lumina - se tinteste mai bine cand stai la intuneric.
Personal n-am avut in familie lunetisti si in aramata am tras cu dushul (automat imprastiat) ca eram soldat chiulangiu. Da am facut la pad-uri pt tragatori si costume Gillie de mascare, de mi-a iesit pe nas. In general erau gandite pt. dreapta. Si-i alegea pe aia dreptaci, ce-i asa greu. Oricum d-aia adevarati in Romania la ora asta sunt probabil vreo 30 maxim. Esti stangaci ?! La G.A.Z. !
Kit, cuvantul atribut acolo, se potriveste si la fiinte vii ucigase, ca nu putea sa fie un adjectiv. Zic eu unu.....Zi tu doi !

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Ghillie_R65111.jpg
  • Imagine atasata: ghillie_suit.jpg
  • Imagine atasata: ghillie_suits_3.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_12_2009/post-68-1260393567.jpg

Aceasta postare a fost editata de wurger: 09 December 2009 - 11:24 PM

#30 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 09 December 2009 - 11:38 PM

Vezi postareatgr, la 8 Dec 2009, 12:12, a spus:

Fii fara griji.
Un gard e un suport perfect pentru un lunetist la ananghie.
Numai uita-te la astia.In special cel cu barret-ul de cal .50.

Niste fraieri pusi pe demolari;cred ca trag dupa civili.Harry Potter si camarazii.
Ala/aia cu AK47 dau la gramada(sau dupa liberare).Ala cu M82 Barett de 12,7 trage de pe o masa ce sta la un moment dat sa cada peste el.Sa nu-l mai pun in calcul pe boul ala ce trage prin luneta,cu ochelari de soare.
Merde,fratilor.Va spun "a treia Legere" i-ar fi trimis in Valhalla rapid.Da'cu civili arabi,merge si asa.Se mai trag pe video,sa vada "prunele"d,acasa ce barbati au. :drinks:

#31 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 10 December 2009 - 12:02 AM

wurger cu tot respectul, n-as vrea sa mai continuam discutia pentru ca ai intrat si tu pe un teren minat si n-as vrea dupa aceea sa spun ceva care sa te supere sau sa te jigneasca. cel mai corect mi se pare, asa cum am spus anterior, sa vorbim luna asta cand ne intalnim la MMN.

P.S.-nu am pretins ca as avea dreptate absoluta, cu atat mai mult cu cat am cerut sa fiu corectat acolo unde gresesc.

#32 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 10 December 2009 - 11:21 AM

Vezi postareaLonginus, la 9 Dec 2009, 23:38, a spus:

Niste fraieri pusi pe demolari;cred ca trag dupa civili.Harry Potter si camarazii.
Ala/aia cu AK47 dau la gramada(sau dupa liberare).Ala cu M82 Barett de 12,7 trage de pe o masa ce sta la un moment dat sa cada peste el.Sa nu-l mai pun in calcul pe boul ala ce trage prin luneta,cu ochelari de soare.
Merde,fratilor.Va spun "a treia Legere" i-ar fi trimis in Valhalla rapid.Da'cu civili arabi,merge si asa.Se mai trag pe video,sa vada "prunele"d,acasa ce barbati au. :drinks:

Ca sunt neproesionisti asta vede oricine dar nu conteaza.Conteaza ca s-a intampat acu 6-7 ani, si s-a intamplat si acu' 60-70 ani, pentru ca oamenii nu fac (prin definitie) totul ca la carte.
Oricum noroc cu M203-ul ca altfel nu nimereau nimic.

Ca dovada totusi ca unii trag bine, in Afganistan a aparut un nou record pentru snipereala, unde un canadian a lovit un inamic de la 2400m(sau 2300) cu o pusca tot de calibru .50 .Fostul record era detinut de un american in Vietnam.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 10 December 2009 - 11:36 AM

#33 Useril este offline   KIT 

• Membru senior

Postat 10 December 2009 - 05:15 PM

de fapt sunt vreo 2430 m si punctul de ochire a fost undeva pe la vreo 15 m in dreapta. :drinks:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi