Diorama cu hidroavion Macchi M5 Lucrare "in progres"
Postat 08 March 2010 - 05:31 PM
Am turnat primul strat de apa cu o coloratie mai palida decit la probe, coloana de apa va fi mai mare decit la probe si mi-e frica sa nu iasa prea colorata. Uscarea a decurs relativ bine iata rezultatul. Inca nu e uscata de tot de aceea voi astepta pina miine pentru stratul al doilea
Unde pot apare diverse probleme de care m-am lovit la testari. Va tin la curent.
Spor,
Bill
Postat 10 March 2010 - 09:56 AM
Am turnat si al doilea strat de gel Still Water Vallejo, avind grija ca si colorarea lui cu amestecul de Tamiya Clear Blue si Clear Green sa fie mai palida decit la primul strat. Iata rezultatul, va mentionez ca inca nu este uscat complet desi lincezeste de 24 de ore
In paralel am incercat valurile mici cu Woodland scenics Water effects. Va prezint testarile, in prima poza, imediat dupa aplicare iar in a doua dupa uscare. Nu sunt multumit de rezultat voi incerca si niste neregularitati mai ample si cu coame mai nete
Astazi urmeaza ultimele decaluri la avion si in asteptarea uscarii stratului doi, lipirea planului superior la avion.
Spor,
Bill
[center]
[/center]
Postat 10 March 2010 - 10:08 AM
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 March 2010 - 10:13 AM
Postat 10 March 2010 - 10:29 AM
Peste stratul al doilea mai urmeaza cel putin inca 3, deoarece dupa uscare gelul se stringe bine de tot. Cind voi ajunge la cel in care apare si avionul il voi pune acolo(izolat cu banda) si voi avea si conturul. Dupa ultimul strat vine partea hard core unde va trebui sa fac acele mici culmi ale apei.
Cam asa ceva urmaresc, poza mi-a gasit-o Cartula, ii multumesc.
Observati lipsa liniilor de valuri, doar mici denivelari ale apei. Voi mai face teste cu Water effects pe "maimuta". Locul pe care incerc sa-l reproduc e un mic golfulet, linistit, unde in acel moment nu erau valuri. Ce tupeu as fi avut sa incerc la "prima nocte' niste valuri mai consistente. Nemaivorbind de faptul ca nu trageau la mal avionul daca marea nu era "oglinda"
Spor,
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 10 March 2010 - 10:32 AM
Postat 10 March 2010 - 10:54 AM
Postat 11 March 2010 - 10:31 AM
OlafTheViking, la 11 Mar 2010, 10:21, a spus:
Multam Olafe,
Mai am de pus inca vreo 3 straturi din care ultimul transparent complet, basca treaba cu water effects. Oricum voi pastra ideea de degrade facut din straturi. Sa speram ca va arata la fel si la sfirsit
Cristi, cind vin valurile la rind o sa te rog sa ma sfatuiesti nitel. Oricum eu mai fac teste pe bancul de proba. Multam
Si spor tuturor, in urmatorul episod ma voi ocupa de avion, care are decaluri complete si a intrat pe linia de ansamblare.
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 11 March 2010 - 10:44 AM
Postat 11 March 2010 - 04:11 PM
Crios, eu mai am mult pina la ele, asa ca sper sa fii pregatit cind vine sorocul
Am inceput munca de cusatoreasa si intind fire la montantii motorului. Treaba este ca o parte trebuie pusi acum, inainte de montarea planului superior, altfel ar trebui sa fiu contorsionist sa pot lucra in diverse unghiuri si pozitii nefiresti. In plus nu mai tin avionul in pozitii indecente, ferindu-l de accidente.
Avionul e in stativ si hobanele de la montantii spate trebuie lipite intinse, deoarece peste gaura pe unde au fost bagate, vin montantii superiori ai motorului. Pentru asta am lestat cu 2 cleme si am aplicat o picatura de superglue in gaura:
Si intr-un final apoteotic am terminat si cu cocardele iata planul superior dupa aplicarea decalurilor si fixarea cu un strat de Future amestecat cu foarte putin buff Tamiya.
In episodul urmator, fixarea planului superior.
Spor,
Bill
Postat 11 March 2010 - 08:53 PM
Am fost harnic astazi si eu ma mir....
Iata pozele de dupa lipirea planului superior si fixarea hobanelor ce merg spre planul inferior, prin lestare si aplicare de Superglue. Dupa uscare urmeaza sa mai pun 4 spre planul superior si inca 4 in alte pozitii.
Spor,
Bill
Aceasta postare a fost editata de Bill: 11 March 2010 - 08:55 PM