Forum Machete,Modelism,Hobby: Diorama cu hidroavion Macchi M5 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diorama cu hidroavion Macchi M5 Lucrare "in progres"

#101 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 12 March 2010 - 03:15 PM

Super!!!

#102 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 13 March 2010 - 01:00 PM

Multam fratilor,
Iata ca dragonul marii e aproape gata. I-am terminat de pus hobanele, i-am pus belciugul din nas, sistemul de ochire din parbriz si am facut citeva usoare matisari cu sirma de plumb de 0,2 la citeva imbinari ale hobanelor. Elicea, surpriza...... era prea lunga :gun: ... usor de scurtat, insa remarc din nou neglijenta crasa a producatorului.
Imagine atasata: avion_gata3.JPG
Imagine atasata: avion_gata4.JPG
Am pus manivela si mica elice superioara a motorului, am suflat un strat de lac satinat si am mai facut citeva ajustari pe ici-colo.
Iata-l cum ne arata, cu obraznicie, derierul :blink:
Imagine atasata: avion_gata5.JPG
Pozele sunt facute la mare repezeala, nu vreau sa-l devoalez :lazy: , pina e gata diorama apoasa(care a mai primit un strat de apa) :-)
Si mai jos inca o proba de valuri cu neregularitatile mai mici si mai putin adinci:
Imagine atasata: valuri_proba2.JPG
si dupa uscare:
Imagine atasata: valuri_proba3.JPG
La avion mai fac ceva murdariri, dar foarte discrete, pozele imi arata ca era destul de curat. Si continui la apa.
Spor,
Bill

Aceasta postare a fost editata de Bill: 13 March 2010 - 01:21 PM

#103 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 March 2010 - 12:14 PM

Parca apa asta arata mai bine... Cit despre avion, jos colopu'!

#104 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 15 March 2010 - 09:48 AM

Multam Zetule, mai am de pingarit putin avionul. Apa e doar la 1/3, astept sa-mi mai soseasca gel si testez valurile in continuare.
Iata un mic "preview" al dioramei. Acareturile :shifty: de pe plaja nu sunt fixate, pozitia lor e doar provizorie si mai vin completari. De asemenea voi face urme in nisip.
Imagine atasata: dio_preview2.JPG
Spor,
Bill <_<

#105 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 15 March 2010 - 10:07 AM

DEJA ARATA FOARTE MISTO!!!! SUPERBA LUCRARE!

#106 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 16 March 2010 - 09:31 AM

...

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-19-1268724677.jpg

#107 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 16 March 2010 - 12:42 PM

la cat e de frumos avionu' asta, poate ar fi meritat o diorama mai mare?oricum mi-ai captat atentia, desi avioanele nu sunt 'specialitatea' mea! <_<

#108 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 16 March 2010 - 01:24 PM

Vezi postareagobi71, la 16 Mar 2010, 12:42, a spus:

la cat e de frumos avionu' asta, poate ar fi meritat o diorama mai mare?oricum mi-ai captat atentia, desi avioanele nu sunt 'specialitatea' mea! <_<

Multam Gobi,
Fiind incepator la diorame, m-am gindit sa o iau treptat. Sa speram ca voi invata asa de mult din tehnicile necesare la apa, incit sa am tupeul sa fac diorame mai mari, si mai complexe, in viitor. Cu partea montarii avioanelor sunt relaxat, dar la unele tehnici specifice dioramelor inca bijbii. Insa numai asa pot sa le depriind, incercindu-le.
Spor,
Bill :shifty:

#109 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 March 2010 - 03:38 PM

Arata fain!

#110 Useril este offline   Tineghe 

• Membru senior
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 22-April 09
  • Interests:Zborul si de ceva timp Machete (aero)

Postat 16 March 2010 - 07:10 PM

Senzatie <_<

#111 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 21 March 2010 - 08:12 AM

Salut,
Daca turnam urmatorul strat de apa simbata mergea foarte bine expresia "S-a dus pe apa Simbetei" :good:
Straturile au reactionat intre ele, cel lichid, decojindu-l pe cel vechi, care era uscat!
Daca am facut ceva rau, nu stiu despre ce-i vorba. Le-am si scris celor de la Vallejo, explicindu-le fenomenul, si atasind poze, inainte si dupa. Mi-au raspuns ca vor studia atent patania. Sunt curios de raspunsul lor final.
Imagine atasata: Esec1.jpg
Este diferenta de compozitie intre cele 2 sticle de Still Water?, e adevarat ca sunt cumparate in momente diferite si din surse diferite. In orice caz e descurajator, nemaivorbind de aspectul financiar. Devine un lux mult prea mare pentru mine sa pun in diorama 3 sticle de gel si sa nici nu am nici un fel de siguranta ca iese rezonabil. Ce-i drept dupa uscare si aplicarea de Water Effects, e posibil sa nu conteze aceste denivelari. Voi vedea. Oricum pregatesc varianta din Planul B, in cazul esecului simularii apei. :hi:
Spor,
Bill

Aceasta postare a fost editata de Bill: 21 March 2010 - 08:54 AM

#112 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 21 March 2010 - 08:58 AM

Vezi postareaBill, la 21 Mar 2010, 08:12, a spus:

Daca turnam urmatorul strat de apa simbata mergea foarte bine expresia "S-a dus pe apa Simbetei" :good:
Straturile au reactionat intre ele, cel lichid, decojindu-l pe cel vechi, care era uscat!
Daca am facut ceva rau, nu stiu despre ce-i vorba. Le-am si scris celor de la Vallejo, explicindu-le fenomenul, si atasind poze, inainte si dupa. Mi-au raspuns ca vor studia atent patania. Sunt curios de raspunsul lor final.
Este diferenta de compozitie intre cele 2 sticle de Still Water?, e adevarat ca sunt cumparate in momente diferitesi din surse diferite. In orice caz e descurajator, nemaivorbind de aspectul financiar. Devine un lux mult prea mare pentru mine sa pun in diorama 3 sticle de gel si sa nici nu am nici un fel de siguranta ca iese rezonabil. Ce-i drept dupa uscare si aplicarea de Water Effects, e posibil sa nu conteze aceste denivelari. Voi vedea. Oricum pregatesc varianta din Planul B, in cazul esecului simularii apei. :hi:
Spor,
Bill

Ar fi deja culmea, sa trebuiasca sa folosesti lichid din aceeasi sarja, din sticle consecutive, imbuteliate in aceeasi zi. Doar nu suntem la imperecheat memorii de pc !!
Faptul ca ti-au raspuns cei de la Vallejo, macar doar preliminar, constitue un semn bun.
Numai retin care ar fi planul B, dar eu zic sa nu-l abandonezi pe asta. Prea ai muncit la el si cum zici si tu .. ce-i drept dupa uscare si aplicarea de Water Effects, e posibil sa nu conteze aceste denivelari. Si eu cred la fel ... mai ales ca in rest totul arata de 10+. Na bine, apa va fi de 9 .... :blink:

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 21 March 2010 - 08:59 AM

#113 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 21 March 2010 - 09:44 AM

Merci mon frere,
Cei de la Vallejo au raspuns rapid si foarte civilizat, iti dai seama ca si pe ei ii ingrijoreaza o asemenea treaba. Au zis ca gelul are niste aditivi in el dar ca nu au mai schimbat formula de 2 ani. Si ca dupa ce vor face teste, vor reveni cu o explicatie. Frumos si normal din partea lor :blink:
Intre timp stratul incretit s-a uscat si am mai pus unul. Biensur, aceeasi poveste :hi: s-au format citeva mici tsunami...
Sa vedem dupa uscarea ultimului strat si aplicarea efectelor de neregularitati.
Planul B se bazeaza pe aceasta poza(tot din Windsock DataFile)
Imagine atasata: rampa_apa.jpg
Avionul pe aceasta rampa, pe uscat si doar un strat de apa, fara adincime. Mai putin riscant :good: Iar pe uscat, toate accesoriile, sezlong, lazi, butoaie, etc
Dar sa vad cum va arata apa asta intii.
Spor,
Bill

Aceasta postare a fost editata de Bill: 21 March 2010 - 10:28 AM

#114 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 21 March 2010 - 10:18 AM

Nasoala treaba. In ori ce caz, reactia celor de la Vallejo, este de laudat.
Nu-i de lepadat nici planul B, asta daca facem abstractie de costurile planului A. :hi:

#115 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 26 April 2010 - 12:39 PM

Salut,
Pina la urma apa nu a iesit ce trebuie si, pentru Mosonmagyarovar, am renuntat la ea. Am dus acolo doar avionul, pus pe un carut si doua capre, asa cum am vazut in poze. Nu am abandonat ideea cu apa, si o voi face, dar numai in momentul cind am resursele necesare pantru ca sa pot cumpara rasina. E clar ca produsul Still Water nu e pentru ape mai adinci de 1-2 cm. Se contracta foarte mult si ajungi sa folosesti foarte mult gel. Vestea bina este ca in urma discutiilor cu Alex Vallejo a spus ca deja lucreaza cu producatorul gelului la o reteta mai buna cu un gel care sa se "stringa" atit de mult in urma uscarii. Sper sa reuseasca !
Iata pozele cu avionul:
Imagine atasata: macchi2.jpg Imagine atasata: Macchi_8.JPG Imagine atasata: macchi_3.jpg
Imagine atasata: Macchi_5.jpg Imagine atasata: Macchi_13.JPG Imagine atasata: Macchi_14.JPG
Va urma si un articol cu avionul pe TMA-Aircraft blog
Spor,
Bill :hi:

#116 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 26 April 2010 - 12:57 PM

Strasnica lucrare Bill si ma bucur ca nu ai renuntat la ideea de a include bijuteria aceasta in diorama !
Felicitarile mele sincere !!! :hi: MERVEILLEUX

Aceasta postare a fost editata de axor: 26 April 2010 - 12:58 PM

#117 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 27 April 2010 - 07:01 AM

Da ba, excelent.
Avionul ti-a iesit foarte asemenetor cu ce am vazut in poze.
Cand e vorba de lucru, ma uimesti cu minutiozitatea cu care te tii de pasi si cu lipsa de graba.
Eu o iau mereu pe scurtaturi si de multe ori sper sa se rezolve singure anumite greseli.
Trebuie sa mai sap in ce am eu cu ape sa vad daca gasesc ceva pentru ape adanci.
Felicitari pentru realizare oricum.

#118 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 27 April 2010 - 07:50 AM

Super diorama!!!
Si felicitari pt premiu!
Nisipul din ce l-ai facut?

#119 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 27 April 2010 - 08:39 AM

A iesit de milioane!! Pacat de treba cu apa, dar sper sa o rezolvi pina la urma!

#120 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 20 May 2010 - 06:46 AM

Salut,
Am publicat si articolul pe blog:
Macchi M5 pe TMA-aircraft
Si cu amablilitatea prietenului Alberto de la AMB Brescia voi primi rasina Prochima D20 water, si incer sa refac apa, sau poate doar sa adaug desi tot uitindu-ma la ea, mi se pare prea mica rama pentru anvergura aceea care cam ascunde apa. Ma gindesc serios sa fac una mai mare putin. Voi vedea....
Spor,
Bill :diablo:

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul