Daca este al tau, ia-l si "freaca-l" mai mult ca e pacat sa nu scoti poze mai bune cu el; te asigur ca poate.
Incearca sa-l studiezi mai bine si, cu timpul, sa iesi din modul "Auto" si sa-ti faci setarile singur (vezi modurile Aperture Priority "A" si Shutter Priority "S" ca sa nu mai zic de Manual "M"; vezi in link-ul pe care ti l-am dat, meniul din stanga sus in sectiunea "Learn/Glossary").
Cat despre lipitura:
.......... inainte de a incerca orice varianta de refacere, curata bine suprefetele ce vor veni in contact, Se vad acolo niste "stalactite" si "stalagmite" din plastic dizolvat de lipici.
Curata bine, smirgheluieste suprafetele ce vor veni in contact,
apropie-le (fara lipici) sa vezi daca se suprapun bine si apoi pui lipiciul si le fixezi.
Dupa cum se vede in poze, cred ca partea superioara este putin deformata si va tinde sa "traga" in continuare in sus asa ca lipitura va fi in continuare tensionata. De aceea parca as recomanda o lipitura cu ceva care dizolva masa plasticului si nu cu superglue care este cam casant in cazul unui soc aplicat unei lipituri deja tensionate (scuze wurger

! Parerea mea ! hic..).
Da cate un strat
subtire de lipici pe ambele suprafete (sus si jos) mai ales pe muchiile interioare. Cand aproape s-a uscat (daca pui degetul se "prinde" foarte putin) mai dai un strat deasemenea
foarte subtire si preponderent pe muchiile interioare (pentru ca la apasare sa nu iasa la exterior), mai lasi putin sa se usuce (10-15 sec), apropii si strangi partea de sus cu cea de jos, invelesti totul cu un servetel sau o folie (ATENTIE sa nu ai lipici iesit in exterior) si fixezi cat mai strans cu elastice (vezi daca poti sa pui un cleste de rufe chiar pe coada). Daca ti-a iesit lipici la exterior NU INCERCA SA-L INDEPARTEZI, lasa-l asa sa se usuce bine si apoi il cureti si refaci vopseaua; nu mai pui folie sau servetel pentru ca oricum va trebui sa refaci vopseaua.
Oricum, tine cont de faptul ca lipitura va fi tensionata si va tinde sa se desfaca, asa ca fixeaza foarte bine piesele si lasa lipitura sa se intareasca foarte bine (eu as lasa-o 2-3 zile)
Aceasta postare a fost editata de alaur: 05 December 2009 - 03:34 PM