Panzer ai dreptate, intr-adevar, soldatul acela nu trebuie neaparat sa traga asupra cuiva. Poate facea cum a zis LAV-Z: “priveste prin luneta la o tanti care se scalda la rau sau pur si simplu urmareste un fluturas frumos colorat”. Cred ca asta este cea mai buna explicatie :D
Alexelu, in primul rand esti total pe dinafara problemei si ai inceput sa fii tocmai din momentul in care l-ai acuzat pe Panzer de superficialitate. Noroc ca omul a fost destul de amabil incat sa ridice nivelul discutiei si sa-ti explice si tie sa-ti faca putina ordine prin informatii.
Ca dovezi in sprijinul afirmatiei iti aduc urmatoarele:
1. la lejera cautare pe google (
http://en.wikipedia.org/wiki/Sniper) vei vedea ce ai gresit in legatura cu termenii de sniper si sharpshooter. Ti-a explicat de altfel si Panzer cu rabdare.
2. un sniper nu poate avea ca principal atribut “concealmentul” pentru ca pur si simplu el nu este un obiect, ci o fiinta (conform DEX, chiar si ala online, pe care tocmai tu m-ai indemnat sa-l folosesc, cuvantul “atribut” inseamna: insusire a unui obiect).
3. sa-mi arati si mie un manual in care se specifica ca sunt preferati dreptacii ca sniperi. Eu credeam ca principala lor “calitate” (nu atribut) trebuie sa fie aceea de buni tragatori. Restul mai veneau si cu antrenamentul.
4. ca operatiuni pt tragere ale sniperilor germani (urmareste fimuletul:
http://www.subtire.com/2008/12/29/antrenam...nainte-de-ww2/), vei vedea ca nu conta ochiul cu care se facea ochirea pt ca oricum, in general, se executa cate 1 singur foc odata, dupa care cauta sa se adaposteasca, neexistand astfel miscari aiuristice, intrucat interesul lui era acela de a nu se da de gol.
5. iti voi explica ce ai gresit referitor la pistonul de gaze si inchizator: in primul rand nu cunosti termenii, pentru ca ai spus asa: “inchizatorul, culata si pistonul umbla pe sub mustata”, referindu-te la armele automate. Pe scurt, la armele automate, in cutia mecanismelor, ca parte componenta se regaseste portinchizatorul cu pistonul de gaze care sunt o singura piesa si inchizatorul care se monteaza la portinchizator. “culata” cum ii spui si dupa acelasi DEX la care m-ai trimis, semnifica partea dinapoi a tevii, parte dinapoi a tevii care este fixa si prin urmare nu se poate misca ca sa-ti umble pe sub mustata.
Pentru a demonstra ca tot ce ai spus sunt numai niste elucubratii, sunt gata sa aduc la intalnirea lunara de la muzeu, manualele armamentului de infanterie, daca nu cumva s-ot fi gasind chiar pe la muzeu. De fapt, nici nu stiu daca va fi nevoie, e imposibil sa nu gasim pe acolo o arma, ca sa-ti pot arata ce cunostinte “vaste” militare ai. Si atunci de fata cu toti cei de acolo, vom vedea care dintre noi 2 a coborat nivelul discutiei. Inainte sa mai emulezi, ar fi mai bine sa citesti si sa te documentezi mai bine. Poate ca nu stiu toate armele cu luneta inventate vreodata pe acest pamant si nici nu ma intereseaza. Am spus doar unde consider ca ma pricep.
Eu ti-am demonstrat cu argumente ca spui prostii, nu am vorbit la modul general. Ti-am ascultat chiar si sfatul de a citi in DEX semnificatia unor cuvinte. Asa ca te rog sa te abtii atunci cand nu stii despre ce e vorba,
Afirmi ca ai facut armata si inca o mai faci. Dupa tot ce ai spus aici, mi-e rusine ca fac parte din aceeasi armata cu tine. Am fost tentat sa cred ca o faci cumva pe la GAZ, dar alea s-au desfiintat. Nu-mi explic altfel decat ca esti unul din cei care-si luau vergele peste cap la tragerile efectuate in poligon pentru ca nu intelegeai nimic din ce ti se explica. Cu siguranta ca daca ai fi fost vreodata in plutonul meu, ai fi stiut macar din ce este compus un pistol mitraliera, fara sa faci confuzii.
IN acest moment pot sa consideri ca m-am coborat la nivelul tau de intelegere si ii multumesc si lui Panzer pentru ca a facut-o cu rabdare si cu tact, precum si cu umor. Si de aceea consider ca este inutil sa te mai fac sa intelegi daca tu nu vrei.
Aceasta postare a fost editata de KIT: 09 December 2009 - 12:40 AM